Prosim vas, idem robit coko tortu potiahnutu s ganache a dookola chocotransfer. Viete mi poradit, ci na ten chocotransfer mozem dat ganache, alebo to musi byt cista cokolada? Dakujem
Kategória:
Kategória:
Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.
Toto som presne chcela minule vyskúšať aj ja, ale nikde som nenašla či to pojde. Ale myslím že asi nie, iba čista čoko. Musi tam byť asi aj nejaka teplota čokolady. Snad niekto poradi :-)
Ahoj janulka01,
na chocotransfer ide čistá čokoláda a mala by mať 28 až 30 stupňov. Malý tip ak nemáš teplomer: Čokoládu ktorú budeš roztápať si nasekaj na drobné kúsky. 2/3 čokolády si roztop pomaly nad parou (miska sa nesmie dotýkať vody v hrnci a voda nesmie vrieť). Roztopená čokoláda bude mať cca 50 stupňov. Akonáhle sa čokoláda roztopila daj misku dole z hrnca a do tých 2/3 roztopenej čokolády prisip tú zvišnú 1/3 nasekanej čokolády a miešaj dovtedy kým sa čokoláda kompletne neroztopí (čokoláda bude mať tých 30 stupňov :)). Tá 1/3 čokolády schladí tie 2/3. Dúfam, že som vedela pomocť :)
na cokotransfer nemusi ist temperovana cokolada......a ani cokolada....staci aj poleva , ale roztopena .....robime tak už 4 roky......nie je potrebný ani teplomer...staci roztopit....no neprehriat..........inak dievčatá stačí popozerať diskusie....je tu toho až...až...
hmm môžem poprosiť aj konkrétny link?? lebo aj ja som hľadala a nič ohľadom čokotrasferu a ganache som vôbec nenašla
No tak nejde to, dnes som to skúšala a ani ťuk.
Asi sme slepé
keď je toho až až
Ja som to skúšala a nešlo to, vôbec. Pozerám, že pani má v albume len 2 čokotransfery, ale vyzerajú ako na čokoláde, nie na poleve. Tak neviem