
Trvanlivé, suché, čajové, čokoládové pečivo
Cesto: | ||
50 | gramov | čokoláda na varenie |
1 | kus | žĺtok |
5 | polievkové lyžice | čokoládový likér |
150 | gramov | hladká múka |
50 | gramov | mleté orechy |
30 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | maslo |
Poleva: | ||
200 | gramov | čokoláda |
125 | gramov | Cera |
Krém: | ||
100 | gramov | čokoláda na varenie |
30 | gramov | maslo |
1 | polievková lyžica | med |
1 | polievková lyžica | čokoládový likér |
1. V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Necháme mierne vychladnúť, potom vmiešame žĺtok a likér. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s pomletými orechmi, cukrom a pokrájané studené maslo. Vypracujeme cesto, ktoré dáme do mikroténového sáčku na hodinu odpočinúť do chladu.
2. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, vykrojíme rožteky (alebo aké máme formičky), uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 7 min pri teplote 175 stupňov.
3. Pripravíme krém: Čokoládu v horúcom vodnom kúpeli rozpustíme a necháme takmer vychladnúť (nie stuhnúť). Pridáme pokrájané zmäknuté maslo, med, likér a vyšľaháme do peny.
4. Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a ceru.
5. Vychladnuté rožteky spojíme krémom a polejeme polevou a ľubovoľne ozdobíme.
Ja ich robím veľmi rada. Rýchlo sú hotové, dlho vydržia. Pri výrobe nepoužívam likér a sú aj tak chutné.
už som to opravila. akosi mi to ubehlo :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Koľko asi vydržia a nemusia byť v chladničke, keď je v plnke maslo?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja ich mávam uložené v plechovici v komore. a miesto masla použivam Heru. Najviac som ich mala tak dva tyzdne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
koľko masla dávaš do plnky