Prvá torta-kedy čo urobiť.
Pozrite si aj
závisí od toho, aké ozdoby
kvety, listy, motýle a tie, ktoré musia vytvrdnúť, robíš v predstihu (keď máš čas
pri tv, pc) a napríklad bordúry a také, ktoré potrebuješ ešte prispôsobiť, tvarovať, robíš už priamo pri zdobení
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ale mozem si tortu najskor potiahnut,a napriklad zacat so zdobenim az na druhy den? bude to drzat?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
bude to držať, lebo to prilepíš
napr. vodou, lepidlom
ale pozor! drago ani kanagom nepoužívame
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...drago...umrem tu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
srandičky srandičky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ked tortičku naplniš, tak ju omaš kremom (maslovym) a daš do chladničky stuhnuť. Potom potiahneš a môžeš hneď ozdobiť ale môžeš ju dať ešte aj do chladničky a vytiahneš, keď už budeš mať ozdoby hotove.... Nech sa Ti darí... potom sa pochváľ... budem čakať...
kramky... a disperzným môžem?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem.a dali by ste mladej nadejnej cukrarke recept na ten maclovy krem?..ci len maslo + cukor? (ake mnozstvo?)
Pridam fotografiu,az to bude vyzerat ako tortaa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
maslo + cukor... ako vam to viac chuti
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a maslo obycajne? :P
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
1 maslo, 50-70 cukru praskoveho a ja davam aj podrveny korpus, ak mi ostane, je to chutnejsie alebo Nutely trocha
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak foto daj každopádne, aj ty budeš mať "dôkazový materiál" ako sa vyvíja tvoja sladká kariéra
a ja napr. nepoužívam čistý maslový ale výborný čoko krém:
200g cukor, 80ml voda, 30g kakao, za stáleho miešania prevaríš, kým sa rozpustí cukor, v horúcom roztopíš 100g čoko (52%) a po vychladnutí dôkladne vymiešaš s 250g masla určite však počkaj, čo ti napíšu iné babenky, potom sa sama rozhodni
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
stefanie, o disperznom nemám vedomosť
prepáč mi to, prosííím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
POZOR!!! nedávaj potiahnutú tortu do chladničky,lebo ked ju vyberieš von tak sa ti orosí celá a ozdoby ti z nej budu stekat...
stačí ked ju necháš v chladnej miestnosti alebo v komore ...
poslúchni...
a nech sa daríííííí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a ked byvam na cinziaku a nemame komoru ...izbova teplota nebude vyhovovat?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ozdoby nebudu stekať... lepšie sa prichytia, keď sa orosí....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja davam potazeny i nazdobeny dort v pohode do lednice!Potahuji s WI a nikdy se mi nestalo ze by ozdoba stekala.Dle meho nazoru, izbova teplota rozhodne nestaci!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tiez odporucam chladnicku ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Určite do chladničky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja som tak ako Vearginia vždy dávala všetky potiahnuté torty do chladničky, aj keď mám komoru. Keď je vonku 36 stupňov v tieni, ani v komore nemáme menej ako dvadsať a tam by som si nedovolila mať tortu, možno len chvíľu, kým si ju vyzdvihnú. Ja som ten šťastlivec, ktorý ešte nevie, čo je to orosená poťahovka. ale vždy, keď dám potiahnutú tortu do chladničky, tak ju nadstavím na vyššiu teplotu, aby nebol veľmi veľký rozdiel medzi teplotou v miestnosti a v chladničke.
Slass nič sa neboj, treba sa do toho pustiť, tu je veľa výborných rád a veľa ochotných cukrárok, ktoré ti pomôžu. Ja som si pri prvej torte nachystala papierové košíčky, strúhaný kokos a rum - to je najdôležitejšie - keď tortu pokazím, urobím rumové guľky (z poschodovej pre celý okres ) a zbytkom rumu zaženiem stres z nepodarenej torty. Nech sa ti tortička vydarí!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
že pre celý okres
urobila si mi náladu na ráno
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
evala, nech ti dobrá nálada aj ostatným sladkým žienkam vydrží po celý deň!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tu sa človek pobaví
Ďakujem vám,skúsene žienky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte
cez víkend sa chystám na svoju prvú
.Keď potiahnem tortu,mám hneď začať zdobiť?..Alebo netreba ponáhlať.Rada by som si to v klude pripravila,všetky ozdobky,a potom to tam poukladala.Neuschne mi to dovtedy? 