forma na čokoládu
Pozrite si aj
To zaujima aj mna, tiez mam take formicky a este som ich neskusala.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Forma sa nechava čistá,nesmie sa umývať purom ,max. čitou vodou.Stači chladnička.Špecialna čokolada na formy, sa sama oddelí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kde sa da taka cokolada kupit?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Idealne je formy -pokial je to mozne-neumyvat vobec.Po prvom pouziti su formy prirodzene jemne potiahnute vrstvickou kakaoveho masla,co sposobuje lahsie vyklepnutie a pekny lesk.Pokial vkladate do chladnicky,je tam riziko oresenia cokolady a straty lesku.Ak sa take nieco stane,prirodzene nechaj formu vyschnut.Ak chces robit cokoladove bonbony,idealne je nechat krystalizovat cokoladu vo formach aspon 12 hodin a az potom plnit,napln nechat taktiez dobre zatvrdnut a az potom uzatvorit.Chladnicka proces krystalizacie urchluje,ale je tamo riziko orosenia.Vhodnu cokolada je napriklad v korunaplus,obcas sa nieco objavi v metre.Na ozdoby je samozrejme tiez vhodna,tie su pouzitelne v podstate hned po zatvrdnuti cokolady,ked idu vyklepnut bez problemov z formy.Cokolada,ktoru ma korunaplus v ponuke ma presnu tabulku na kazdom baleni-teda presna pracovna teplota,idealna teplota pre tuhnutiea atd.Dufam,ze som trosku pomohol. doddes
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Že či si trošku pomohol?
Toto je kompletný postup. Srdečná vďaka doddes.
A čo robiť, keď som tu formu už raz umyla saponátom? Pomohlo by keby som ju znova jemne potrela kakaovým maslom?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dadus,ak chces,mam v kontaktoch cislo mobilu,mozme cez telefon,je vela drobnosti okolo toho.Mas kakaove maslo?asi nie.da sa tomu pomoct.Len formu dobre vyumyvaj v cistej vode a nechaj dobre vyschnut.doddes
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
doddy, zajtra Ti zavolam, veľmi rada si vypočujem všetko okolo tej problematiky. Vďaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kto používate formu na čoládové bonbóny alebo iné motívy, poraďte, ako s tým zaobchádzať?
Pred naplnením treba ten plast niečím vymastiť? Tvrdnúť nechávate v chladničke, alebo len jednoducho v chlade?
Akým spôsobom sa vyklápajú?
Ďakujem za odpovede.