Doboška

Pridal/a Žanet

Dobošové rezy, sú fantastické

Doboška - recept
Výnos
Porcie
Zdrojmamina
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

Korpusy:
10kusyvajce
135gramovkryštálový cukor
200gramovhladká múka
130gramovpráškový cukor
210mililitrovvoda
Krém:
1kusžĺtok
50gramovZlatý klas
250gramovmargarín
2polievkové lyžicekakao
2polievkové lyžicesušené mlieko

Inštrukcie

Korpusy

Vyslahame si sneh a odlozime bokom, potom vyslahame zltka s cukrom. Do vyslahanej zltkovej peny pridame sneh a zlahka premiesame, vmiesame muku a cesto rozdelime na 3 casti z ktorych upecieme 3 platy. Nechame vychladnut a pozdlzne prekrojime na polovicu kazdy plat.

Krém

Pripravime si krem: do hrnca dame varit vodu, sus.mlieko a cukor cast vody odoberieme a pridame do nej zlaty klas a zltok rozmiesame. Ked voda v hrnci vrie, pridame zlaty klas a uvarime husty puding. Do vychladnuteho pudingu vmiesame kakao a margarin. Naplnime platy cast kremu odlozime aby sme mohli potriet aj vrch a dame stuhnut. Polejeme cokoladou a krajame horucim nozom.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.583335
Priemer: 3.6 (12 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.