aký krém?
Pozrite si aj
...tak na toto som zvedavá aj ja,akonáhle pridám čo i len trochu rumu zrazí sa mi, nepomáha žiadna finta na nápravu,tak používam len esenciu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
GABIKA SZ no veď práve, nechcem ten krém pokaziť. Snáď sa nájde nejaká dobrá dušička, čo nám poradí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja pridávam rum do uvareného krému zo zlatého klasu ale až keď je vychladnutý dobre premiešam a až potom zmiešam krém s vyšľahaným maslom, zrazil sa mi len vtedy ked som sa ponáhľala a nemala dobre vychladnutý krém
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Katrinka pudingový už ani náhodou,všetko má rovnakú teplotu puding vychladnutý a mávnutím čarovného prútika mám s prepáčením grcanicu,už to radšej ani neskúšam, toľkokrát plnky skončili v koši šlahať môžem do nemoty a nič
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Gabika škoda že na stretnutí nebude k dispozícii kuchyňa, vyskúšali by sme.....mne sa ešte nikdy nezrazil. Niekde som tu čítala, že sa má dať jedna kocka masla ešte do horúceho masla a ja pridávam maslo do krému, nie krém do masla. Tak snáď som pomohla. Teším sa na stretko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neviem prečo sa ti to nedarí ja robievam skoro stále len tento krém a bez problémov možno to bude tým aké používaš maslo ja dávam na krém z litra mlieka 800g masla (ale riadne 82% ) a jeden palmarin
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Katrinka to bude v niečom inom, lebo ja robím len maslové plnky, nedávam žiadny margarín a nezrazia sa mi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja dávam do falošného parižáku bežne rum, ale nedržím ho v chladničke, mám ho len v skrinke v kuchyni. Zrazí sa vtedy ak je studený. Nakoniec pridám rum a na najvyššom stupni mixéra vymiešam. S rumom je vynikajúci. Kľudne tam daj viac rumu, ak má byť rumový.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja pridávam rum do uvareného krému zo zlatého klasu ale až keď je vychladnutý dobre premiešam a až potom zmiešam krém s vyšľahaným maslom - ako katrinka Rum pomalicky pridavam pocas mixovania na jeno miesto mixujem mixujem na tom jednom mieste a cakam co bude, ked je zaslahany rum a neseka sa , potom nalejem na dalsie miesto, mixujem zase len tam a pomalicky postupne pridavam kolko treba rumu - striedam miesta kam lejem a ked sa nic nic nesekne pridavam dalej,raz sa mi sekol ale to som mala rum z chladnicky aj maslo bolo studensie.
Alebo odberiem do druhej misky trocha kremu a skusim si tam odtestovat co urobi s tym rum a potom pomalicky tu trochu kremu zaslahavam do ostatneho.
Ja mam tiez depky z kremov...mala by byt rovnaka teplota vsetkych surovin.
Nech sa Ti dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No tak toľko rád naraz, super, Mircus tak keď to je OK vo falošnom parižáku, tak to tam hupnem, rum mám tiež v barovčáku, nie v chladničke. Torta má byť v piatok hotová, tak som už bola z toho hotová aj ja. Zo vám všetkým ďakujem a nech sa darí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte dievčatá, poradím Vám jednu fintu - keď sa Vám zrazí krém, rozpustite trochu palmarínu v kastróliku na ohni (adekvátne k množstvu krému) a hneď takýto horúci za stáleho šľahania vlejte do krému. Nič sa nebojte - teploty jednotlivých hmôt sa vyrovnajú a všetko bude OK. Len to už potom dlho nešľahajte - stačí dovtedy, keď je to znovu dobré. To mi poradila jedna profi-cukrárka, keď sa mi raz zrazilo riadne veľa plnky a skoro som pri nej plakala. Od vtedy si so zrazením plnky ťažkú hlavu nerobím. Ale puding pridávam do rozšľahaného masla po malých dávkach, lebo keď dám naraz veľa, tiež sa zvykne zraziť.
Dúfam, že som pomohla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Táňa, každá rada dobrá, sme predsa susedky. Aspoň niekto nablízku, od nás.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte dievčata krem sa vam zrazi preto lebo asi date malo masla na tu davku kaše ja robim 1 zlaty klas 3 dcl mlieka vychladiť a pridať 50 dkg masla .davam stale do plnky rum nezrazi sa aj ked robim falošny parižak a dam rum tak sa mi ešte nestalo že by sa mi zrazil ale ked sa vam z nejakeho dovodu zrazi dajte plnku na šporak uplne na maly plyn a tak ho šlahajte mixerom ako sa bude pomali zohrievať tak sa vam pekne vašlaha ale opatrne aby sa nestopilo maslo to už na tom šporaku budete vidieť podla potreby možete aj so šporaka odkladať krasne sa vam vyšlaha . podla možnosti nedavajte plnku do chladničky preto sa zrazi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neviem Katka či nejdem neskoro, ale ja by som Ti radila poliať plát rumom rozmiešaným s cukrom práškovým, alebo urob ten šľahačkový s rumbou čokoládami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A čo keby si spravila falosný parižák takže namiesto var. čokolády rozpustíš rumbu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, ak sa mi zrazí krém dám do hrnca variť vodu a misu s krémom dám nad paru a šľahám, keď sa začne krém po krajoch rozpúšťať odložím z pary a šľaham ak treba dám ešte nad paru a znova to isté, podľa potreby to uvidíš pri šľahaní, ja do každého krému pridávam rum, niekde viac niekde menej podľa toho aký krém chcem mať, zrazil sa mi len pudingový krém parížsky ešte nie a tam dávam dosť rumu. Všetko by malo mať rovnakú teplotu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem všetkým, to je dobrý nápad s tou rumbou, na Dortománii mi tiež radili, aby som len poliala korpus rumom, ale ona chcela rumový krém, tak preto potrebujem rum do krému. Ste zlatíčka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte všetci, už som zúfalá, prešla som kopu receptov a nikde som nenašla recept na čokoládovo-rumový krém. Zákazníčka ho chce výrazne rumový, žiadna esencia, a neviem, keby som urobila falošný parižák, či sa mi nezrazí pri pridávaní rumu. Aký krém by ste volili Vy? Ďakujem.