reklama

falošný parížsky krém-POMOC

lumka , 15. 09. 2009 - 10:54

reklama

Teraz idem prvy krat robit krem,ale napadlo mi ze aku slahacku ste mysleli?ja som kupila smotanu na slahanie,dobre som kupila?Mlčím


reklama


reklama

dadka1, Ut, 15. 09. 2009 - 13:02

jasne smotanu na slahanie dobre si kupila ale dobre by bolo tu 33%..oukej tak nech sa dari KvietokKvietokKvietok jasne slaham to az na druhy den ..aspon ja ..je vyborna..

Ahoj, ja robím väčšinou s tými litrovými šľahačkami, ale keď robím menšiu dávku, tak si tiež kúpim šľahačkovú smotanu. Smotana na šľahanie je šľahačka, tak myslím, že je to OK. Nech sa Ti podarí.Mrkám

thyna17, Ut, 15. 09. 2009 - 11:06

Ja ked som ho robila, tak tiez som pouzila smotanu na šlahanie, plnka sa podarila na jednicku, len si nechaj tu hmotu poriadne vychladnut,kym to zmiesas s tym maslom. najlepsie ak to ides robit teraz tak aspon do vecera.
Lebo minule som ju robila a pockala som iba kym mi vychladne, cca 2hodinky, ale nebola taka dobra,trosku sa mi zrazila ako ta co som robila prvy krat, to som vtedy nechala chladit celu noc a az rano som vymiesala s maslom.
Nech sa podari Úsmev

Dievčatá ja robím falošný parížsky krém pravidelne, lebo táto plnka najviac všetkým chutí a používam ju aj na potiahnutie torty pod WI. Dávam šľahačkovú smotanu 33%. Nečakám do druhého dňa kým to vychladne. Hmotu si vychladím v drese so studenou vodou ako puding a vymiešam s maslom. Stalo sa mi síce raz, že sa mi krém zrazil, ale už som to tu raz písala, že po lyžiciach som si ho dávala do druhej nádoby a mixérom na najvyššom stupni som to po troške šľahala a hmota sa krásne vyhladila. Teraz v lete som si tento recept upravila, aby bol krém pevnejší, že namiesto 150 g cery dávam 250 g, teda celé balenie. Dôležité je, aby čokoládová hmota a maslo pred miešaním mali rovnakú teplotu, a tak isto ak pridávate rum, tiež by mal mať izbovú teplotu. Prajem veľa zdaruSlnkoSlnkoSlnko

Dobrý deň , môžem poprosiť o celý recept na ten krém ? Chcela by som vyskúšať , ďakujem

dadka1, Ut, 15. 09. 2009 - 14:56

ja mam tento:dve slahacky dam do hrnca pridam tam dve cokolady na varenie ale ja dam aj viac niekedy a dam to varit chvilku kym sa cokolada nerozpusti pomiesam odstavim a dam to vychladnut..ja to nechavam do druheho dna a potom uz len vyslaham slahacom..to je vsetko..

Dadka1 to nie je falošný parížsky krém, nie som si istá, ale to je asi originál parížska šľahačka. Na falošný parížsky krém dávam prevariť 1 šľahačkovú smotanu - 250 ml, 300 g kryštálového cukru, 2 vanilkové cukre a 2 žĺtka. Keď to prevrie, pridám 100 g kakaa, miešam kým sa celkom nevmieša do hmoty a ešte do horúceho krému dám 250 g cery (v originál recepte je 150 g), tá sa postupne miešaním rozpustí. Keď mám celú ceru rozpustenú tak to prepasírujem cez sitko, lebo kakao sa nie vždy celkom rozpustí. Potom to dám do studeného kúpeľa vychladnúť. Vymiešam s 500 g masla (ja nepoužívam žiaden margarín, len riadne maslo) a pridám rum. Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

Dievčata pravý parížsky krem je zo šlahačky a s kakaa môže byt aj čokolada žiadne maslo ani cera nič take.

Ale požiadavka bola na falošný parížsky krém, nie na pravýÚsmevÚsmev

Mirčuš ja som zatiaľ robila len riadny parížsky krém, ale chcem skúsiť aj ten falošný. Len neviem, či mám tú uvarenú vychladenú zmes najprv vyšľahať a až potom primiešať to maslo, alebo naraz všetko spolu. Vystačí tá dávka, čo si teraz písala receptík na 2x prekrojenú okrúhlu s priemerom 30 cm? Ďakujem.Bozkávam

Katka šľahá sa to až po vychladení tej čokoládovej hmoty tak isto ako keby si robila zlatý klas, pridáš maslo a šľaháš. Dávka je dosť veľká, mne vystačila na veľkú tortu, tiež dva krát prekrojenú. Výborná je keď k nej pridáš orieškovú griláž. Skaramelizuješ kryštálový cukor, pridáš orechy, vyberieš na dosku, ja dávam na plastovú. Po vychladnutí to buď posekáš alebo nahrubo pomelieš. Ale na vrch a boky torty pod poťahovú hmotu používam čistý krém bez orieškov.SlnkoSlnko

Ja robím falošný parížsky krém podobný:
2,5 dcl šľahačkovej smotany 33 % a 350 gr kryštálový cukor dám uvariť v hrnci,
hneď ako zovrie, odstavím a primiešam 100 gr kakao - dobre vymiešať, aby sa rozpustilo.
Bez miešania to potom nechám úplne vychladnúť - najlepšie od večera do rána / ale chladila som už aj v hrnci so studenou vodou, keď som mala málo času/.
Potom to vyšľahám.
Osobitne vymiešam dopenista 500 gr maslo / ja dávam 1 heliu a 1 maslo, ale výborný je krém aj len s čistým maslom/, postupne obidve zložky spojím -
mňam, výborný krém Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama