
Ľahučký koláčik dokonalý svojou chuťou...
5 | kusy | vajce |
200 | gramov | kryštálový cukor |
1 | deciliter | voda |
1 | deciliter | olej |
350 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | kus | vanilkový cukor |
4 | kusy | vajce |
180 | gramov | kryštálový cukor |
200 | gramov | polohrubá múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Okrem toho: 50g kryštálového cukru, 50 ml jahodového sirupu, 50ml vody - urobíme si rozvar, 400g jahodového džemu, čokoládová poleva...
Krém:
250g jemného tvarohu, 250ml smotany na šľahanie, 300g bieleho jogurtu, 7 PL práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 300ml mlieka, 1 vanilkový puding, 1 želatínový stužovač /alebo 2 ČL želatíny/
Postup:
Cesto:
5 vajec vyšľaháme s 200g kryšt. cukru a vanilín. cukrom dopeny, primiešame olej, vodu a 350g polohrubej múky.
Pečieme na plechu vystlanom papierom a necháme vychladnúť, potom natrieme 2/3 lekváru, naukladáme nakrájané roládky /nemusia byť nahusto vedľa seba/, ktoré polejeme vychladnutým rozvarom.
Roládka:
Zo 4 vajec, 180 g kryš. cukru, 200g polohrubej múky a 1/2 bal. kypriac. práš. upečiem piškótu, ktorú za horúca stočíme do rolády, po vychladnutí natrieme asi 100g lekváru a znova zatočíme, nakrájame na cca 1 cm kúsky.
Krém: z 300ml mlieka, vanilínového cukru a puding. prášku uvaríme hustý puding, po miernom vychladnutí vyšľaháme s tvarohom, práškovým cukrom, jogurtom, stužovačom /ktorý pripravíme podľa návodu alebo si ho nahradíme napučanou želatínou/ a nakoniec zľahka vmiešame tuhú šľahačku.
Nalejeme na pripravené roládky. Po stuhnutí pofŕkame čokoládou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem už som ho obdivovala
musím vyskúšať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem aj ja a budem rada, ak budú aj Tebe chutiť aspoň tak ako nám
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzera strasne dobre -vyskusam o dik
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super dik vyskusam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
včera som upiekla a dnes je uz zjedený.Výborný
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
som veľmi rada, že chutil...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ešte chcem dodat,ze som ho piekla v bezlepkovom prevedení
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá mňamkovo,najbližšie ho vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Koľko tvarohu, jogurtu a šľahajdy dať do krému, alebo podľa oka???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lenka, presné množstvá ingrediencií do krému som napísala v postupe...
Krém: 250g jemného tvarohu, 250ml smotany na šľahanie, 300g bieleho jogurtu, 7 PL práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 300ml mlieka, 1 vanilkový puding, 1 želatínový stužovač /alebo 2 ČL želatíny/
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty