čím sa dá potiahnuť torta ?
Pozrite si aj
prva odpoved, co ma pri nazve prispevku napadla bola RUKAMI
ja si myslim, ze velvet, i ked nemala som s nim moc dobre skusenosti v 30-stupnovych teplotach, bol velmi makky, no myslim, ze ked je horuco, tak kazda hmota je makka, je to pracnejsia robota ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Na svadobnú tortu v týchto horúčavách, jednoznačne Pasta Dama Špeciál. Tá je určená na poťahovanie v teplejšom období. Potom Pasta Raffaello - má chuť bielej čokolády, obsahuje kakaové maslo a uvádzajú odolnosť voči vlhkosti. Ja sama som ju ešte nepoužila je dosť drahá cca 33 eur /5 kg, teraz v lete používam len Pastu Damu špecial. Spýtaj sa zákazníčky, či jej ide naozaj o marcipán, pretože marcipánová hmota na rozdiel od ostatných má zrnitejšiu štruktúru a pochopiteľne chuť mandlí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tiez uvazujem nad zmenou potahovky. robim len so smartflex velvet, a je to katastrofa aka je mäkka bohuzial v tychto horucavach sa mi zvykne topit, co za normalnych okolnosti nerobi)
mate niektora skusenosti s pasta dama special? ako sa s nou robi, je uplne biela, alebo ju musim na svadobnu tortu vybielit? dala by sa pripadne zmiesat so smartflex velvet?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja používam len PTD špecial , je dosť tvrdá ale keď sa trocha nahreje v mikrovlnke tak sa dobre s ňou pracuje , podľa mňa je aj dosť biela netreba použiť bielidlo , v albume mám aj pár tortičiek potiahnuté bielou poťahovkou tak ak chceš tak si kukni
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Napísala som, že v lete robím len so špeciálkou. Je úplne biela, na svadobnú maximálne vyhovujúca.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
veď ja tiež používam PDT špecial , som jej aj naísala že má vanilkovú príchuť tak uvidím ako sa rozhodne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
MartinaO, napísala si, že zákazníčka nechce marcipán, ale PDT A PDŠ nie je marcipán, ten obsahuje mandle.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja viem že to nieje marcipán
len každý nevie aký je rozdiel medzi pravým marcipánom a hmotou na poťahovanie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja teraz v lete pouzivam tiez PDT a som spokojna trosku nahriat v mikrovlnke a super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som naposledy potahovala PDT špecial a nikdy viac... Potah sa topil, pritom bola potreta nutelou... Musela som PDTŠ dat dole a potiahnut velvetom. A bolo to OK... Tiez si myslim, ze sa velvet zmenil, kedysi bol lepsi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá a je vhodná PDT špeciál aj na modelovanie,príp.kvety?Používam SV...len teraz som prvý krát skúsila špeciálku-na poťahovanie je fajn,len či má všestrannejšie použitie.Ďakujem a pekný dník prajem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
áno je vhodná aj na modelovanie ja robím s nej aj kvietky a teraz som robila zvieratká ,trošku ju zmiešam so solamylom . ja si ich robím skôr aby lepšie vyschli
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja v lete pouzivam WI, je sice o neake tie 2 eura drahsi, ale aspon mam dusu na mieste, som bez stresu aj v tych naj naj horucavach. a to hlavne ked viem, ze svadobna torta bude asi pol dna v horucavach niekde vystavena.... dokonca som si to sama okukala, ked som robila svad. tortu v 30 stupnovych teplach a bola aj na svadbe, tak som ju jednym ockom pokukovala a bola stale ako z chladnicky, taka som bola spokojna NO ale MartinaO mysli ta pani naozaj pravy marcipan? Pretoze, co som si ja vsimla u niektorych zakaznikoch, volaju to marcipan, ale myslia potahovu hmotu..... tak im to vzdy a vzdy opakujem, lebo ved pravy marcipan je teda aj ina cenova kategoria
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sama už neviem čo by chcela , včera rano to bala marcipánová tora , večer už parižska a dnes pred malou chvílou písala že by chcela penovu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No tak to je najvyšší čas zákazku odmietnuť. Nebude s ničím spokojná. To mi ver. Od takej zákazníčky preč, preč .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mne vyhouje smartflex velvet maximalne alebo aj PDT :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Martinka, v prvom rade ty sama musíš mať prehľad o poťahových hmotách, prípadne si ich aj vyskúšať a ochutnať. Zákazníci - a to myslím aj ženy - poväčšinou nemajú ani poňatia o čom hovoria - všetci spomínajú marcipán, ale pritom vôbec nevedia čo to je, aké je jeho zloženie a chuť. Ty to ako cukrárka musíš vedieť a poznať a vysvetliť skôr ako dôjde k nedorozumeniu. Ja mám dve také zákazníčky - podotýkam, že pravdepodobne dosť solventné a vyžadujúce kvalitu - aj keď drahšiu. Ja by som im poradila alebo sušené mlieko, alebo plastickú čokoládu - bielu alebo čiernu, alebo mliečnu, alebo krém a posyp čokoládovými hoblinami alebo niečím podobným. Tiež som skúšala bielka šľahané nad parou, ale to je také lepkavé a nemôžeš sa toho chytiť a zvlášť v tomto teple.... no asi nie. No a ešte klasická poleva, alebo platničky z čokotransferu. Nájdi si na nete najaké torty zdobené týmito technikami a keď jej vysvetlíš, z čoho to je robené, možno príde niečomu na chuť. Ak povedala, že chce penovú, tak jej ju urob, ale to je zase za cenu zdobenia.... na penovej toho veľa nevymyslíš....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem vám všetkým za rady
Sigetka ,ja som jej povedala že ja používam poťahovaciu hmotu ktorá má vanilkovú príchuť a praví marcipán je mandlový a je aj drahší . zatial všetci moji zákazníci boli spokojní , a toto sa mi stalo prvý raz že zákazníčka stále mení svoju objednávku a sa aj bojím koľko zmien ešte bude do konca augusta.
Rozmýšlam že asi poslúchnem rady tatjana1 a zákazku odmietnem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deň
Chcela by som vedieť čím by sa dala potiahnuť torta okrem marcipánu , jedna zákazníčka by chcela svadobnú tortu ale nie potiahnutú marcipánom . napísala som jej že ešte je aj čokoplastelína alebo SMARTFLEX VELVET s rôznymi príchuťami . Prosím vás vedeli by ste mi poradiť čo by bolo najlepšie použiť ? hlavne aj aby to vydržalo ak bude teplo -má to byť koncom augusta. Veľmi pekne Vám ďakujem
