reklama

cokoplastelina

Sausen , 06. 02. 2010 - 14:12

reklama

Urobila som cokoplastelinu je uzasna,ale dala som ju do sacku a nechala len tak v skrynke,nedavala ju do chladnicky ako pisu v receptoch.Nechapem naco ma ist cokolada do chladnicky..Teraz som ju ohriala a normlane sa da pouzivat..myslite,zeby mohla byt pokazena?Nerozumieim tej chladnicke naozaj.

Pozrite si aj


reklama


reklama

dadka1, So, 06. 02. 2010 - 15:04

ak ju mas uzasnu prezrad mi ako si ju robila?chcem aj ja skusit..a potiahnut tortu diky ..a pokazena ?nie ja si to nemyslim ..len asi pisu to preto ked ju chcu mat dlhsie..ani ja by som ju nedala do chladnicky ..si myslim ..Kvietok

Dadka čokoládu varovú 100g roztopiť nad parou,odstaviť a pridať 2 pol.lyžice kukuričného sirupu zamiešať,hmota sa začne oddelovať od hrnca vtedy si ju vyklop na tanierik a nechaj vychladnúť,zabaliť do sáčku a odložiť na ružičky je najlepšia na druhý deň.Pozor na kvalitu čokolády ja som teraz kúpila v Lidli varovú/neznačkovú/ a rozpadávalo sa mi to (išlo to do koša),zatiaľ sa mi najleošie robilo s Figaro.
Ak si dobre pamätám si z PD ,kuk.sirup som kupovala v bio obchode pri Magure.Nech sa darí.Mrkám Monika M.Slnko

heja, Št, 25. 03. 2010 - 22:19

Michalíková j a som tu iba krátko a zistila som aké ste tu profesionálky .Ja sa pečeniu nevenujem iba
pre vlastnú potrebu.Minulý týždeň som robila čokoládovú tortu.Biskvit som robila podľa Henrietky a plnila som ju falošným parížským kremom,ktorý som robila tiež prvý krát a vydaril sa mi na jednotku.Mojej neveste torta veľmi chutila a tak by som jej k narodeninám chcela urobiť takú istú.Keď sa nenahneváte chcem sa opýtať čo je to tá čoko plastelína a či sa to používa iba na figurky alebo aj na potiahnutie torty poradíte mi prosím?
ďakujem a nehnevajte sa.

tak to by som aj ja rada vedela okoplastelinu som robila 2x zial bez too psenicneho sirupu ale len s medom a trhala sa...Smútok

Adeluska veľmi závisí od čokolády ja som už vyhodila asi 3 najlepšia je naša Figaro.s tou sa mi to podarilo na prvý šup.Monika M.Slnko

Sausen, So, 06. 02. 2010 - 15:41

Neviem robila som normalne podla navodu v miske s vriacou vodou,ale kastrolik neponoreny vo vode som rozpustila cokoladu a ked bola rozpustena vliala som 2lyzice light corn sirup,dokonca bol z chladnicky a ona hned tuhla a mala som pocit,ze mozem hned s nou robit hoci som ju len miesala:0)Ale utekala som po dcerku do skoly,takze som ju musela nechat stat a po 2-3hodinach z nej bola vyyyborna hmotka ale supla som ju do sacku a na druhy den pozeram sulok ako kamen..tak som sa zlakla,ale dnes t.j asi po tyzdni som ju nahriala v mikrovlnke a super uz som vykrojila srdiecka a narezala take geometricke tvary..budem lepit na boky tort,alebo co..neviem.Skuste pohladat ten sirup nejaky neviem,tu ho maju bezne niesom na skMrkám

Judit, So, 06. 02. 2010 - 16:09

Aj ja robim cokohmotu - cokoplastelinu. Tiez len vo vodnom kupeli rozpustim cokoladu a potom pridam kukuricny sirup, ten kupujem v BIO potravinach. necham stuhnut a pracujem. Ked stuhne uplne na "kamen", tak ju len trocha ohrejem v rukach a pracujem. Pracuje sa s tym super. Uz som s tym potahovala aj robila ruzicky, listocky a drobne kvietky. Len kvietky sa musia robit rychlo, lebo sa to topi v rukach. Drzim palce Úsmev

Judit, Ne, 07. 02. 2010 - 20:55

Doplnam recept: 200g cokolady ( varova, horka, mliecna, biela ) rozpustit vo vodnom kupeli, pridat 4PL kukricneho sirupu, zamiesat, nechat vychladnut, dat na hodinu do chladnicky a mozeme pracovat - tak ako s marcipanom.Úsmev

Lyduna, So, 06. 02. 2010 - 16:53

Robim ako Judit ide to bez problemov.V piatok som dávala na tortu koníka z čokohmoty a držal,a postrehla som čím je dlhšie hmota odležaná tým sa lepšie spracováva do požadovaných tvarov.Robím hmoty viac a nechávam v chladničke

Vy jste šikovné!Tlieskam Tlieskam Tlieskam
Ještě nikdy jsem ji nedělala, ale chtěla bych.Objímam
Jen nemám ten sirup, budu muset dokoupit.Slnko
Možná si sem přijdu škemrat o radu, až budu opatlaná až po ušiVeľký úsmev

marycka, Ne, 07. 02. 2010 - 21:54

ahojte.myslite,ze by sa dala robit s neho aj obrazovka na notebook? dakujem.

som rada že sa tu spomína ten recept veľmi ma totiž zaujímalo z čoho sú tie čoko kvietky a pod a myslela som si že to sa kupuje nejaká hmota takže dakujem už len zohnať ten kukuričný sirup neviete náhodou niekto kde by sa dal zohnať na Orave

marycka, Ne, 14. 02. 2010 - 12:39

ahojte.robila som snou obrazovku na notebook.poviem vam vyborna hmota. a ta chutVyplazený jazyk Vyplazený jazyk skoro som ju zjedla.vyborne sa s nou pracuje.dakujem za recept.nevedela som ako na ciernu farbu.uz viem.Bozkávam Bozkávam Zlomené srdce Zlomené srdce .

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama