reklama

Kde zohnať gumtex

ema991 , 09. 01. 2009 - 15:33

reklama

Ahojte, mohli by ste mi prosím poradiť, kde mám zohnať gum-tex? Kúpila som mamine sadu Floral a chceme vyskúšať tú ich gumpastu. Budem veľmi vďačná.....

Pozrite si aj


reklama


reklama

adika, Pi, 09. 01. 2009 - 15:46

Pripájam receptík na gumpastu od výrobcu Wilton plechovkové balenie 453 g.
recept: prášok zmiešať so 45 ml vody. Vyklopiť na pocukrovanú dosku a miesiť ako chlieb kým zmes nie je dobre spracovaná. Dať zmes do uzatvoreného plastikového vrecka a nechať stáť 15 minút pri izbovej teplote. Potom zmes znova premiesiť vyklopiť na pracovnú dosku. Miesiť aspoň 5 minút a zamiesiť do nej 80 ml preosiatého práškového cukru. Uskladniť v dobre uzatvorenom plastikovom vrecku a v uzatvárateľnej nádobe. Zmes vydrží 6 týždňov. Pred modelovaním vybrať z chladničky skôr. Tento recept je voľný preklad z príručky Florálu. Ja si vždy však zarobím len polovičnú dávku aby sa mi nepokazila lebo naozaj po tých 6 týždňoch sa už drolí a zle sa s ňou pracuje. Ak je zmes tuhá stačí si navlhčiť ruky a premiesiť ju. tento receptik napisala Gabikanav ,ale ja som este nenabrala odvahu to vyskusat.

k tomuto receptu vobec netreba gum-tex

ema - ja som skúšala robiť s gumpastou aj s pridaním Karaya - Gum tex od Wiltonu, ten je však trochu šedý a aj gumpasta pripravená s ním bola trochu našedlá. Viac sa mi páči hotové balenie, kde sa pridáva len voda.Takto pripravená gumpasta je snehobiela. Hore adika napísala recept ako na to. Hmota by mala byť vláčna a môže sa trošku lepiť na ruky. Najlepšie je s ňou pracovať na podložke, ktorá je súčasťou Florálu, teda vaľkať medzi dvomi fóliami. Ak chceš môžeš pozrieť na týchto tortách som ozdoby robila gumpastou:

http://gabikanav.rajce.idnes.cz/Torty_a_ozdoby_II/#Torta002-3.jpg
http://gabikanav.rajce.idnes.cz/Torty_a_ozdoby_I/#TortaOO79-3.jpg

Zlomené srdceZlomené srdce Gabika, teraz ich vidím všetky. Máš ich ozaj prekrásne!!! A tie ozdoby nemajú páru. Tak mi poraď prosím Ťa. chcem sa naučiť robiť ozdoby na drotikoch s MMF sa mi to nedarí a s marcipánom ako-tak, len nie je biely. Bielidlo ho riedi tak neviem .Odporúčaš mi z gumpasty? A prosím Ťa napíš mi presný názov materiálu, lebo som z toho jeleň.
Veľmi pekne Ti ďakujemKvietok Kvietok Kvietok

Zlomené srdceZlomené srdce Gabika ďakujem. Glukózový sirup, čo nahrádza v hmote? alebo?
cukor,mlieko, škrob,bielko,kúninček hery,aróma -dávam ja a ty?

ja dávam 250 g práškovéhu cukru, 125 g sušené polotučné mlieko - preosiať a pridať 1 PL glukózovy sirup a cca 3 PL vody, dobre premiesiť. Ten sirup robí hmotu vláčnejši, dajú sa lupienky tvarovať do tenka. pozri tu: http://gabikanav.rajce.idnes.cz/Torty_a_ozdoby_I/#Torta0028-2.jpg
ružičky som robila z marcipánu. Tie biele neboli však úplne snehobiele. Ale keď sa hmota roztlačí do tenka a ruža dostatčne vyschne, tak hmota zbelie. Tuk dávam len do marcipánu, ktorým poťahujem tortu, rozpis je tak istý ale namiesto glukózoveho sirupu dávam med.

Zlomené srdceZlomené srdce veľká vďaka, ja dávam Cukor s mliekom v pomere 1:1, ale skúsim podľa Teba. Dúfam, že zoženiem ten sirup.Slnko

Tamka, Po, 10. 10. 2011 - 22:20

gabikanav. a lienka100 na miesto glukozoveho sirupu mozes pouzit aj med je to podobne ja tiez takto to robim z medom a marcipan je vyborny a este pridavam trocha margarin asi cca ako liskovy oriesok..

dufam ze som pomohla :)

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama