reklama

Angelika rezy...

Pridal/a Mariolka dňa 30. 10. 2012 - 16:23 - Recepty Mariolka
Angelika rezy..., Recepty na zákusky, Mariolka

reklama

Ľahučký koláčik dokonalý svojou chuťou...

Ingrediencie
5 kusy vajce
200 gramov kryštálový cukor
1 deciliter voda
1 deciliter olej
350 gramov polohrubá múka
1 kus prášok do pečiva
1 kus vanilkový cukor
4 kusy vajce
180 gramov kryštálový cukor
200 gramov polohrubá múka
1⁄2 balík prášok do pečiva
Postup

Okrem toho: 50g kryštálového cukru, 50 ml jahodového sirupu, 50ml vody - urobíme si rozvar, 400g jahodového džemu, čokoládová poleva...

Krém:

250g jemného tvarohu, 250ml smotany na šľahanie, 300g bieleho jogurtu, 7 PL práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 300ml mlieka, 1 vanilkový puding, 1 želatínový stužovač /alebo 2 ČL želatíny/

Postup:

Cesto:

5 vajec vyšľaháme s 200g kryšt. cukru a vanilín. cukrom dopeny, primiešame olej, vodu a 350g polohrubej múky.

Pečieme na plechu vystlanom papierom a necháme vychladnúť, potom natrieme 2/3 lekváru, naukladáme nakrájané roládky /nemusia byť nahusto vedľa seba/, ktoré polejeme vychladnutým rozvarom.

Roládka:

Zo 4 vajec, 180 g kryš. cukru, 200g polohrubej múky a 1/2 bal. kypriac. práš. upečiem piškótu, ktorú za horúca stočíme do rolády, po vychladnutí natrieme asi 100g lekváru a znova zatočíme, nakrájame na cca 1 cm kúsky.

Krém: z 300ml mlieka, vanilínového cukru a puding. prášku uvaríme hustý puding, po miernom vychladnutí vyšľaháme s tvarohom, práškovým cukrom, jogurtom, stužovačom /ktorý pripravíme podľa návodu alebo si ho nahradíme napučanou želatínou/ a nakoniec zľahka vmiešame tuhú šľahačku.

Nalejeme na pripravené roládky. Po stuhnutí pofŕkame čokoládou.

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Ďakujem aj ja a budem rada, ak budú aj Tebe chutiť aspoň tak ako nám Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko

Úsmev Lenka, presné množstvá ingrediencií do krému som napísala v postupe... Mrkám
Krém: 250g jemného tvarohu, 250ml smotany na šľahanie, 300g bieleho jogurtu, 7 PL práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 300ml mlieka, 1 vanilkový puding, 1 želatínový stužovač /alebo 2 ČL želatíny/ Slnko

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama