reklama

Čokoládové srdiečka

Pridal/a duranlb dňa 03. 06. 2010 - 06:55 - Recepty duranlb
Čokoládové srdiečka, Recepty na drobné pečivo, duranlb

reklama

Trvanlivé, suché, čajové, čokoládové pečivo

Ingrediencie
Cesto:
50 gramov čokoláda na varenie
1 kus žĺtok
5 polievkové lyžice čokoládový likér
150 gramov hladká múka
50 gramov mleté orechy
30 gramov práškový cukor
100 gramov maslo
Poleva:
200 gramov čokoláda
125 gramov Cera
Krém:
100 gramov čokoláda na varenie
30 gramov maslo
1 polievková lyžica med
1 polievková lyžica čokoládový likér
Postup

1. V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Necháme mierne vychladnúť, potom vmiešame žĺtok a likér. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s pomletými orechmi, cukrom a pokrájané studené maslo. Vypracujeme cesto, ktoré dáme do mikroténového sáčku na hodinu odpočinúť do chladu.

2. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, vykrojíme rožteky (alebo aké máme formičky), uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 7 min pri teplote 175 stupňov.

3. Pripravíme krém: Čokoládu v horúcom vodnom kúpeli rozpustíme a necháme takmer vychladnúť (nie stuhnúť). Pridáme pokrájané zmäknuté maslo, med, likér a vyšľaháme do peny.

4. Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a ceru.

5. Vychladnuté rožteky spojíme krémom a polejeme polevou a ľubovoľne ozdobíme. 

Doplňujúce poznámky

Ja ich robím veľmi rada. Rýchlo sú hotové, dlho vydržia. Pri výrobe nepoužívam likér a sú aj tak chutné.

Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

matylda, Št, 03. 06. 2010 - 19:50

Koľko asi vydržia a nemusia byť v chladničke, keď je v plnke maslo?

duranlb, St, 09. 06. 2010 - 14:05

ja ich mávam uložené v plechovici v komore. a miesto masla použivam Heru. Najviac som ich mala tak dva tyzdne.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama