Ahojte, dosť často mám požiadavku na čokoládový krém - ja ho nazývam "falošný parížsky" lebo je tam aj šľahačka.
Postup: uvarím 350 g kryštál cukru s 250 ml šľahačky a 2 žĺtkami, ak to zovrie odstavím a vmiešam 1 kakao (100 g) a pridám 150 g roztopeného tuku (Cera). Treba dobre premiešať, nech sa tám masa spojí.
Nechám do druhého dňa vychladnúť, aby to bolo úplne tuhé. Potom vmiešam 2 veľké kocky masla (500 g) a trocha rumu.
Vystačí mi to na menšiu tortu, keď potrebujem viac, robím dve dávky. A krém je výborný čokoládový.
Skúste, oplatí sa...
Komentáre
nemaj obavy, krém je do druhého dňa úplne tuhý - skoro ako čokoláda (je tam predsa stužený tuk ), ja to nechávam stuhnúť na chladnom mieste (v špajze) alebo v chladničke. Chystám si to vždy deň vopred, na druhý deň iba vyšľahám s maslom - pre mňa je výnimočná tá čokoládová chuť - a chutí hlavne mojim zákazníkom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem .Skusim ho spravit.Dufam ,ze ho nezbabrem.AHOJ
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte,ja som ten krém vyskúšala je ozaj výborný,ale som niekde urobila chybu,pretože v ňom boli kakaové hrudky.prosím poraďte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Čauki, neviem čo sa mohlo stať, že si mala hrudky, asi bolo treba len dobre rozmiešať kakao. Ja keď prevarím šľahačku s cukrom (až pokiaľ nevrie), odstavím a vmiešam kakao - dobre premiešam a nakoniec pridám rozpustený tuk. Práve ten tuk sa zle vstrebáva, ale ak to dlho dobre premiešavaš, je z toho nakoniec "taká jemná tekutá čokoláda". A keď to do druhého dňa ztuhne, už len vymiešam s maslom. Je to môj najčastejšie robený krém a zatiaľ som "ponosy" nedostala .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj kakao treba preosiať..asi neskoro píšem ale predsa..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj,díky za radu asi som málo vymiešala to kakao,zajtra ho budem robiť zase,tak ho nesmiem pokaziť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak nech sa darí, ja na to idem v piatok
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte dnes som robila tento krem a musim povedat,ze je perfektny.Uz ho budem robievat stale.Rano som ho mala taky tuhy.Som spokojna a dakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte,teraz sa už aj mne podaril,robila som ho pre známych do orechovej torty a veľmi im chutila,takže vrelá vďaka za pomoc.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
čaute babenky, som rada, že vám to vyšlo... lebo ja naozaj používam skoro vždy tento čokoládový krém (až na občasné výnimky
).... a výborná kombinácia je, keď v kakaovom korpuse prestriedate tento čokoládový a karamelový krém (ja ho robím z karamelového pudingu a masla) - tak vtedy to je ozajstná lahôdka...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja chcem vyskúšať túto kombináciu, ale neviem s akým ovocím by som to skombinovala pre osvieženie chuti. S čím to kombinujete Vy?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
na budúci týždeň určite vyskúšam,ešte sa chcem spýtať,keď pýtajú viac lekváru do torty mám ho zohriať,aby sa vsiakol do korpusu?Vidíš,keď nemám nikoho cukrára,takto to dopadne .Ahoj.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aký tuk mám používať? Ceru?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
áno, ja dávam ceru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a musi to by len cera.ja by som ho tak rada vyskusala,ale tuna ceru nezozeniem ani pod zemou,to tu vobec nieje.neda sa to niecim nahradit?teda vlastne niecim ani nie,tuna je len maslo....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Silvi, klasika hocaký stužený tuk... nie margarín, ale stužený tuk - cera, iva....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no tak to je skoda,tuna som zatial ozaj nasla len maslo.pouzivam ho uplne do vsetkeho.hociaky recept,kde su pisane vselijake ine tuky tak tam musim supnut maslo,ale cera je pravdaze insie....zatial v mraznicke este mam,ale ked dojde,co potom?nuz co,skoda....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a kdeze si ze nemaju ceru,stuzeny tuk?ja som mimo sk v Sev.Irsku a tu ho maju,bola som v Taliansku a aj tam maju,ja myslim ze tuk ma kazda krajina alebo sa mylim?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj andrejina,no ja som v spanielsku,ale ja som tu veru okrem masla nic moc nenasla.a to som pobehala ozaj vselijake obchody,ale vidim len maslo a margarin....ako sa to volalo v taliansku,mozno to bude cosi podobne aj tuna..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Awooj. všimla som si že si spomenula že tento krém dávaš do kakaového korpusu, prosím dala by si mi naň recept? lebo ja nemam veľa receptov na torty a tie piškótové cestá sú niektoré celokm iné, ďakujeeeem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
každá z nás má iné recepty, ale ja používam (možno sa budete smiať ) bežné hrnčekové bublaninové cesto a upečený korpus je preto výborný vláčny - nie je suchý : základ je 4 vajcia celé !!! + 1 hrnček (2dcl) kryštál cukru + 1 vanilkový cukor vymiešam do peny pokiaľ kryštáliky "nedruždia", pridám 1/2 hrnčeka oleja + 1/2 hrnčeka mlieka, premiešam, potom kakao (odhadom asi zhruba 2 kopcovité polievkové lyžice) a nakoniec 2 hrnčeky polohrubej múky zmiešanej s 1 kypriacim práškom. Mne sa to osvedčilo, hlavne neminiem toľko vajec
a cesto pekne narastie a je vláčne. tento základ uspôsobujem na veľkosť tortovej formy - buď 1,5-násobok množstva alebo 2-násobok množstva. Mám napríklad odskúšané na roztvorenú knihu - 2x zo 6 vajec (t.j. 1,5-násobné dávky) : prvý krát si urobím zo šiestich vajec svetlú piškótu bez kakaa a rozdelím na dva plechy a druhý krát si urobím zo šiestich vajec tmavú piškótu a rozdelím na dva plechy. Mám tak 4 upečené pláty, ktoré potom farebne prestriedam a naplním. Skús - držím palce !!!! a nech Vám chutí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, práve som objavila túto stránku a tiež chcem prispieť,
Ja robím " falošný parížsky krém" takto: večer si zohrejem 2 šľahačkové smotany
( nesmú vrieť ) a pridám jednu várovú čokoládu, ktorú nechám ( nie za stáleho miešanie ) rozpustiť . Na druhý deň vyšľahám a použijem.
Moje dve dcéry to zbožňujú. Hlavne keď robím banánový koláč a na vrch dám práve tento krém.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ved to je pravy parizsky krém
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Henrieta,
zaujalo ma spojenie parizskeho a karameloveho kremu v torte, preto by som ta chcela poprosit o recept na ten karamelovy krem z pudingu a vyskusat to. / Palit cukor na karamel si velmi netrufam / Dakujem velmi pekne.
Pripadne mi mozu pomoct aj ine nanicmamky
A este pochvala ... moc pekna stranka, je to tu super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
čauky Tia : ten karamelový krém robím klasika z karamelového pudingu (Dr. Otker) 3ks + 1l mlieka + asi tri kopcové lyžice kryštál cukru a 1 vanilkový cukor uvarím a po vychladnutí vymiešam s 500 g masla. Ak má čas tak ešte robievam zo salka : deň vopred uvarím 1 salko asi 2-3 hodiny a na druhý deň vymiešam spolu s 300 g masla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojky Henrieta,
dakujem Ti velmi pekne za odpoved ... parizsky som robila vcera do torty a je fakt vynikajuci, mnaaam ... karamelovy som nestihla, takze ten bude na rade pri najblizsej prilezitosti :) Uz to chcelo zmenu v mojich receptoch ;) ... este raz velka vdaka za rady.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte babenky, keď tu tak čítam recepty na parížsky krém, nedá mi neposlať ten, čo robievam ja. Mám ho od mojej starkej, pôvodne je na parížske rožky, ale dá sa dať samozrejme na čokoľvek. Takže ingrediencie: 1 šľahačku, 25 dkg cukru kr., 20 dkg čokolády, 1 margarín. Postup: šľahačku s cukrom treba povariť 5 minút sa miernom ohni, do teplého nie vriaceho dobre vmiešať šľahačku, nechať dobre vychladiť - aj do druhého dňa a potom vymixovať s margarínom, je perfektný, výrazne čokoládový. papa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kety,nechcela si napísať náhodou --do teplého dobre vmiešať čokoládu?--lebo tomu čo je tam akosi nedáva zmysel.Alebo je ten recept celkom inak?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Henrietka,
včera som si pripravila podľa Tvojho uverejneného receptu falošný parížsky krém. Dnes už doňho budem zašľahávať len maslo.
Chcem sa opýtať, či ten krém (po vybratí z chladničky) a maslo musia mať rovnakú teplotu, aby sa mi krém nezrazil, alebo pri tomto druhu krému mi to nehrozí?
Za odpoveď vopred ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Čauky Silvia,
odporúčam vybrať z chladničky aspoň hodinku pred pridávaním masla, maslo musí byť tiež izbovej teploty, a aj keď sa niekedy môže stať že by sa krém zrazil , stačí trocha nadohriať (buď v mikrovlnke alebo nad parou) kým sa krém nezjednotí do hladkej hmoty.. :D
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, chcela by som sa opýtať skúsenej Henrietky, aké maslo používa, nepôžem použiť napr. Palmarin ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
čauky Monika, ja s obľubou používam "zlatú Hanu" ... má to výbornú maslovú chuť a je o polovicu lacnejšie ako pravé maslo, lenže málokde ho vídavam, ja ho kupujem v jednom obchode u nás v meste :D.... ale kľudne môžeš dať 1/2 dávky Hery alebo Helie a 1/2 dávky klasika masla - krém bude taký "ľahší"
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ď A K U J E M.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja kupujem v poslednej dobe maslo v Lidl za 0,79€ a nemá žiadnu chybu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som robila s polmarinom,a bol vyborny. Nech sa ti podari.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Henrieta dakujem za super super super recept na krem
robila osm ho prvykrat..je fantasticky
uz nebudem robit ziadny iny cokoladovy len tento, je jednoduchy a uzasny
vsetci sme sa olizovali
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte chcem sa spytat, ako to vsetko nechavate zovriet. normalne na ohni, alebo nad parou? ta slahacka sa nesekne? a co tie zltky, nezrazia sa?
pytam sa preto, lebo som raz skusala nad parou vyslahat bielka a ostala mi z toho sladka prazenica vobec neviem, co som urobila zle, lebo tu nadobu som mala fakt "v lufte", nebola ponorena vo vode...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja to varím pohoda na ohni v kastroliku - šľahačku + cukor + vanilku + žltka (niekedy aj tie žltka vynechám ) .. pokiaľ to nezovrie , potom odstavím , vmiešam kakao a roztopený tuk... vyskúšaj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyskusam na nedelnajsi zakusok, aby som sa to naucila. ak to pobabrem, aby som sa nestresovala priamo pri torte
uz by to chcelo nejaku zmenu do tych mojich torticiek, lebo stale peciem to iste
a ako je to s tym slahanim bielka?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Henrieta24 chcem skúsiť tvoj krém, ale tortu musím urobiť už vo štvrtok ale bude na sobotu a nemôžem ju dať do chladničky nepokazí sa mi vnej ten krém keď je tam šlahačka? A ešte koľko ho potrebujem do torty 20x30 cm 3 pláty na sebe díky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojky, predpokladám že by sa mu nič nemalo stať, šľahačka je prevarená... a myslím že jedna dávka by ti mala stačiť, v poslednej dobe robievam dávku ako 250g cukru, 1x 250ml šľahačku + 1 vanilka (žltka už nedávam) + 100 g kakaa + 150 g rozpusteného tuku a na druhý deň vmiešam 2 kocky masla po 250g.. toto mi vystačí na naplnenie 3plátov na veľkosť plechu, t.j. 2x plnka ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
diky Henrieta24 už som to spravila a je ozaj dobrá, lízali sme so švagrovou krém na odrezkoch a veru sme si pošmákli
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super recept...už sa až oblizujeme. Budem tortu poťahovať MMF, tak dúfam, že mi ten krém nenarobí šarapatu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nemalo by... odskúšané
je to maslový krém, takže bez problémov.. odporúčam najprv zachladiť a až potom poťahovať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja som už odskúšala, ja výborný a ľahko sa urobí, ďakujeme za receptík
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aka je to slahacka?myslite smotanu na slahanie?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
áno 33% smotana na šľahanie (250ml)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Henrieta,
chcem sa opýtať aké množstvo krému do tej tvojej tortičky dávaš. Keď robíš ten hrnčekový korpus a je taký vláčny dávaš menej krému ako obvykle? Približne aká hrubá je vrstva? Tiež si písala že je ten krém výrazne čokoládový tak preto sa radšej pýtam aby som tú tortičku zbytočne nepokazila.
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
poväčšine na stredne veľkú tortu dávam dve dávky čokoládového krému a dávam vlastne dva základy + 1kg masla ( ja radšej dávam 500 g hery a 500 g masla - aby krém nebol taký ťažký) ... hrúbku ťažko odhadnúť, ale je ho dosť :D ...
aj na naplnenie aj na obtiahnutie celej torty, ja vlastne pokryjem krémom aj povrch torty, pekne zarovnám pod marcipán...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj.Chcela by som ho skusit len mam strach ci bude dost tuhy.