ako to robíte?
Pozrite si aj
phalbala,ja som len začiatočník,no to ti viem povedať že vyhládzač sa volá žehlička. ja MMF podsypávam len práškovým cukrom a som spokojná
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
I think this board is the proper place to ask you about the activation proccess. My link is not working properly, do you know why it is happening? http://www.tortyodmamy.sk/?8a7c94f5efb7edd0bb52121e1c5,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som tiez zaciatocnik,ale po niekolkych potahovaniach s MMF som zistila{aj vdaka radam vas vsetkych},ze MMF musi byt hrubie.Zehlicku este nemam,peciem len pre rodinu,ale potah hladim.Neviem,ktora mi to poradila,ale pomaha to.Teplom ruk sa to vyhladi.Urcite nie ako zehlickou,ale torty mam teraz lepsie.A aj krem pod potahom,musi byt uhladeny.Ja potah podsypavam solamylom a ked robim ruzicky...tak solamyl zmiesany s pras.cukrom.To je moja skusenost.A popukat mohol MMF aj ked pridas viac pras.cukru.Nie vzdy tam treba vmiesat tolko cukru.Asi zalezi aj od cukrikov,vody....Ak to nahodou prezenies cukrom,rozpusti este k tomu par cukrikov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem kocky a este jedna otazocka
tou zehlickou len beham po tej hmote, alebo to musim nejako pritlacat alebo co..prepacte za take blbe otazky, ale idem teraz robit taku vacsiu tortu na velku oslavu a chcem aby to vyzeralo dobre..a to aj ten krem uhladzate tou zehlickou?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ked nie je žehlička najlacnejšou záležitostou, doporučujem si ju zaobstarat.Ja hladím hmotu ešte pred natianutím,vyvalkám ,vyhladím do hladka na doske a potom ešte aj na torte.Bez nej to nie je ono.Ak to skúsiš pochopíš aký je v tom rozdiel.Mnoho úspechou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ked MMF popraská stalo sa to aj mne minulý týždeň,zistila som ,že som použila iný pr.cukor ako považský,teraz mám považský a je to super !!!
A treba ho dobre preosiať-ten považský stačí raz tie ostatné asi radšej 2x
A teraz nepodsypávam solamylom ale potriem si podložku cerou a nemám to celé biele a ani sa mi to nelepí-a nemusím už potom nič oprašovať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no s tym povazskym to je pravda ja s inym ani nerobim. a co sa týka tej zehlicky asi si ju budem musiet zaobstarat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
AHoj, no neviem ako to robia ostatné babenky, ale ja si tortičku najprv pekne s krémom zahladím, tak aby nebol na nej ani jeden hrboľ, dám ju poriadne schladiť do chladničky(najlepšie ju nechať tam cez noc) a tak ju obtiahnem MMF. Pred použitím si hmotu trošku nahrejem v mikrovlnke a s mastnými rukami ju poriadne premiesim. Neboj sa dať na ruky aj trošku viac oleja, mne sa zdá, že potom je hmota oveľa pružnejšia a nepraská mi. Vaľkám ju len na solamyle, nie veľmi na tenko a po prenesení na tortu ju ešte pekne so žehličkou dohladím. Žehlička je super vec, odporúčam si ju objednať.
Nech sa ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, ja poťahujem len MMF vyvaľkám ho na práš. cukre a hladím len rukami. Pod poťahom mám tortu rovnú bez hrboľcov a hmotu nevaľkám na veľmi tenko. MMF sa mi praskalo, keď som v hmote mala veľa cukru.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mecesek19,píšeš,že si MMF hmotu pred použitím nahreješ.Ja mám hmotu čo mi ostala ked som naposledy robila a dosť mi stvrdla,takže aj taká tvrdá sa ešte dá použiť ked si ju nahrejem?Už som to skúšala a sa mi drobila-ako mám teda postupovať?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, ked sa mi MMF drobila po zohriatí dala som si 3-4 cukriky rozpustiť v mikrovlnke a potom som do toho fukla tú zohriatu drobiacu sa hmotu, dalo sa to krásne vypracovať na hladúčko a znova robiť - neviem ako poťahovanie ale kvietky a drobnosti išli super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jarka hmotu si daj na cca minutku do mikrovlnky a ked bude taka rozpustenejsia tak si ju premies mokrými rukami a mozes s nou opat pracovat.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mikrovnku zníž na 500W a nechaj len pár sekund,aby si to nevarila."A zvyšnú hmotu zabal do potrav.folie a daj do špajze,alebo ja dávam do chladničky.Možeš použiť na zdobenie dalšej torty,ozdoby...len opäť trocha prihriať.MMF je robené z cukríkov a cukru,takže vydrží dlhšie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčatá,dakujem vám za rady,vyskúšam to či to pôjde,lebo by bola škoda to vyhodiť-aspon na kvietky keby to išlo-dakujem,ste zlaté
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte som tu nova práve dnes som kupila poťahovaciu hmotu K2 neviem ako sa mi s nou bude robiť, ale tu čítam že pracujete s nejakou inou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vieročka1, to nevadí, že pracujú s inou hmotou, tých hmôt je viac každá komu ako vyhovuje a načo ju používajú,aj chuť má každá inú. K2 je vhodná na poťahovanie tort. Ja používam MMF -marschmellowfondan na poťahovanie/má kyslavkavú chuť dáva sa tam kys.citrónová/ a na ozdoby falošný marcipán aj tých je veľa druhov. Nepečiem veľa tort tak zaťiaľ nekupujem original hmoty. Ak chceš vedieť viac o hmotách sú tu staršie príspevky v diskusiách alebo klikni na príspevky podľa kľúčových slov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte v spolku, citam si vase prispevky ale nikto nepise ako sa popasovat s hranami torty, mam na mysli ked je kocka ci obdlznik. ako s tym marschm.na tie hrany. robila som pred dvoma tyzdna torticku pre moje dvojicky, potahovka sa mi vydarila na prvy pokus perfektne, aj preniest som ju vedela aby mi obkryla celu plochu torty ale kamen urazu prisiel az jak som videla odstavajuci potah na hranach torty. co s tym?prosim Vas o radu, poradte mi, lebo tento tyzden sa chystam piect tortu pre moju maminku. dakujem velm krasne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Leonka posielam ti video na potiahnutie hranatej torty tak nech sa ti podarí.
http://www.youtube.com/watch?v=lyRy2QX2wKo&feature=related Monika M.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte sikulky, daju sa MMF robit aj postavicky, jednu som urobila ale nepozdava sa mi. Alebo je na to lepsi falosny marcipan? Poradte, vopred vdaka....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Leonka MMF musí byť hrubší 4mm,aby si v tých rohoch mohla natiahnuť a zahladiť.Neviem ti to vysvetliť písaním,ale vo fotopostupoch máš aj poťahovanie tort.Skús si zadať do vyhľadávača a preklikáš sa k tomu.Ak by ti aj nejaké nerovnosti vyšli,môžeš to zakryť satén.stužkou,alebo ružičkami,srdiečkami......Držím palce.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem za odpoved, ale ja mam na mysli tie cipy na hranach, vies akoked das obrus na stola a na rohoch ti odstava obrus do cipu. tak tak to mne odstavala potahovka. ani ju zlozit, ani odrezat, co sa som spravila a potom to vyzeralo neuhladene skaredo.nejake fotopostjupy som nasla ale to vsetko len na okruhle alebo ovalne torty, ale nikto neukaze jak je to s hranatymi tortami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem Monika, si podklad ze si to nasla. dik naozaj, nech sa Vam dobre pecie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte
vcera som robila tortu doba ladova aj ked nevyzera podla mojich prestav lebo, po 1: mmf sa mi popukalo a po 2. Ako to robite, ze to mate take hladke? myslim hmotu na torte..viem ze je na to nejaky vyhladzac, hladala som to aj v peceni hrou ale neviem ako sa to vola a tak som to nenasla..vedeli by ste mi poradit?a co sa týka toho mmf ked sa mi ho podari spracovat na prvý krat tak nie su problemy ale vcera sa mi to na prvý krat nepodarilo a ked som ho dala na tortu praskal...valkam ho na solamyle - vtedy je taky super hladucky, ale fakt nerozumiem, ze preco to praska..moze byt preto, lebo sa do toho dostal ten solamyl?