reklama

chocotransfer

LHOLLA , 09. 03. 2010 - 23:22

reklama

Ahojte šikulky, mám jednu prosbu. IDem robiť tortu srdce a má byť povrch čokoládový,tak som sa rozhodla pre chocotransfer, nech nie je fádna, no mám dilemu, nakoľko som s transferom ešte nikdy nerobila. Má rozmery 30x40, čo by mi mohlo na srdiečko stačiť, len netuším, či sa dá použiť ako poťahové hmoty, myslím, keď na fóliu nanesiem čokoládu a potom by som chcela srdiečko akoby potiahnuť. Dá sa to vôbec? Alebo treba nechať čokoládu úplne zatvrdnúť a potom len nejako vykrajovať?? AK mi niekto pomôže, budem velice vďačná.Lucia

Pozrite si aj


reklama


reklama

ZuzkaV, St, 10. 03. 2010 - 11:16

Lucia, tak to si neviem predstaviť - potiahnuť srdce čokotransferom. Viem si predstaviť pás na boku torty a zvlášť vrch, to by šlo, ale v celku ako s poťahovkou asi nie. Tá fólia je tuhá na rozdiel od poťahovky, ktorá je elastická a vieš si ju potiahnuť, ako treba.

Judit, St, 10. 03. 2010 - 08:21

Ak chces potahovat, tak skus cokohmotu. S nou sa pracuje ako s marcipanom a chuti skoro ako cokolada. Cokotransfer by si musela dat zvlast na vrch a zvlast na boky a ten spoj zamaskovat kremovou ozdobou. Ako krem na zdobenie by som pouzila taky ako ide do penovej - pusinkovej torty. Ja mam taku podobnu v albumceku, len je s cokotransferom len bok, skus kuknut, mozno Ti to pomoze.

pumpel, St, 10. 03. 2010 - 11:03

baby,už keď sme pri tom,môžete mi prosím napísať aký je rozdielmedzi čokohmotou a čokotransferom?ďakujem,.ja som chcela len napísať lholle,že pani gabika,ktorá robí tie krásne kvietky,má v albume tortu jin-jang a tiež je tá tmavá potiahnutá čoko......,teraz ale neviem presne čím,lebo ste ma úplne zmiatli.Mlčím

milenka, St, 10. 03. 2010 - 12:37

Zuzka, krasna torta, ja som zatial robila len male ozdobky s cokotransferom, ale uz davnejsie sa chystam na takyto bok torty, ale sa toho bojim. Prosim ta ako si to robila, najskor si si odstrihla pas a nan dala cokoladu, to mi je jasne, ale potom si ako dosiahla ten tvar, hned si tym omotala tortu a nechala stuhnut? Porad mi prosiiiim, dakujemÚsmev))))

ZuzkaV, St, 10. 03. 2010 - 12:47

Tak ako si napísala, odstrihla som pás široký ako výška torty, potrela čokoládou a nechala trochu stuhnúť, potom som to dala okolo torty, nechala stuhnúť úplne a dala dole fóliu

LHOLLA, St, 10. 03. 2010 - 14:16

Ďakujem Vám veľmi pekne, čosi už vymyslím. Zákazníčka chce vyslovene čokoládu, tiež som rozmýšĽala nad čokohmotou, no nechce ju. Ďakujem za postrehy.L

ZuzkaV, St, 10. 03. 2010 - 14:35

no tak to budeš musieť poliať čokoládou a čokotransfer ako ozdoba...

ZuzkaV, St, 10. 03. 2010 - 14:35

no tak to budeš musieť poliať čokoládou a čokotransfer ako ozdoba...

ZuzkaV, St, 10. 03. 2010 - 14:35

no tak to budeš musieť poliať čokoládou a čokotransfer ako ozdoba...

pumpel, St, 10. 03. 2010 - 23:17

ďakujem za vysvetlenie zuzka,už som opäť o trošku múdrejšia.

pumpel, Št, 11. 03. 2010 - 10:42

dievčatá,ešte k tomu čokotransferu,teraz,keď ste mi vysvetlili,čo to je,tak mi došlo,že som už niečo také robila,ale vtedy som nevedela ako sa to volá.tie čokotransfery sú ale dosť drahé,ak by ste ale chceli niečo len bez ornamentu-teda hladký,tak mám malú radu-ovocie alebo zelenina-najčastejšie je to ale hrozno býva v bedničkách,kde je po okrajoch taká priesvitná folia.ak si ju doma umyjete a necháte poriadne vyschnúť,tak sa dá použiť ako čokotransfér.vystrihnete si akú hrubú potrebujete,nanesiete čokoládu a obalíte ňou tortu dookola,po stuhnutí ide pekne dole a dá sa použiť viackrát.takisto som s tým už robila aj čokomašle(biele aj čierne).tak snáď som vám aj ja ako začiatočníčka troška pomohla.

Judit, Pi, 12. 03. 2010 - 08:26

Moja svagrinka vcera skusala dat okolo torty pas cokolady natretej na mastnom papiery a slo to. A preco sa Ti zda byt chocotransfer drahy??? Ved v peceniehrou.sk hop maju okolo 1,40€ za kus. Vydrzi ne jednu stredne velku tortu a este aj nejake ozdoby...

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama