reklama

pomer pudingu a margarínu


reklama

ahojte babenky. minule som robila krém do torty, no nebol až taký super krémový - robím len z pudingu a riadneho masla, nie margarínu. mohli by ste mi prosím niektorá napísať pomer masla a pudingu na velkú tortu - knihu?? môj bol síce cuťovo dobrý - podla návštevy, no nie až tak ako má byť krémový a pevný. DAKUJEM Bozkávam Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

ja dávam na jeden puding jedno maslo alebo teda margarín 250 g a musíš ich mať zhruba teplotne rovnako aby sa to dobre spojilo, ja to mixujem potom v kuchynskom robote a vyšľahá mi to vždy pekne-teda až na jeden prípad, mi to zostalo akobx seknuté ale to neviem vôbec prečo, ale keď som ho dala schladi a znova vymyxovala, tak už bol dobrý. A na knihu zatvorenú daj dvojitú dávku, takže uvar z dvoch pudingov a 2 maslá alebo margaríny, to by ti malo stačiť na rozmery 25x35 cm a na výšku zhruba 8-10 cm podľa toho koľko dávaš vajec, ja robievam z 15-tich a prerezávam na 4 pláty. Dúfam že som trošku pomohla.
Mrkám

martah, Po, 03. 08. 2009 - 14:59

Števka, ja dávam 7,5 dl mlieka a 2 Zlaté klasy, vanilkový cukor, cukor podľa chuti (asi 30 dkg) a 75 dkg masla.Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

babenky dakujem Vám za radu Bozkávam Bozkávam Bozkávam robím podobne ako Ty - 1mimulilinka, len nikdy to nieje také pevné a krémové, no skúšam dalšiu tortu v septembri, chcem mužíkovi upiecť cicaňu, tak uvidíme, ako dopadne...Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

ivetpm, Po, 03. 08. 2009 - 18:24

Áno, nie je nad krém šľahaný nad parou. Ten je vždy tuhý a krémový. A hlavne v tomto teple sa tak rýchlo nepokazí ako pudingový. Ten sa vie rýchlo skysliť. Kvietok

Ja som roky robila Z 1 litra mlieka 40 dg cukru a 4 zlatých klasov.Uvarím hustý puding a pridám pol kg masla.Vôbec sa mi ani v horučavách nepokazí.Len puding sa musi dobre prevarit.Ked sa skladá z ohna nesmie nanom byt pena.Vychladnutý puding najskôr vyšlahám bez masla,aby neboli hrčky a až potom pridávam maslo.

ja mlieko teraz nedávam vôbec robím len z vody a tiež s tým nemám problém

Ale tam davaš sušene mlieko a to je to iste ako by si dala čerstvé.Mlieko je mlieko v akejkolvek podobe.Ked ho rozrobíš s vodou začne tiež kvasit ako normalne mlieko

Nie nedávam žiadne mlieko do plnky, uvarím si puding s vodou a potom po vychaldnutí už lne zmiešam s maslom Mrkám

Dievčatá ak dáte riadne maslo, hocijaký krém vydrží dlho. Skysne práve kvôli margarínu. Falošný parížsky krém robím s maslom a minule som ho mala v chladničke dva týždne a bol perfektný.

sona7, Po, 03. 08. 2009 - 21:52

dobry krem,pevny, 1l vody,10 dkg maizeny (kabica na nej kremes)2 zltka,1 vanilka uvarit kasu,do vychladnutej kasi pridame 4 palmariny(alebo masla) vymiesane so 60dkg pras.cukrom.

pachola, St, 26. 08. 2009 - 09:06

robila som krém podľa Teba dala som iba 3 hery,stačilo a rozdelila som na 3 časti do jednej som dala 100 g mletých orechov,do druhej jednu roztopenú polevovú čokoládu a do tretej som dala šťavu a nastrúhanú kôru z limetky tá je fantastická ďakujem za recept

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama