reklama

babovka


reklama

prosím vás o dobrý recept na bábovku,čo sa dobre vyklopí,ďakujem


reklama


reklama

fani, Št, 04. 06. 2009 - 18:05

Keď dobre vymažeš a vysypeš formu, dobre upečieš, vyklopí sa ti každá bábovka.Nemusíš mať extra recept.KvietokKvietok

ja robim klasicku piškotu zo 4 vajec , 200g cukor, pol prašku do peč., 200g polohr. muka, pol dl olej, pol dl horuca voda a bud si dam do tretiny orechy alebo kakao a trochu hrozienok ale mam formu silikonovu a tam sa nelepí papa

Vymasti si formu bravč. masťou a skús si ju vysypať kryštálovým cukrom, alebo kokosom a toto je recept, ktorý sa neváži: 1 hrnček cukru, 1 van. cukor, 3-4 vajcia / veľkosť/,pol hrčeka oleja, pol hrnčeka mlieka,2 hrnčeky polohrubej múky, 1 PRpč,3 lyžice kakaa. Urob si mramorovú a môžeš dať hrozienka aj orechy podľa chuti. 180 stup. na 45 minút v horkovzdušnej rúreVyplazený jazykSlnko
Pozor mleté orechy odpočítaj od múky!

Janina, Št, 04. 06. 2009 - 23:08

4 žĺtky vyšľaháme s 200 g cukru a 1 vanilkovým cukrom do peny, zašľaháme 1 dcl oleja, 1 dcl teplej vody.
Zľahka primiešame 200 g polohrubej múky zmiešanej s 1 práškom do pečiva a tuhý sneh zo 4 bielkov.
Vymastenú formu môžeme vysypať múkou, ja dávam strúhaný kokos.
Cesto môžeš urobiť mramorové s kakaom, alebo pridať sekané orechy, hrozienka, strúhanú čokoládu...

atigram, Št, 04. 06. 2009 - 23:52

Ja mám takýto recept a je fakt super:
Bábovka zo šľahačkovou smotanou:
3celé vajíčka,20dkg pr.cukru vyšľahať,1 šľahačkovú smotanu zašľahaj nie dlho,len aby sa to spojilo a do toho vmiešaj 30dkg pol.múky z 1pr.do pečiva nalej do vymastenej a inou múkou vysypanej formy a peč(polovicu môžeš prifarbiť kakaom,alebo urob orechovú)hotovo dorú chuť!!!Vyplazený jazyk

sandri, Pi, 05. 06. 2009 - 10:11

môj recept, roky osvedčený je takýto: 4 žĺtka vymiešam s 250 gr. cukru (môže byť kryšt. alebo práškový) a pol sáčkom vanilkového cukru, potom pridám 7 pol. lyžíc horúcej vody a 9 pol. lyžíc oleja, všetko dobre premiešam a pridám po častiach 250 gr. polohrubej múky a pol sáčku prášku do pečiva, nakoniec tuhý sneh zo 4 bielkov. Ak ju chcem mať dvojfarebnú tak do formy vylejem trochu svetlého cesta, do zyvšku primiešam 1-2 lyžice kakaa. Formu vytieram maslom a vysypem troškou polohrubej múky. Pečiem vo vyhriatej(!) rúre asi 25 - 30 min, nie na silnom stupni (neviem napísať teplotu, lebo mám starú plynovú rúru)
Do bábovky sa dá pridať všeličo: kúsky čokolády, lesné jahody (tie sú super, krásne voňajú a urobia sa malé červené bodky, vyzerá to veľmi chutne), hrozienka, oriešky, orechy ... čokoľvek, podľa chuti !!!

Gabika, tu je ten sľúbený recept:

Olejová Bábovka

4žltky
250g práškového cukru
1dcl oleja
1dcl vody
250g polohr. múky
½ bal. prášku do pečiva

Postup:
Žĺtka a cukor si vymiešame. Potom pridáme olej a vodu a mixujeme asi 5 minút.
Pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva. Dobre vymixujeme. Do hmoty opatrne zapracujeme polovicu snehu z bielkov. Polovicu hmoty vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Do druhej polovice pridáme trocha preosiateho kakaa a zvyšok snehu. Dôkladne zľahka vmiešame. Hmotu vlejeme do formy okolo stredu. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 – 60 minút na 150 stupňov.

Vysypávam formu nie polohrubou múkou, ale kokosom, viac nám to chutí je šťavnatejšia a ak by sme na bábovku náhodou aj zabudli, tak pripálený kokos len zľahka oprášime a bábovka je pekná.

Inak ak chceš zmenu, tak som nahradila 1dcl vody Amaretom a nasypala do cesta pár sekaných mandlí a bola naozaj úžasná!!!

Prajem príjemné pečenie.Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama