Popis
Klasická piškota, len do cesta nahrubo strúham čokoládu.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Zdroj | vlastná tvorba |
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
8 vajec | |
8 lyžíc kryštál cukor | |
8 lyžíc múky | |
pol prášku do pečiva | |
1 vajce | |
150g práškového cukru | |
2 lyžice kakaa | |
125 g hery | |
čokoláda na polevu |
Inštrukcie
Upečieme piškótu, každý ako vie. Ja robím tak že vyšľahám bielka s cukrom a do snehu zľahka vmiešam žltka a múku s práškom do pečiva, nakoniec nastrúham na hrubo čokoládu na varenie.
Krém robím tak, že nad parou vymiešam vajíčko s práškovým cukrom (ja dávkujem od oka) a miešam kým masa nie je horúca, potom pridám kakao, prípadne aj čokoládu. nechám vychladnúť, občas premiešam, potom pridám heru a vyšľahám krém. Korpus rozrežem napoly, naplním a polejem čokoládou. Prajem dobrú chuť.
Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 5424x
Komentáre
Moj drahy ma dnes narodeniny, a snad sa nam podari stretnut buduci tyzden, tak by som mu mohla upiect.Znie to dobre.
Prosim dievcata ,pridajte viac receptov na torty, plnky atd....
lahucka ale chutna:-P


kolko toho je? myslim, ci sa da prerezat na ked bude pecena vo forme spriemerom 24 cm. bude stacit ked to rodelim na dva plechy? dakujem za kazdu radu, som total zaciatocnicka
