reklama

Charlotta


reklama

Prosím Vás, môžete mi povedať, prečo mi dostatočne nestuhol krém v Charlotte? Dávala som tam tvaroh, žĺtka, 1/2l mlieka a trošku Hery, samozrejme aj cukor, ale namiesto želatíny som použila Želatínový stužovač Dr.Otker. Myslíte, že som ich mala dať 2? A keď som to vyklopila z misy, tak sa mi to rozcapilo.Plačem Plačem Plačem
A ešte prosím, prosím, mám hrôzu zo želatíny. Vždy, keď chcem robiť jogurtovú plnku, tak keď pridávam roztopenú /nie horúcu/ želatínu do zmesi, tak sa mi to zhrčí a letí do koša. Používam taký žltý sáčok s farebnými kockami. Kde robím chybu? Smútok Smútok Smútok

Pozrite si aj


reklama


reklama

sona7, St, 27. 05. 2009 - 04:31

...ja upeciem vsetko mozne..ale zelatinovych zakuskov sa bojim...najhorsie je to ,ze mame radi tie zelatinove,tvarohove,ovocne,take so zlatym klasom to spravim ale to nemi ono,
Katka ,mne by sa to urcite staloChichocem sa co tebe ...uz som tolko krat ,ze zacnem ,zelatinu kupujem a tam ju mam,nepohne ma nic,uz som raz spravila a museli sme ho jest aj vyberat z plechu, lyzicou ,ale zjedol saVeľký úsmev

ZuzkaV, St, 27. 05. 2009 - 07:00

Dala si želé, čo ide navrch torty? Tak v tom bude chyba. Inak ja robím so želatínou bežne a nič sa mi nezhrčkavelo. Používam presne tú želatínu s kockami a som s ňou maximálne spokojná. Želatínu nechám napučať, roztopím a nechám trochu vychladnúť. Potom vlejem do krému, alebo šľahačky.

So želatínou sa musí naučit pracovat aj ja som sa s nou velmi potrápila.No ked sa to naučíš daju sa z nej vytvorit naozaj velmi dobre lahké sladkosti.U mna platí zásada,že ked mám suroviny napr.tvaroh,jogurt atd.prave z chladničky vždy dávam želatínu taku teplu,že v nej ledva zdržím prst.Taku teplu ju vlejem do surovín .Ked som dávala chladnejšiu tak sa mi to zrazilo.Niekedy sa to dá napravit aj tak,že to zohreješ ako ked sa zrazí krém.Len na taketo zakusky a torty musí byt piškota vo forme aby krém nevytiekol.Ja som stále naliala krém na nevykrojenu piškotu.len po zatuhnutí som ju vykrajovala z formy.

Sona7 tak ako aj Ty aj my máme strašne radi jogurtové plnky, ale začala som na ne používať želatínový stužovač Dr.Oetker/pre prípravu jogurtových tort je to novinka/ a ten sa mi vôbec nezrazí, ale plnky z týchto stránok robené želatínou sú viac tuhšie, aj na reze. ZuzkaV nedávala som tam to želé, ale ten stužovač Dr.Oetker. Možno som ich mala dať dve. Tiež dám želatínu napučať, roztopím, ale hneď lejem do hmoty. Myslíš, že je to tým, že ju treba nechať vychladnúť? A nestuhne medzitým? Zatiaľ vďaka za odpovede.Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev

Kokr, prosím Ťa a akú želatínu používaš? Obdivujem všetkých, ktorí to dokážu. Prekvapenie Prekvapenie Mne sa asi z 9 krát, čo som robila zo želatínou 2-krát podarila.Smútok Smútok Smútok Smútok

Používam iba tuto:DR.OETKER na sladke i slané použitie.Na sáčku je torta s ovocím a pohár s nápojom.Nech sa Ti darí.Musím ešte dopísat,že napučanu želatínu nalejem do vriacej vody s cukrom a už hned odstavím NEPREVARAM

Zlomené srdce Zlomené srdce Ahoj,ja som robila tvarohovo- marhulovy(kompot) so zelatinou vsetko sa to hodilo do mixera a po vychladnuti to pekne stuhlo(musim najst ten recept)Vyplazený jazyk Úsmev

Batora30 napíš prosím recept, musí do byť mňam s marhuľovým kompótom. A tú želatinu si dávala do mixéra už roztopenú.Však? Ďakujééééém.Mrkám Mrkám Mrkám

Ahojky ja robím so želatínou v kuse nemám rada maslové krémy. Stále používam želatíny Dr. Oetker buť stužovače alebo plátkovu želatínu a na kazdom sáčku je vzadu napísany postum. Želatínu necham napučať v studenej vode plátkovu potom vodu zlejem a dám rozpustiť pridám dva až tri lyžice krému zamiešam a vylej do zvyšného krému a medzitým miešam mixérom. Stále treba pridať do rozpustenej želatíny trošku krému a tak to vyliať do zvyšného krému je to napísané aj v zadu na obale. Tak veľa zdaru dúfam že som pomohla pápá

Sigetka, St, 27. 05. 2009 - 14:17

Ja tiež používam želatinový stužovač Dr. Oetker, za studena, ešte sa mi to nikdy nezhrčilo, ale nezohrievam to, robím to presne podľa návodu vzadu, a je to potom pekne tuhé. Je to na 700 g hmoty.Pridám fotku.

Kaga, St, 27. 05. 2009 - 15:25

Ahoj, ja tiež používam túto želatínu, a to zásadne. Dám ti fakt dobrú radu: napučanú želatínu vhoď do mixéra (nie šľahača), pridaj zohriate mlieko (nie vriace), tvaroh, žĺtky a aj Heru, či čo to tam šloÚsmev a mixuj, dostaneš jednu krásnu homogénnu masu. Vždy to tak robím, a oblbovať sa neoplatí, už som to vyskúšala a bolo to na nič. Držím palce!!!

No tak ďakujem za rady, budem to určite skúšať, lebo Charlotta bola vynikajúca. Želatínový stužovač sa mi tiež nikdy nezhrčil, a skúsim to s tým mixérom. Ďakujem žienky.Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam

sona7, St, 27. 05. 2009 - 20:17

...zenicky ,pekne dakujem...urcite sa do toho pustim...to bude u nas radosti...moji maju radi zelatinoveVyplazený jazyk

Zatial som nenasla, ale mam nieco podobne len s jahodamiVyplazený jazyk Tiez sa to mixuje,a neslo tam mlieko ale kompotMrkám :
Jahodová Charlotte
Ingredience
1/2 l mléka, 500 g jahod, 30 g práškové želatiny, 1 šálek práškového cukru, 4 žloutky, 500 g tvarohu, šlehačka na ozdobu, vanilkový cukr
Postup
Do části vlažného mléka namočíme želatinu. Omyté jahody osušíme a menší polovinu schováme na ozdobu. Ohřejeme zbylé mléko, přidáme namočenou želatinu a mícháme až se rozpustí. Přelijeme do mixéru a přidáváme žloutky, cukr a jahody. Vše mixujeme a po částech přidáváme tvaroh. Tuto směs vlijeme do dortové formy vypláchnuté studenou vodou. Povrch ozdobíme jahodami a šlehačkou smíchanou s vanilkovým cukrem.Necháme ztuhnout v ledničce.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama