reklama

čím sa dá potiahnuť torta ?


reklama

Dobrý deň

Chcela by som vedieť čím by sa dala potiahnuť torta okrem marcipánu , jedna zákazníčka by chcela svadobnú tortu ale nie potiahnutú marcipánom . napísala som jej že ešte je aj čokoplastelína alebo SMARTFLEX VELVET s rôznymi príchuťami . Prosím vás vedeli by ste mi poradiť čo by bolo najlepšie použiť ? hlavne aj aby to vydržalo ak bude teplo -má to byť koncom augusta. Veľmi pekne Vám ďakujem Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

haluzka, Pi, 12. 07. 2013 - 11:25

prva odpoved, co ma pri nazve prispevku napadla bola RUKAMI Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe ja si myslim, ze velvet, i ked nemala som s nim moc dobre skusenosti v 30-stupnovych teplotach, bol velmi makky, no myslim, ze ked je horuco, tak kazda hmota je makka, je to pracnejsia robota ...

Na svadobnú tortu v týchto horúčavách, jednoznačne Pasta Dama Špeciál. Tá je určená na poťahovanie v teplejšom období. Potom Pasta Raffaello - má chuť bielej čokolády, obsahuje kakaové maslo a uvádzajú odolnosť voči vlhkosti. Ja sama som ju ešte nepoužila je dosť drahá cca 33 eur /5 kg, teraz v lete používam len Pastu Damu špecial. Spýtaj sa zákazníčky, či jej ide naozaj o marcipán, pretože marcipánová hmota na rozdiel od ostatných má zrnitejšiu štruktúru a pochopiteľne chuť mandlí.

ema72, Pi, 12. 07. 2013 - 12:16

tiez uvazujem nad zmenou potahovky. robim len so smartflex velvet, a je to katastrofa aka je mäkka Smútok bohuzial v tychto horucavach sa mi zvykne topit, co za normalnych okolnosti nerobi)
mate niektora skusenosti s pasta dama special? ako sa s nou robi, je uplne biela, alebo ju musim na svadobnu tortu vybielit? dala by sa pripadne zmiesat so smartflex velvet?

ja používam len PTD špecial , je dosť tvrdá ale keď sa trocha nahreje v mikrovlnke tak sa dobre s ňou pracuje , podľa mňa je aj dosť biela netreba použiť bielidlo , v albume mám aj pár tortičiek potiahnuté bielou poťahovkou tak ak chceš tak si kukni Úsmev Úsmev Úsmev

veď ja tiež používam PDT špecial , som jej aj naísala že má vanilkovú príchuť tak uvidím ako sa rozhodne.

ja viem že to nieje marcipán Úsmev Úsmev len každý nevie aký je rozdiel medzi pravým marcipánom a hmotou na poťahovanie Chichocem sa

ja teraz v lete pouzivam tiez PDT a som spokojna trosku nahriat v mikrovlnke a super Áno

Ja som naposledy potahovala PDT špecial a nikdy viac... Potah sa topil, pritom bola potreta nutelou... Musela som PDTŠ dat dole a potiahnut velvetom. A bolo to OK... Tiez si myslim, ze sa velvet zmenil, kedysi bol lepsi.

Dievčatá a je vhodná PDT špeciál aj na modelovanie,príp.kvety?Používam SV...len teraz som prvý krát skúsila špeciálku-na poťahovanie je fajn,len či má všestrannejšie použitie.Ďakujem a pekný dník prajem Slnko

áno je vhodná aj na modelovanie ja robím s nej aj kvietky a teraz som robila zvieratká ,trošku ju zmiešam so solamylom . ja si ich robím skôr aby lepšie vyschli

veve04, So, 13. 07. 2013 - 11:08

Ja v lete pouzivam WI, je sice o neake tie 2 eura drahsi, ale aspon mam dusu na mieste, som bez stresu aj v tych naj naj horucavach. a to hlavne ked viem, ze svadobna torta bude asi pol dna v horucavach niekde vystavena.... dokonca som si to sama okukala, ked som robila svad. tortu v 30 stupnovych teplach a bola aj na svadbe, tak som ju jednym ockom pokukovala a bola stale ako z chladnicky, taka som bola spokojna Veľký úsmev NO ale MartinaO mysli ta pani naozaj pravy marcipan? Pretoze, co som si ja vsimla u niektorych zakaznikoch, volaju to marcipan, ale myslia potahovu hmotu..... tak im to vzdy a vzdy opakujem, lebo ved pravy marcipan je teda aj ina cenova kategoria Mrkám

sama už neviem čo by chcela , včera rano to bala marcipánová tora , večer už parižska a dnes pred malou chvílou písala že by chcela penovu Úsmev Úsmev

No tak to je najvyšší čas zákazku odmietnuť. Nebude s ničím spokojná. To mi ver. Od takej zákazníčky preč, preč .

Sigetka, So, 13. 07. 2013 - 23:25

Martinka, v prvom rade ty sama musíš mať prehľad o poťahových hmotách, prípadne si ich aj vyskúšať a ochutnať. Zákazníci - a to myslím aj ženy - poväčšinou nemajú ani poňatia o čom hovoria - všetci spomínajú marcipán, ale pritom vôbec nevedia čo to je, aké je jeho zloženie a chuť. Ty to ako cukrárka musíš vedieť a poznať a vysvetliť skôr ako dôjde k nedorozumeniu. Ja mám dve také zákazníčky - podotýkam, že pravdepodobne dosť solventné a vyžadujúce kvalitu - aj keď drahšiu. Ja by som im poradila alebo sušené mlieko, alebo plastickú čokoládu - bielu alebo čiernu, alebo mliečnu, alebo krém a posyp čokoládovými hoblinami alebo niečím podobným. Tiež som skúšala bielka šľahané nad parou, ale to je také lepkavé a nemôžeš sa toho chytiť a zvlášť v tomto teple.... no asi nie. No a ešte klasická poleva, alebo platničky z čokotransferu. Nájdi si na nete najaké torty zdobené týmito technikami a keď jej vysvetlíš, z čoho to je robené, možno príde niečomu na chuť. Ak povedala, že chce penovú, tak jej ju urob, ale to je zase za cenu zdobenia.... na penovej toho veľa nevymyslíš....

ďakujem vám všetkým za rady Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

Sigetka ,ja som jej povedala že ja používam poťahovaciu hmotu ktorá má vanilkovú príchuť a praví marcipán je mandlový a je aj drahší . zatial všetci moji zákazníci boli spokojní , a toto sa mi stalo prvý raz že zákazníčka stále mení svoju objednávku a sa aj bojím koľko zmien ešte bude do konca augusta.
Rozmýšlam že asi poslúchnem rady tatjana1 a zákazku odmietnem Smútok Smútok

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama