cokoladova plnka
Pozrite si aj
..daj si do vyhladavania na lavo ,,cokoladovy krem,, tam si najdes recept...nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj aj ja hladám dobrý čokoládový krém ale aspoň ti poradím ako naniesť čokoládu na boky ..štetcom..aspon ja to tak robím a dám aj dve vrstvy. Dúfam že som poradila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj...tu je plnka od Bohuša, je fantastické, u zákazníkoch má prvé miesto. Dá sa robiť v rôznych variáciách.....
6 celých vajec, 300g kryš.cukru, 150-200g čokolády na varenie, 2 lyžice kakaa, 0,5 dcl vody, 2 baličky vanilkového cukru.
Všetko spolu šľaháme nad parou do zhustnutia 25-30 minút. Ja to robím takto - 10 minút šľahám mixérom, 10 minút ručne metličkou a ďalších 10 minút znova mixerom aby ho neporazilo
Nechať vychladnúť, po vychladnutí vyšľaháme 500 g masla ( ja dávam 1 Heru a 1 maslo) s troškou práškového cukru a do toho zašľaháme vychladenú čokoládu. V kombinácii s banánmi je veľmi mňam mňam. A ešte som ti chcela napísať, ja používam čokoládu a kakao v krabičke len z Lidlu lebo masa je krásne hladká a tmavá. Pri ostatných sa mi zdalo že to vyzerá akoby to bolo zrazené...tak nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, ja robím takúto čokoládovú plnku a ešte nebol jazýček ktorému by nechutila.
125g práškového cukru, 1 balíček vanilínový cukor, 3 žĺtky, 50g škrobu (Amylom al.Solamyl), 250 ml mlieka, 250g horkej čokolády, 200g masla.
Nad parou ušľahám mlieko, cukor, vanilínový cukor, žĺtky, škrob. Nechám vychladnúť. Čokoládu roztopím nad parou. Vyšľahám maslo a po lyžiach striedavo pridávam kašu a čokoládu. Táto dávka vystačí na naplnenie torty s priemerom 24cm. Tiež odporúčam čokoládu z Lidla. Je krásne tmavá a má dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
áno, ten vaječný krém je naozaj super. Bohužiaľ som spálila už druhý šľahač , tak som vyskúšala tento krém (od Henriety): 250g kr. cukru + 1 vanilkový, 250 ml šľahačkovej smotany, 100 g kakaa, 150 g rozpustenej cery - ja to všetko prevarím, odstavím a miešam do vychladnutia a potom spojím s 500g vyšľahaného masla. Krém je výborný, chutí čokoládovo a Henriete ďakujem za recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
evikum neda sa pouzit namiesto cery tiez maslo a potom menej masla napriklad vyslahaneho?ceru tu nemame..inak je to priserne vela tuku,cera slahacka a maslo..boze cholesterolova bomba inak kolko je toho kremu potom asi,kilo,ci viac?na tortu s akym priemerom?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prečítaj si celú túto diskusiu, Henrieta tam uvádza dve varianty tohto krému a kopu ďalších info. ja to mám tiež odtiaľto. http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/falosny-parizsky-krem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
čokoládu nanášam na vychladenu tortu štetcom ked su tam nerovnosti pekne ju vyfenujem čokoláda sa zatečie.fen nedavaj prilež blizko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tuto diskusiu co pises evikum som samozrejme citala uz davno a parizak mam v kazdej druhej torte..mala som pocit,ze to je trochu nieco ine ten krem...akosi som si to neuvedomila,ci co,asi ma nahanala dcera
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
babenky vsetkym vam dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte poradte mi niekto vyborni cokoladovy krem a poradte mi ako nanasate cokoladu na tortu po bokoch dakujem