reklama

Ako poťahovať a zdobiť torty v lete?

nika13 , 30. 05. 2010 - 15:16

reklama

Ahojte šikulkyMrkám .Poradťe ako poťahujete a zdobíte torty v lete?Veď ešte nieje ani také horko a mne sa už teraz zle pracuje s poťahovkami.Robím s WI a PDT.WI zatiaľ nesklamalo,no tiež už je to horšie,ale s PDT som včera skoro prišla o nervy,celá mäkká,lepkavá.Chcela som vykrajovať písmená,tak som si PDT v noci rozvalkala ,že nech trocha odleží,pôjde to lepšie,ale ráno katastrofa,stále bola mäkká.Tak som nakoniec všetko spravila z WI to bolo trocha lepšie,ale bojim sa ako to bude v lete?Predpokladám,že asi nemáte všetky doma klimu,aby sa Vám lepšie pracovalo v lete keď je tak teplo?Máte na to nejaké finty?Lebo PDT mám ešte skoro celý kýblik,ale keď to pôjde s ňou takto aj naďalej(čo asi pôjde),tak mi je naničPlačem
Ďakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

zlatat, Ne, 30. 05. 2010 - 15:33

Ja sompred chvíľou dokončila tortu poťahovl som ju s PDT ... nmala som žiadne problémy. Podsypávala som ju Solamylom, nepremiešavala som ju dlho, akurát len toľko, aby sa mi dala vyvaľkať.
Keď som z nej skúšala robiť kvietky, tak som ju zahustila práškovým cukrom a bolo to v pohode.

A to som sa jej strašne bála, lebo som ju použila prvýkrát a čítala som tu o nej kadečo.

nika13, Ne, 30. 05. 2010 - 15:36

Ja som ju tiež moc nemiešala,aj som ju skúsila zahustiť solamylom ako písali niektoré baby,cukor som ešte neskúsila,ale to ma prekvapilo,že ani za celú noc čo som ju mala rozvalkanú tak ani trocha neobschla-nestvrdla,takže sa s ňou nedalo robiť vôbec nič,hrozne sa ťaháSmútok

zlatat, Ne, 30. 05. 2010 - 16:26

To bude tou veľkou vlhkosťou ... ani mne nechcela ľalia vytvrdnúť ... ani sa nečudjem, keď máme v dome vlhkosť 75-80% ... tak som ju dala usušiť do rúry a hneď bola tvrdá. Chichocem sa Chichocem sa

erika43, Ne, 30. 05. 2010 - 16:38

Mala si ju dať na chvíľku do chladničky.Mne ked sa minule zle robili gerbery,dala som rozvaľkaný plát na 3min.do chladničky a šlo to dobre.Slnko

Roman1, Ne, 30. 05. 2010 - 17:03

presne tak teplo nema taky vptyv na to ako vlhkost, ta je v tomto dazdivom pocasi vysoka .Stym asi nic neurobime a preto treba pouzivat materialy menej nachylne na vlhchkost ako cokoladu a pod.

zlatat, Po, 31. 05. 2010 - 08:58

To bola iná story Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa ... nastavila som na 30 st. ale moja rúra mi zblbla ( doteraz neviem čo sa jej stalo ) a ona sa mi začala hriať a hriať ... vôbec sa nezastavila na tých nastavených 30 st., ale išla ďalej.
Samozrejme som medzitým robila niečo iné a po nejakej chvíľke som kukla na rúru a skoro som odpadla - teplota bola 144 st. Prekvapenie
Rýchlosťou blesku som moju ľaliu vytiahla z rúry, bola mäká, riadne teplá ,.... no ale keď vychladla, tak krásne stvrdla.
Iné je, že ako sa prihriala, tak okopírovala alobal, na ktorom bola vypodložená, takže sa mi všetko poposúvalo, lupienky už neboli také ako som ich uložila,... takže nakoniec skončila v brušku môjho synátora.
Ale podstatné je, že stvrdla. Veľký úsmev Veľký úsmev

novinka pecena lalia Chichocem sa

mne sa tiez vcera zle robilo a asi to bude este horsie. v byte mame 27stupnov a potahovka makka krem okamzite makky. po potiahnutí sa mi spravila bublina. asi sa musim naucit pracovat aj v tomto teple. ci sa prestahujem do chladnicky

nie nepotahovala som znova. nadvihla som tu stranu a dufala ze bublinu tym nejako dostanem von. potlacit sa nedala potvora. tym nadvihnutím sa mi podarilo cast dostat prec a to co ostalo tak po hodine v chladnicke to islo zatlacit naspat. nebola to nejaka obrovska bublina ale bolo to nadvihnute

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama