reklama

aký krém?


reklama

Ahojte všetci, už som zúfalá, prešla som kopu receptov a nikde som nenašla recept na čokoládovo-rumový krém. Zákazníčka ho chce výrazne rumový, žiadna esencia, a neviem, keby som urobila falošný parižák, či sa mi nezrazí pri pridávaní rumu. Aký krém by ste volili Vy? Ďakujem.Mrkám

Pozrite si aj


reklama


reklama

...tak na toto som zvedavá aj ja,akonáhle pridám čo i len trochu rumu zrazí sa mi, nepomáha žiadna finta na nápravu,tak používam len esenciu.

GABIKA SZ no veď práve, nechcem ten krém pokaziť.Plačem Snáď sa nájde nejaká dobrá dušička, čo nám poradí.Hambím sa

ja pridávam rum do uvareného krému zo zlatého klasu ale až keď je vychladnutý dobre premiešam a až potom zmiešam krém s vyšľahaným maslom, zrazil sa mi len vtedy ked som sa ponáhľala a nemala dobre vychladnutý krém Mrkám

Katrinka pudingový už ani náhodou,všetko má rovnakú teplotu puding vychladnutý a mávnutím čarovného prútika mám s prepáčením grcanicu,už to radšej ani neskúšam, toľkokrát plnky skončili v koši Plačem šlahať môžem do nemoty a ničPlačem

Gabika škoda že na stretnutí nebude k dispozícii kuchyňa, vyskúšali by sme.....mne sa ešte nikdy nezrazil. Niekde som tu čítala, že sa má dať jedna kocka masla ešte do horúceho masla a ja pridávam maslo do krému, nie krém do masla. Tak snáď som pomohla. Teším sa na stretkoBozkávam Bozkávam Slnko Slnko

neviem prečo sa ti to nedarí ja robievam skoro stále len tento krém a bez problémov možno to bude tým aké používaš maslo ja dávam na krém z litra mlieka 800g masla (ale riadne 82% ) a jeden palmarin

Katrinka to bude v niečom inom, lebo ja robím len maslové plnky, nedávam žiadny margarín a nezrazia sa mi

Ja dávam do falošného parižáku bežne rum, ale nedržím ho v chladničke, mám ho len v skrinke v kuchyni. Zrazí sa vtedy ak je studený. Nakoniec pridám rum a na najvyššom stupni mixéra vymiešam. S rumom je vynikajúci. Kľudne tam daj viac rumu, ak má byť rumový.Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Slnko Slnko Slnko

adamira, Ne, 11. 10. 2009 - 22:28

ja pridávam rum do uvareného krému zo zlatého klasu ale až keď je vychladnutý dobre premiešam a až potom zmiešam krém s vyšľahaným maslom - ako katrinka Rum pomalicky pridavam pocas mixovania na jeno miesto mixujem mixujem na tom jednom mieste a cakam co bude, ked je zaslahany rum a neseka sa , potom nalejem na dalsie miesto, mixujem zase len tam a pomalicky postupne pridavam kolko treba rumu - striedam miesta kam lejem a ked sa nic nic nesekne pridavam dalej,raz sa mi sekol ale to som mala rum z chladnicky aj maslo bolo studensie.
Alebo odberiem do druhej misky trocha kremu a skusim si tam odtestovat co urobi s tym rum a potom pomalicky tu trochu kremu zaslahavam do ostatneho.
Ja mam tiez depky z kremov...mala by byt rovnaka teplota vsetkych surovin.
Nech sa Ti dari

No tak toľko rád naraz, super, Mircus tak keď to je OK vo falošnom parižáku, tak to tam hupnem, rum mám tiež v barovčáku, nie v chladničke. Torta má byť v piatok hotová, tak som už bola z toho hotová aj ja. Zo Zlomené srdce vám všetkým ďakujem a nech sa darí.Bozkávam Bozkávam Bozkávam Kvietok

Táňa, Ne, 11. 10. 2009 - 23:08

Ahojte dievčatá, poradím Vám jednu fintu - keď sa Vám zrazí krém, rozpustite trochu palmarínu v kastróliku na ohni (adekvátne k množstvu krému) a hneď takýto horúci za stáleho šľahania vlejte do krému. Nič sa nebojte - teploty jednotlivých hmôt sa vyrovnajú a všetko bude OK. Len to už potom dlho nešľahajte - stačí dovtedy, keď je to znovu dobré. Pohoda To mi poradila jedna profi-cukrárka, keď sa mi raz zrazilo riadne veľa plnky a skoro som pri nej plakala. Od vtedy si so zrazením plnky ťažkú hlavu nerobím. Ale puding pridávam do rozšľahaného masla po malých dávkach, lebo keď dám naraz veľa, tiež sa zvykne zraziť. Plačem Dúfam, že som pomohlaTorta

Ďakujem Táňa, každá rada dobrá, sme predsa susedky. Aspoň niekto nablízku, od nás.Bozkávam

Vieruš, Po, 12. 10. 2009 - 09:17

ahojte dievčata krem sa vam zrazi preto lebo asi date malo masla na tu davku kaše ja robim 1 zlaty klas 3 dcl mlieka vychladiť a pridať 50 dkg masla .davam stale do plnky rum nezrazi sa aj ked robim falošny parižak a dam rum tak sa mi ešte nestalo že by sa mi zrazil ale ked sa vam z nejakeho dovodu zrazi dajte plnku na šporak uplne na maly plyn a tak ho šlahajte mixerom ako sa bude pomali zohrievať tak sa vam pekne vašlaha ale opatrne aby sa nestopilo maslo to už na tom šporaku budete vidieť podla potreby možete aj so šporaka odkladať krasne sa vam vyšlaha . podla možnosti nedavajte plnku do chladničky preto sa zrazi

Neviem Katka či nejdem neskoro, ale ja by som Ti radila poliať plát rumom rozmiešaným s cukrom práškovým, alebo urob ten šľahačkový s rumbou čokoládami. Slnko Slnko

TinaJ, Po, 12. 10. 2009 - 09:56

A čo keby si spravila falosný parižák takže namiesto var. čokolády rozpustíš rumbuPohoda Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

live.el, Po, 12. 10. 2009 - 10:15

Ahoj, ak sa mi zrazí krém dám do hrnca variť vodu a misu s krémom dám nad paru a šľahám, keď sa začne krém po krajoch rozpúšťať odložím z pary a šľaham ak treba dám ešte nad paru a znova to isté, podľa potreby to uvidíš pri šľahaní, ja do každého krému pridávam rum, niekde viac niekde menej podľa toho aký krém chcem mať, zrazil sa mi len pudingový krém parížsky ešte nie a tam dávam dosť rumu. Všetko by malo mať rovnakú teplotu.Torta Mrkám

Ďakujem všetkým, to je dobrý nápad s tou rumbou, na Dortománii mi tiež radili, aby som len poliala korpus rumom, ale ona chcela rumový krém, tak preto potrebujem rum do krému. Ste zlatíčka. Bozkávam Bozkávam Bozkávam

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama