reklama

Čo robím zle?


reklama

Prosím Vás, chcem sa opýtať čo robím zle, keď pečiem korpus na tortu, tak mi počas pečenia krásne celý stúpne hore a už sa teším, že aký bude vysoký, ale ku koncu pečenia mi kraje klesnú a len stred ostane vyšší. Pečiem to na 180 stupňoch asi tak 50- 60 minút. Okrem tejto "malej" chybičky je inač korpus výborný. Ďakujem za rady.Torta

Pozrite si aj


reklama


reklama

karmelka (bez overenia), Št, 06. 05. 2010 - 11:35

sandram a vymazávaš boky formy? ja nevymazávam, len dávam papier na dno a korpus mám potom pekne rovný...

sandram, Št, 06. 05. 2010 - 11:42

áno vymazávam, myslíš, že to by mohol byť ten problém? Práve idem taký piecť, tak to skúsim s papierom ako ty a dúfam, že mi to vyjde. Ďakujem

ano, kraje sa nesmu vymazat, lebo sa ti potom odlepia od formy a spadnu. Nemazat a po upeceni a vychladnuti medzi formou a korpusom prejst nozom

Ja Ti tiež poradím tak ako karmelka - ja si na plech dám len papier na pečenie, položím na to ráfik, vylejem doň cesto a dám upiecť - nič nevymazávam ani nevysypujem múkou - korpus je vždy pekný rovný Úsmev

jajce (bez overenia), Št, 06. 05. 2010 - 11:47

A prečo to pečieš tak dlho - skoro až hodinu????

sandram, Št, 06. 05. 2010 - 11:51

Neviem Chichocem sa Taký mám recept Veľký úsmev .
Ale je výborný, aj chuťovo aj konzistenciou - alebo ako to nazvať. Taký akurát.
Ešte raz ďakujem za rady, idem to takto skúsiť, s papierom na spodok.

ja tiež nevymazávam boky, to je určite lepšie, ale pečiem len na 150 stupňoch, aj v tom môže byť problém. hlavne ak je veľa cesta, teda hruby korpus ktorý potom prekrojíš na 3x.

karmelka (bez overenia), Št, 06. 05. 2010 - 13:43

sandram, aj mne sa zdá tá teplota privysoká, tiež pečiem tak dlho ako ty ale len pri 150. a ak mám väčšiu formu, teda tam ide viac cesta, tak ešte máličko uberiem z teploty. Ale každopádne, nevymazávaj, uvidíš, že to bude ok.Slnko

sandram, Št, 06. 05. 2010 - 14:30

Podarilo sa Áno Áno Áno Tlieskam Tlieskam Tlieskam . Boky mi neklesli, korpus ostal pekný rovný. Ďakujem za rady. Nabudúce ešte skúsim piecť len pri 150 stupňoch a určite bude ešte lepší Zlomené srdce Torta Zlomené srdce Torta Zlomené srdce

AnaP, Št, 06. 05. 2010 - 15:42

ja robím tak isto ako vy,ale kdesi som vyčítala už moc dávno,že cesto zo stredu treba rozhrnúť viac k okrajom,lebo sterd kedže sa dlhšie prepeká,tak dlhsie zvyšuje objem.Tak to tak robím a nikdy ma to nezradilo.Snáď pomôže niekomu.Krásne Torta !Zlomené srdce Anka

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama