korpusy
Pozrite si aj
ahoj ja robievám kolko vajec tolko cukru a tolko múky a tolko oleja bez pridania kypriaceho prášku ... ked som skúšala s práškom kypriacim vždy mi korpus v strede klesol potom som zistila že to je s toho prášku tak pečeiem bez neho pečenie je tak trocha aj skúšanie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
skus tento;10 vajec
40 dkg krystalovy cukor
10 zltkov ,vymiesat s 35 dkg cukrom a
1 dcl vlaznej vody
preosiat 40 dkg muky hladkej spesial,pol prasku do peciva...
ked su zltka vyslahane,pridame ich k vyslahanym bielkam s5 dkg cukrom,pridame muku s praskom do peciva,peciem v kastroly primer 26-28 na150 stupni aj tristvrte hodiny,
pozor dam do vyhriatej rury 200 stupnou,na 5 minut a stisim na 150...
ked chcem kakaovy alebo orechovy korpus tak dam menej muky
je vyborny,nech sa dari
muku musis pomiesat s praskom do peciva a aj preosiat,lebo ked nie tak mas kopce..ja olej nedavam...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no vitaj medzi nami!!!!
nejako sa nám to tu začína hýbať aj chlapcami Ja pečiem tak ako CUKRíKMISKA len dávam aj na špic lyžičky prášok a oleja len za lyžicu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojki, vitaj takže ja robiveam takto, na jedno vajce dávam vždy 30 dkg PH múky, 30 dkg práškového cukru, 1 PL vody. Snech vyšľahám, zašľahám cukor, žĺtka vodu. a potom pomaly v miešam múku, Ak chceš kakaový, pridám kakao a pokiaľ orechový pridám orechy, koľko dám orechov, toľko odoberiem múky. Dúfam že som pomohla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
[[
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mimulilinka nepomýlila si sa? Na 1 vajce 30dkg múky?A 30dkg cukru?Ja dávam toľko múky a cukru do 6 vajec.Ale keď si sa nepomýlila tak skúsim ten tvoj recept aspoň ušporím vajcia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
samozrejme že som sa pomýlila ospravedlňujem sa 30 g
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosim o radu skusenejsich,chcel by som vediet ako spravit tortovy korpus vlacnejsi,stavnatejsi a jemnejsi.ak viete ako mi poradit tak mi povedzte.bol by som rad aj za nejaky dobry recept.dakujem
