reklama

CMC


reklama

Ahojte tortičkárky....používa niektorá z vás CMC, alias emulgátor E466????? Prekvapenie Prekvapenie
V Anglicku a v USA všetky najlepšie cukrárky, ktoré sú prezentované aj na nete, pridávajú do hmoty, z ktorej tvoria ozdoby a postavičky, tento emulgátor. Vraj to je potom úplne iná hmota, z ktorej sa neporovnateľne lepšie robí. V Anglicku je to bežne v predaji, teda resp. bežne v cukrárshopoch a v predajňach je pre zdravú výživu. Segra, čo žije v UK, mi teraz o dva týždne prinesie okrem iných cukrárenských vecí aj tento emulgátor, tak by som privítala skúsenosti s ním a či ho vôbec niekto tu už skúšal. Mimochodom, v UK gum pasta stojí hotová 4 EUR kilo a prášok 3,5 EUR kilo!!!! tak neviem, prečo u nás necelé pol kilo stojí 8 EUR... v anglickom cukrárshope odpadli, keď sa dozvedeli, koľko to stojí u nás!!!!! a napr. patchworky sú do max 5 EUR, ale väčšina stojí cca 2-3 EUR!!!!!! už si tu asi nič ani kupovať nebudem, lebo som z toho dosť znechutená.... a to som si dala kúpiť tri druhy gumpasty a jeden druh extra pevnej na podložky a postavičky, ktorá musia držať...uvidím, keď to porovnám z tou našou....

Pozrite si aj


reklama


reklama

evi, Ne, 07. 11. 2010 - 10:20

Nepriklanam sa k nazoru, ze by sme mali/mohli niekde primiesat emulgatory. Som toho nazoru, ze ich je zbytocne vela vsade okolo nas. Takze ci chceme alebo nie, ich prijmame automaticky zo vselicoho. Ved ked si clovek nieco kupi a pozrie sa vzadu na zlozenie, tak mi az rozum zastava nad tym, kolko tych "E-cok" tam je. Az mi naozaj prejde chut.
Ale ak ty chces a tebe to vyhovuje, tak kludne si to odkusaj a pracuj s tym. Kazdy podla svojho rozumu, rozhodnutia a presvedcenia.
Nech sa ti dari... Slnko

Rebeka7, Ne, 07. 11. 2010 - 10:20

A načo preboha pridávať ďalšie E-čka????? A ešte s laxatívnym účinkom Chichocem sa

tak ja sem hodím tiež jeden link...
http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek

podla tohto je 466 úplne neskodné E-čko. Ja mám tiež jeden recept a tam zas ide vinan draselný - teda E336 / bezpečná a tiež neviem kde ho môžem zohnať na Slovensku, ak niekto vie, nech dá vedieť.... Kvietok Kvietok Kvietok

Ariela, Ne, 07. 11. 2010 - 11:37

Podstatnou zložkou gumpasty je tragantová guma -prírodná ingrediencia -CMC je chemická substitúcia tejto látky. Gumpasta má viac receptov ,ale práve z finančných dôvodov je časť tragantovej gumy nahrádzaná CMC ,ktorá je lacnejšia.
Cenové rozdiely sú aj v UK veľké,závisí od výrobcu. Inú cenu má Sugarflaire inú napríklad na cake stuff.
Často nakupujem v UK či už v obchode ,alebo na burze a takisto aj u našich predajcov.Niečo sa oplatí kúpiť tu niečo vonku.Poštovné je ukrutné.
Tragantovú gumu si zvyknem pridávať do WI je pevnejšie a vhodnejšie na krehké ozdoby.
Čo sa týka vhodnosti gumpasty v UK ,tieto ozdoby nikto neje ,sú to suveníry.

zlatat, Ne, 07. 11. 2010 - 12:34

Ariela, prosím ťa, vedela by si mi vysvetliť, či je nejaký rozdiel medzi tragantovou a xantámovou gumou? Ja mám doma tú xantámovú - občas ju pridávam do bezlepkového pečiva

Ariela, Ne, 07. 11. 2010 - 14:02

Skúšala som guarovú gumu na výrobu domácej gumpasty ešte na materskej,výsledok sa mi trusil ,ale mohla som to robiť aj zle .

Tragantová guma: Prírodná guma získavaná z vysušenej miazgy. Vzhľadom na jej výskyt viac menej len v krajinách stredného východu, nie je jej použitie veľmi rozšírené.
Xantánová guma:Je neškodnou prísadou. Získava sa procesom fermentácie z glukózy a sacharózy.

zeronka, Ne, 07. 11. 2010 - 21:15

Ariela, ty z čoho robíš ozdoby???? Lebo ja som úplný začiatočník, urobila som asi šesť toriet v živote, ale baví ma modelovať a robiť ozdoby ln tak pre radosť... a intenzívne sa tomu venujem asi dva mesiace a prišla som na to, že K2 je mäkká a dosť nevhodná na modelovanie, WI je lepšia ale ozdoby sa lámu, najmä ak sú tenšie...tak som sa dostala teraz ku gumpaste a k fondantu...ale už chcem predísť sklamaniu, tak som hľadala všetko možné aj nemožné a našla som recept, ktorý je hlavne mimo SR veľmi, ale veľmi využívaný, a to je tá gumpasta s prídavkami... nikto nerobí z čistej gumpasty, tak neviem, čo je najlepšie Smútok Smútok Smútok Smútok

Ariela, Ut, 09. 11. 2010 - 07:49

Tým najlepším a najjedlejším receptom je falošný mliečny marcipán podľa Gabikynav. Jediným záporom je to ,že nie je čisto biely.
K tomu sa vraciam vždy ,ale teraz som si objednala wiltonský fondant a gumpastu a chcem skúsiť niečo nové Mrkám

zeronka, nič v zlom okrem tých ečok, musíš zobrať do úvahy, že nie všetci máme rodinu v Anglicku a donesie Ti to priamo domov. Vezmi si len, koľko stojí poštovné z Anglicka a navyše e-shopy musia z niečoho aj žiť. Navyše tam sa väčšina vecí aj vyrába. Ja som rada, že my ostatné, máme vôbec toľko možností si vybrať a to hlavne vďaka tejto stránke. Keď to porovnáš pred pár rokmi a teraz, tak je to obrovský postup Áno Áno Áno . Ja by som si nevedela vybrať ani z angl. stránky, keďže neovládam reč Smútok . Keď si môžeš prilepšiť, tak si to váž a nech sa Ti darí. Mrkám (brokenheart) Kvietok Kvietok

zeronka, Ne, 07. 11. 2010 - 21:08

...ten emulgátor pridávajú len do ozdôb, čiže na celej torte je toho minimum, a väčšinou ide o kvety a postavičky, takže si nemyslím, že by sa niekto toho tak najedol, až by mu to uškodilo...mne skôr išlo o to, či ste niektorá tento emulgátor pridávali do modelovacej hmoty a či to naozaj malo taký super efekt?????????? Ja som totiž pozrela celý rad tutorials, čiže návodov či už na výrobu modelovacej hmoty alebo priamo výrobu naozaj krásnych ozdôb a bola som veľmi prekvapená, že tam to pridávajú naozaj všetci, aj tí najlepší cukrári Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie a u nás som o tom ani nepočula Smútok Smútok Smútok

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama