Čo pod ozdoby aby sa neroztekali???

Ahojte baby. Som tu nová. Tento týždeň som robila moju prvú tortu. Bola bez potahu, vrch obliaty ganache Z bielej čokolády (nie len stekance na bokoch, ale komplet obliata). Zdobila som ju malými hviezdičkami a lepila potravinárskym lepidlom. Robila som to večer a do rána mi Z bokov niektoré hviezdy stiekli. Nie všetky. A tak sa chcem vyhnúť chybám do budúcna, keďže sa chystám robiť dcérke safari tortu a tam bude dosť ozdôb po boku- slon, opica, žirafa,... A moja Izáka - pod takéto ozdoby lepené zboku treba pracovať tortu len fondantom? Mám smartflex Velvet. Veľmi som nechcela takto potahovanu, ale keď sa nebude inak dať, tak si to nacvicim :-D ďakujem za cenné rady :-)

Kategória: 

Podkategória: 

ano, to by zaujimalo aj mna, aj ked robim napriklad cupcakes s kremom a na to nejaku malu ozdobku, tak mi to pusti farbu, vyzera to potom nepekne....taktiez karamelove ozdoby sa mi na cokolade roztopia....vidim bezne take fotky, kde su farebne ozdoby na kreme, aj karamelove aj bars jake, da sa to nejak aby sa to tam neroztopilo? 

 

Ja nie som ani zďaleka nejaký expert na čokoládu a ganache, ale ak chcem dať ozdoby aj na boky torty, nepoužívam ganache, ale klasickú polevu - čoko + Cera v pomere asi 2:0,7 - 1 (od oka). Urobím z nej čokoládový mantinel, dám aj s papierom na pečenie do chladničky stuhnúť, po stuhnutí nalejem čoko aj na vrch torty. Na stuhnutej čokoládovej poleve drží všetko, ganache nikdy nestuhne tak, ako poleva, preto ozdoby kĺžu dolu. Čo sa týka ozdôb z poťahovej hmoty na kréme na cupcakes, treba ich zospodu potrieť čokoládou (najlepšie bielou), potom nepustia farbu. Prečo sa roztopili karamelové ozdoby na čokoláde, to netuším, nestalo sa mi to ešte, na kréme som ich nikdy nemala, na šľahačkové, tvarohové a pod. by som ich neriskla dať. Možno poradia skúsenejšie.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.