reklama

Falošný parížsky krém

Pridal/a Henrieta24 dňa 03. 03. 2008 - 21:49

reklama

Ahojte, dosť často mám požiadavku na čokoládový krém - ja ho nazývam "falošný parížsky" lebo je tam aj šľahačka.

Postup: uvarím 350 g kryštál cukru s 250 ml šľahačky a 2 žĺtkami, ak to zovrie odstavím a vmiešam 1 kakao (100 g) a pridám 150 g roztopeného tuku (Cera). Treba dobre premiešať, nech sa tám masa spojí.

Nechám do druhého dňa vychladnúť, aby to bolo úplne tuhé. Potom vmiešam 2 veľké kocky masla (500 g) a trocha rumu.

Vystačí mi to na menšiu tortu, keď potrebujem viac, robím dve dávky. A krém je výborný čokoládový. 

Skúste, oplatí sa...

 


reklama


reklama

Komentáre

Ahoj.Chcela by som ho skusit len mam strach ci bude dost tuhy.

nemaj obavy, krém je do druhého dňa úplne tuhý - skoro ako čokoláda (je tam predsa stužený tuk ), ja to nechávam stuhnúť na chladnom mieste (v špajze) alebo v chladničke. Chystám si to vždy deň vopred, na druhý deň iba vyšľahám s maslom - pre mňa je výnimočná tá čokoládová chuť - a chutí hlavne mojim zákazníkom Úsmev

terkagu, Ut, 11. 03. 2008 - 20:59

Ahojte,ja som ten krém vyskúšala je ozaj výborný,ale som niekde urobila chybu,pretože v ňom boli kakaové hrudky.prosím poraďteMrkám

Čauki, neviem čo sa mohlo stať, že si mala hrudky, asi bolo treba len dobre rozmiešať kakao. Ja keď prevarím šľahačku s cukrom (až pokiaľ nevrie), odstavím a vmiešam kakao - dobre premiešam a nakoniec pridám rozpustený tuk. Práve ten tuk sa zle vstrebáva, ale ak to dlho dobre premiešavaš, je z toho nakoniec "taká jemná tekutá čokoláda". A keď to do druhého dňa ztuhne, už len vymiešam s maslom. Je to môj najčastejšie robený krém a zatiaľ som "ponosy" nedostala Chichocem sa.

terkagu, St, 12. 03. 2008 - 09:20

Ahoj,díky za radu asi som málo vymiešala to kakao,zajtra ho budem robiť zase,tak ho nesmiem pokaziťHambím sa

ahojte dnes som robila tento krem a musim povedat,ze je perfektny.Uz ho budem robievat stale.Rano som ho mala taky tuhy.Som spokojna a dakujem.ÁnoÁno

terkagu, Ut, 18. 03. 2008 - 22:24

ahojte,teraz sa už aj mne podaril,robila som ho pre známych do orechovej torty a veľmi im chutila,takže vrelá vďaka za pomoc.Bozkávam

čaute babenky, som rada, že vám to vyšlo... lebo ja naozaj používam skoro vždy tento čokoládový krém (až na občasné výnimky Chichocem saChichocem sa ).... a výborná kombinácia je, keď v kakaovom korpuse prestriedate tento čokoládový a karamelový krém (ja ho robím z karamelového pudingu a masla) - tak vtedy to je ozajstná lahôdka...

Aj ja chcem vyskúšať túto kombináciu, ale neviem s akým ovocím by som to skombinovala pre osvieženie chuti. S čím to kombinujete Vy?TortaTortaTorta

terkagu, Št, 20. 03. 2008 - 21:45

na budúci týždeň určite vyskúšam,ešte sa chcem spýtať,keď pýtajú viac lekváru do torty mám ho zohriať,aby sa vsiakol do korpusu?Vidíš,keď nemám nikoho cukrára,takto to dopadneHambím sa .Ahoj.

silviav, Ne, 01. 05. 2011 - 00:41

a musi to by len cera.ja by som ho tak rada vyskusala,ale tuna ceru nezozeniem ani pod zemou,to tu vobec nieje.neda sa to niecim nahradit?teda vlastne niecim ani nie,tuna je len maslo.... Smútok

Silvi, klasika hocaký stužený tuk... nie margarín, ale stužený tuk - cera, iva....

silviav, Ne, 01. 05. 2011 - 16:17

no tak to je skoda,tuna som zatial ozaj nasla len maslo.pouzivam ho uplne do vsetkeho.hociaky recept,kde su pisane vselijake ine tuky tak tam musim supnut maslo,ale cera je pravdaze insie....zatial v mraznicke este mam,ale ked dojde,co potom?nuz co,skoda.... Smútok

a kdeze si ze nemaju ceru,stuzeny tuk?ja som mimo sk v Sev.Irsku a tu ho maju,bola som v Taliansku a aj tam maju,ja myslim ze tuk ma kazda krajina alebo sa mylim?

silviav, Po, 23. 05. 2011 - 16:21

ahoj andrejina,no ja som v spanielsku,ale ja som tu veru okrem masla nic moc nenasla.a to som pobehala ozaj vselijake obchody,ale vidim len maslo a margarin....ako sa to volalo v taliansku,mozno to bude cosi podobne aj tuna.. Slnko

kerrys, St, 09. 04. 2008 - 18:28

Awooj. všimla som si že si spomenula že tento krém dávaš do kakaového korpusu, prosím dala by si mi naň recept? lebo ja nemam veľa receptov na torty a tie piškótové cestá sú niektoré celokm iné, ďakujeeeemTlieskam

každá z nás má iné recepty, ale ja používam (možno sa budete smiať Chichocem sa ) bežné hrnčekové bublaninové cesto a upečený korpus je preto výborný vláčny - nie je suchý : základ je 4 vajcia celé !!! + 1 hrnček (2dcl) kryštál cukru + 1 vanilkový cukor vymiešam do peny pokiaľ kryštáliky "nedruždia", pridám 1/2 hrnčeka oleja + 1/2 hrnčeka mlieka, premiešam, potom kakao (odhadom asi zhruba 2 kopcovité polievkové lyžice) a nakoniec 2 hrnčeky polohrubej múky zmiešanej s 1 kypriacim práškom. Mne sa to osvedčilo, hlavne neminiem toľko vajec Mrkám a cesto pekne narastie a je vláčne. tento základ uspôsobujem na veľkosť tortovej formy - buď 1,5-násobok množstva alebo 2-násobok množstva. Mám napríklad odskúšané na roztvorenú knihu - 2x zo 6 vajec (t.j. 1,5-násobné dávky) : prvý krát si urobím zo šiestich vajec svetlú piškótu bez kakaa a rozdelím na dva plechy a druhý krát si urobím zo šiestich vajec tmavú piškótu a rozdelím na dva plechy. Mám tak 4 upečené pláty, ktoré potom farebne prestriedam a naplním. Skús - držím palce !!!! a nech Vám chutí SlnkoSlnkoHambím saHambím sa

Ahojte, práve som objavila túto stránku a tiež chcem prispieť,
Ja robím " falošný parížsky krém" takto: večer si zohrejem 2 šľahačkové smotany
( nesmú vrieť ) a pridám jednu várovú čokoládu, ktorú nechám ( nie za stáleho miešanie ) rozpustiť . Na druhý deň vyšľahám a použijem.
Moje dve dcéry to zbožňujú. Hlavne keď robím banánový koláč a na vrch dám práve tento krém.

tia, So, 17. 05. 2008 - 15:09

Ahoj Henrieta,
zaujalo ma spojenie parizskeho a karameloveho kremu v torte, preto by som ta chcela poprosit o recept na ten karamelovy krem z pudingu a vyskusat to. / Palit cukor na karamel si velmi netrufam Chichocem sa / Dakujem velmi pekne.
Pripadne mi mozu pomoct aj ine nanicmamky Mrkám
A este pochvala ... moc pekna stranka, je to tu super.Áno

čauky Tia : ten karamelový krém robím klasika z karamelového pudingu (Dr. Otker) 3ks + 1l mlieka + asi tri kopcové lyžice kryštál cukru a 1 vanilkový cukor uvarím a po vychladnutí vymiešam s 500 g masla. Ak má čas tak ešte robievam zo salka : deň vopred uvarím 1 salko asi 2-3 hodiny a na druhý deň vymiešam spolu s 300 g masla.Mrkám

tia, Po, 19. 05. 2008 - 22:06

Ahojky Henrieta,
dakujem Ti velmi pekne za odpoved ... parizsky som robila vcera do torty a je fakt vynikajuci, mnaaam Tlieskam ... karamelovy som nestihla, takze ten bude na rade pri najblizsej prilezitosti :) Uz to chcelo zmenu v mojich receptoch ;) ... este raz velka vdaka za rady. Slnko

kety, Po, 06. 10. 2008 - 16:11

Ahojte babenky, keď tu tak čítam recepty na parížsky krém, nedá mi neposlať ten, čo robievam ja. Mám ho od mojej starkej, pôvodne je na parížske rožky, ale dá sa dať samozrejme na čokoľvek. Takže ingrediencie: 1 šľahačku, 25 dkg cukru kr., 20 dkg čokolády, 1 margarín. Postup: šľahačku s cukrom treba povariť 5 minút sa miernom ohni, do teplého nie vriaceho dobre vmiešať šľahačku, nechať dobre vychladiť - aj do druhého dňa a potom vymixovať s margarínom, je perfektný, výrazne čokoládový. papa

AnaP, Pi, 05. 06. 2009 - 09:22

kety,nechcela si napísať náhodou --do teplého dobre vmiešať čokoládu?--lebo tomu čo je tam akosi nedáva zmysel.Alebo je ten recept celkom inak?

Silvia_, St, 20. 05. 2009 - 13:18

Ahoj Henrietka,

včera som si pripravila podľa Tvojho uverejneného receptu falošný parížsky krém. Dnes už doňho budem zašľahávať len maslo.
Chcem sa opýtať, či ten krém (po vybratí z chladničky) a maslo musia mať rovnakú teplotu, aby sa mi krém nezrazil, alebo pri tomto druhu krému mi to nehrozí?
Za odpoveď vopred ďakujem Hambím sa

Čauky Silvia,
odporúčam vybrať z chladničky aspoň hodinku pred pridávaním masla, maslo musí byť tiež izbovej teploty, a aj keď sa niekedy môže stať že by sa krém zrazil , stačí trocha nadohriať (buď v mikrovlnke alebo nad parou) kým sa krém nezjednotí do hladkej hmoty.. :D

Ahojte, chcela by som sa opýtať skúsenej Henrietky, aké maslo používa, nepôžem použiť napr. Palmarin ?

čauky Monika, ja s obľubou používam "zlatú Hanu" ... má to výbornú maslovú chuť a je o polovicu lacnejšie ako pravé maslo, lenže málokde ho vídavam, ja ho kupujem v jednom obchode u nás v meste :D.... ale kľudne môžeš dať 1/2 dávky Hery alebo Helie a 1/2 dávky klasika masla - krém bude taký "ľahší" Hambím sa

daduš, Ut, 22. 09. 2009 - 23:28

ja kupujem v poslednej dobe maslo v Lidl za 0,79€ a nemá žiadnu chybu.

hanni, So, 23. 05. 2009 - 17:58

ja som robila s polmarinom,a bol vyborny. Nech sa ti podari.

kovka, Ne, 14. 06. 2009 - 19:02

Henrieta dakujem za super super super recept na krem ÁnoÁnoÁnoÁno
robila osm ho prvykrat..je fantasticky TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam
uz nebudem robit ziadny iny cokoladovy len tento, je jednoduchy a uzasny Úsmev
vsetci sme sa olizovali Vyplazený jazyk

sisa.b, Ne, 21. 06. 2009 - 14:12

ahojte Úsmev chcem sa spytat, ako to vsetko nechavate zovriet. normalne na ohni, alebo nad parou? ta slahacka sa nesekne? a co tie zltky, nezrazia sa?
pytam sa preto, lebo som raz skusala nad parou vyslahat bielka a ostala mi z toho sladka prazenica Plačem vobec neviem, co som urobila zle, lebo tu nadobu som mala fakt "v lufte", nebola ponorena vo vode...

ja to varím pohoda na ohni v kastroliku - šľahačku + cukor + vanilku + žltka (niekedy aj tie žltka vynechám Chichocem sa ) .. pokiaľ to nezovrie , potom odstavím , vmiešam kakao a roztopený tuk... vyskúšaj Mrkám

sisa.b, Po, 22. 06. 2009 - 14:53

vyskusam na nedelnajsi zakusok, aby som sa to naucila. ak to pobabrem, aby som sa nestresovala priamo pri torte Chichocem sa
uz by to chcelo nejaku zmenu do tych mojich torticiek, lebo stale peciem to iste Veľký úsmev
a ako je to s tym slahanim bielka?

Tokoska, Ut, 23. 06. 2009 - 08:25

Ahoj Henrieta24 chcem skúsiť tvoj krém, ale tortu musím urobiť už vo štvrtok ale bude na sobotu a nemôžem ju dať do chladničky nepokazí sa mi vnej ten krém keď je tam šlahačka? A ešte koľko ho potrebujem do torty 20x30 cm 3 pláty na sebe díky Mrkám

ahojky, predpokladám že by sa mu nič nemalo stať, šľahačka je prevarená... a myslím že jedna dávka by ti mala stačiť, v poslednej dobe robievam dávku ako 250g cukru, 1x 250ml šľahačku + 1 vanilka (žltka už nedávam) + 100 g kakaa + 150 g rozpusteného tuku a na druhý deň vmiešam 2 kocky masla po 250g.. toto mi vystačí na naplnenie 3plátov na veľkosť plechu, t.j. 2x plnka ... Hambím saMrkám

Tokoska, Pi, 26. 06. 2009 - 18:12

diky Henrieta24 už som to spravila a je ozaj dobrá, lízali sme so švagrovou krém na odrezkoch a veru sme si pošmákliVyplazený jazyk

super recept...už sa až oblizujeme. Budem tortu poťahovať MMF, tak dúfam, že mi ten krém nenarobí šarapatu.Váľam sa od smiechu po podlahe

nemalo by... odskúšané ÚsmevÚsmevÚsmev je to maslový krém, takže bez problémov.. odporúčam najprv zachladiť a až potom poťahovaťPohodaMrkám

jujanta, So, 01. 08. 2009 - 20:50

aj ja som už odskúšala, ja výborný a ľahko sa urobí, ďakujeme za receptík Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

Ahoj Henrieta,

chcem sa opýtať aké množstvo krému do tej tvojej tortičky dávaš. Keď robíš ten hrnčekový korpus a je taký vláčny dávaš menej krému ako obvykle? Približne aká hrubá je vrstva? Tiež si písala že je ten krém výrazne čokoládový tak preto sa radšej pýtam aby som tú tortičku zbytočne nepokazila.

Ďakujem BozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávam

poväčšine na stredne veľkú tortu dávam dve dávky čokoládového krému a dávam vlastne dva základy + 1kg masla ( ja radšej dávam 500 g hery a 500 g masla - aby krém nebol taký ťažký) ... hrúbku ťažko odhadnúť, ale je ho dosť :D ...
Mrkám aj na naplnenie aj na obtiahnutie celej torty, ja vlastne pokryjem krémom aj povrch torty, pekne zarovnám pod marcipán... Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama