reklama

akinom súrne

alica , 15. 07. 2009 - 16:14

reklama

Ešte ma napadlo, na koľko korpusov vystačí plnka z 500g zeasanu z jednej dávky? A taktiež postup. To len vyšľahám šľahačku a do nej dám vodu a zeasan, alebo sa to nejako zmiešava? Bóóže asi som príliš tupá, ale neviem a nerada by som to pokaziťPlačem Plačem Plačem

Pozrite si aj


reklama


reklama

Najprv si rozmiešaš zeasan s vodou, potom pridáš vyšľahanú šľahačku a premiešaš ešte šľahačom a je to hotové. Nie je to celkom tuhé, stuhne to až v torte po zachladení. Z pol kila je toho veľa. Na veľkú tortu som použila polovičné množstvo. Mala som tri korpusy, teda plnka tam išla dva krát.

Muška, St, 15. 07. 2009 - 22:37

babenky preco z toho robite plnky ved taku si kupite aj v cukrarni Plačem Plačem Plačem Plačem Plačem Plačem Plačem Plačem Plačem Plačem Plačem Mrkám Mrkám Mrkám Mrkám Mrkám

ale nie je to také niečo, ako keď si kúpite tortu v cukrárenských výrobňach?Neviem prečo sa chceme priblížiť chuťou k tým cukrárenským Smútok ,ja si myslím,že po domácky urobená torta má takú svojskú chuťTorta /Zlomené srdce je robená s láskouZlomené srdce /a s dostupných surovín,hádam už sme sa hmotami dostali k výrobniamPlačem

adika, Pi, 17. 07. 2009 - 14:37

....ja si myslim,dievcata ak chcete mat torticky ako od mamy robte domacke kremy a nie tieto rychle lacne sr...!môj nazor!ale ak sa chcete vyrovnať cukrarnam...prosim!kubasanka maš pravdu ,aj ked sa trapime niekolko hodin so slahanim vajec nad parou varenim pudingov ...ale tieto kremy maju chut a preto sa nam vracaju zakazniciBozkávam

alica, Ne, 19. 07. 2009 - 16:14

Viete kočky nám táto plnka chutí a skúšala som jogurtový recept, dokonca som ho dala aj na stránku, ale toto je niečo iné a nie je to pre zákazníkov ale pre mňa, ale ináč s vami súhlasím

Dievčatá tá plnka nie je vôbec umelá. Umelo chutila iba s rastlinnou šľahačkou, ale ja to rozrábam so šťavou z kompótu a používam riadnu šľahačkovú smotanu a v našej rodine má táto plnka najlepší ohlas. Dokonca z tej torty ochutnali aj tí čo tvrdili že torty vôbec nejedia a po chvíli sa pýtali či z nej ešte neostalo. S cukrárňou sa to vôbec nedá porovnať. Viete koľko ľudí toľko chutí. Mne tiež nechutí všetko, ale pri tejto plnke som bola milo prekvapená.

Ano mas pravdu Alicka.Nech si kazdy urobi taky krem ako mu chuti.Mne a mojim doma vsak urcite lepsie chutia domace plnky.Myslim ze tento smer mi je blizsi a tvorivejsi.Ved aj tato stranka sa vola TORTY OD MAMY a nase mamy nepoznali ziadne skratky a predsa nam od nich najviac chutilo.Zlomené srdce Ale samozrejme PROTI GUSTU ZIADEN DISPUTAT.Slnko Drzim Ti palce.NECH SA TI DARI.Slnko

akinom, Ne, 19. 07. 2009 - 21:57

pochybujem že sa s takýou zeesan jogurt plnkou v takej podobe ako si to každá doma a s láskou prispôsobí tej svojej domácej chuti stretnete v cukrárni... no a prečo to robím ? jednoduché...lebo sú zákazníci čo nechcú ani puding ani maslo do plnky ale len šlahačku alebo tvaroh alebo jogurt, a ako sami dobre viete tieto ingrediencie pod poťahovku moc neidú, sú moc mokré a poťahovku znehodnotia vlnením alebo rozpustením... preto zeesan stužovač šlahačky používam ja...keď si ho dochutím kúskami ovocia a príchuťami, nie je to žiadna cukrárenská torta ktorú by ste našli v profesionálnej cukrárni, stále je to domáca nefalšovaná s láskou robená torta...a kto píše že ano, tak by musel prestať používať napríklad aj pudingové prášky , iné stužovače šlahačky a podobne... lebo originál po domácky by to smelo byť len pravé maslo, vajíčka mlieko a múka...Mrkám ja na zeesan stužovač šlahačky nedám dopustiť a každý čo odo mňa takú tortu jedol , mu velmi chutila ... pre mňa je dôležité aby torta v prvom rade chutila a v druhom rade vyzerala tak dobre, aby sa páčila...

akinom, Ne, 19. 07. 2009 - 22:07

moj postup . do 400ml vody vmiešam 250g zeesanu jogurtového v druhej miske vyšlahám do polotuha 0,5l šlahačky a potom vlejem zeesan ktorý som rozmiešala v tej vode a došlahám , korpus natriem džemom na to nanesiem zeesan šlahačku naplním ju husto ovocím a prikryjem druhým plátom na ktorý som naniesla tiež zeesan šlahačku. Dostala som tip, ktorý som odskúšala a je to super jak na tortu, tak na rezy...na čokoládový korpus nanesiete lubovolný džem,potom čokoládový krém(pudingový alebo nad parou šlahaný alebo parížsky)na svetlý korpus nanesiete lubovolný džem podla chuti, potriete zeesan šlahačkovou zmesou a tento plát preklopíte na ten s čokoládovou plnkou dáte do chladničky zatuhnúť, vrch ak je to rez poliať čokoládou a krájať, ak je to torta tak ďalej po zatuhnutí potrieť maslovým krémom a potiahnuť hmotou ktorú používate. Táto kombinácia plniek je vynikajúca, a taktiež úplne super efektne vyzerá pri reze aj na pohladÁno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama