akú hmotu
Pozrite si aj
ja by som ti poradila mmf,je pevnejsia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mohla by si skúsiť smartflex velvet - je fakt dosť tuhý
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
MMF je dobrá, ale včera som robila a tiež sa topila, musela som dať rýchlo do chladničky. Zrejme všetky sú teraz problém.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Myslím, že najlepšia v týchto horúčavách je PD špeciál... ešte sa mi nestalo, že by sa mi roztiekla, lebo je dosť tuhá, aj ked nie je v chladničke...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím s K2 a je úplne normálna, vôbec sa mi nerozteká :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja idem teraz kupit PD special, lebo klasicka mi nedrzi, tak dufam, ta specialka ze bude tuhsia a leto vhodnejsia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vďaka dievčence, tak skúsim objednať to PD špecial, dúfam, že bude v pohode :D
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojky, mam smartflex velvet a je fantasticky...torta vydrzala v poho a krasne pevna aj v sobotu na grilovacke vonku ... aj teraz som dokoncovala tortu a hned ju isli rozkrajat a krasne si drzala tvar...ziadne roztekanie ani rosenie ...drzim palce...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No, mne sa včera pasta dama špeciál skoro roztiekla a aj smartflex mal čo robiť, bol dosť žuvačkový, ale MMF aj keD treba dávať do chladničky, ale po vybratí je zase krásne suchý a dá sa s ním pracovať, pri vyššie uvedených už je poťah vlhký, toľko moja skúsenosť. PDT špeciál je vlete veľmi nevhodná možnosť a obrovský risk- hlavne na svadobnú tortu podľa mňa!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a to máš vlastnú skúsenosť? ja používam v lete len špecialku aj to niekedy len zmiešanu z topkou a pri normálnej vrstve iba olepkavý, na svadobnú sa musí dať určite hrubšia vrstva z každej poťahovky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A mozem sa spytat ako presne robite ten MMF ? Ja som uz par-krat skusala podla toho receptu,co tu dal Bohus,ale vyjde mi z toho stale strasne tuha hmota, taka divna,ani neviem ako ju opisat,ale urcite by som ju na tortu na potiahnutie nedokazala dat ... Chcela by som to este vyskusat,ale neviem,mozno je to v tych cukrikoch....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja som skúsila Bohušov recept a hneď na prvýkrát sa mi MMF podarila. Treba použiť považský práškový cukor a prisypávať ho takpovediac "podľa potreby", nemusíš použiť celé množstvo cukru ako je v recepte. A cukríky som mala biele z Lid.. Skrátka musíš skúšať a skúšať...určite sa raz vydarí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no to podľa mňa je v tých cukríkoch, keĎ som kupovala lacnejšie, alebo také žlto- ružové z Kau... a Li.. tak tie sa zle spracovávali, tak som si teraz dala poradiť a dala som Harribo a šlo to. Ono keď sa hmota rozpustí a nechá jemne vychladnúť, ide to lepšie. Tiež môže byť problém množstvo cukru- netreba ho presiahnúť radšej potom už len solamylom alebo amylonom a správny cukor, ten je dosť podstaný- tmavomaodrý powder - čiže považský. Inak neviem. ale smartflex síce je žuvačkový vo veľkom teple a treba mať trpezlivosť, ale nejako strašné to nie- len som tri hmoty v jeden deň porovnávala, ale to musím povedať, že u nás bolo desne teplo a vlhko- tak vám prajem lepšie počasie a tieto problémy nebudete musieť riešiť :) ja robím podľa bohušovho receptu- skúšala som aj iné, ale nijak som nevyhrala- tento je pre mňa najvhodnejší.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som tu nováčik, no robila som opakovane poťah aj ružičky z MMF a stále sa mi všetko podarilo, tak ti posielam recept.
Suroviny
• 180 g Cukríky JoJo Marshmallow
• 600 g práškový cukor
• 2 PL studená voda
• 1 ML kys.citrónová-prášková
• 0,5 cm pásik CERA - stužený tuk
• potravinárske farbivo
• mandľová príchuť, podľa chute
Mám ho z tejto stránky, ale neviem od koho. Pošli mi meilovú adresu a pošlem ti ho aj s fotopostupom. Cukríky som mala aj z Kaufl... aj z Li---u, dokonca som bielo-modré prekrajovala, keď som nedostala čisto biele a nebol problém. Veľa šťastia nech sa ti hmota podarí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To je Bohusov recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
... ja som tu našla v Bohušovom recepte 55g bieleho tuku (cera)... hneď sa mi to zdalo veľa ... ako to vlastne s tou cerou je? ďakujem za odpoveď
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj Monika, toho tuku vôbec nie je veľa. Tá cera pôsobí ako zvlhčovač hmoty takže jej pokojne daj podľa receptu 55g. A je lepšie pripraviť si MMF 1 deň vopred a uložiť ju po vychladnutí do chladničky. Na druhý deň je úplne super - cez noc sa MMF "stabilizuje" a dobre sa s ňou potom robí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
... Darinka ja neviem... koľko kg mmf si vyrobíš na tortu o priemere 27 cm a 10 cm vysoká,1 kg, ci viac... mozno jej dávam málo, tenko valkám, ale aj tak nie je plastická, po okrajoch sa trhá... už som si kúpila Velvet aj WI, co som z toho nestastná ,ze to nie je podla mojich predstáv... cím potieras tortu pod mmf, iba maslo s cukrom? diky a pa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Monika, na takú 27cm budeš potrebovať MMF z dvoch dávok podľa Bohušovho receptu. Pri MMF môže mať vplyv niekoľko faktorov na jej kvalitu:
1. čerstvosť a druh cukríkov marshmallow - ja mám dobrú skúsenosť s Haribo Dulcia Rubino a biele americké z Lid..
2. kyselina citrónová - ja používam sypkú (kupujem ju v Lid..)
3. používam výhradne Považský práškový cukor 1-2x preosiaty
4. čerstvosť dávky - ja si ju robím vždy 1 deň vopred a potom ju vychladnutú dám do chladničky; na druhý deň sa s ňou lepšie pracuje
Pred poťahovaním si tortu potieram maslom s cukrom - pomer odkoka. Maslo trochu nahrejem v mikrovlnke aby sa mi jemnejšie vyšľahalo. Tortu sa snažím naplniť tak, aby som pri potieraní krémom pod poťah ním nemusela vypĺňať veľa medzier. Tortu pred potiahnutím vyberiem z chladničky (1-2hod) - aby sa mi vrchný "krém" ohrial a dali da zahladiť nerovnosti poťahu. Poťah si vaľkám na cca 4mm - vtedy sa s ním dajú pekne vyrovnať záhyby a pod. Musíš rátať s tým, že akonáhle vyvaľkanú hmotu zdvihneš z podložky a prekladáš ju na tortu, vlastnou váhou a ti natiahne - takže hrúbka ti zabezpečí ešte dosť materiálu na úpravu na torte.
Naposledy som robila z MMF tortu Narodeninová rýchlovka - pozri v mojom albume.
Tak nech sa ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Darinka,
vycerpavajuca odpoved - a mas pravdu... po tych hodinach stravenych pri PC a tisickrat zopakovanym otazkam a odpovediam si myslim ze som konecne na to prisla... pomohla mi aj Maria 285 - za co jej este raz dakujem a aj tebe - ty moja pisarka - pomocnicka...
Monika
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pastu damu by som dala radšej v hrubšej vrstve a pod poťah len maslo s cukrom, ale čo sa týka MMF, tiež nie je 100% . Včera som akurát s ním poťahovala tortu a tieklo nielen zo mňa od nervov, ale hlavne torta bola mokrá: keď bola vonku fúkal na ňu ventilátor a aj to nepomohlo až v chladničke obschla /a to ho teda používam najčastejšie a predsa sa stane./
Žiaľ v takéto nevyspytateľné počasie teplé a vlhké bude rosiť väčšina poťahoviek
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Hej, možno som trafila na takú várku tej pdt špec., kúpila som si 5 kg a išlo to dosť ťažko, ale pred polrokom som mala len tak trochu a bola super, veľmi sa mi páčila, preto som ju zas kúpila, ono to počasie asi robí svoje.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veru tak, mohli by hlásiť špeciálne pre tortárky, ako sa bude poťahovať, aby sme sa vopred pripravili s nervami
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...na konci správ o počasí by rosnička zahlásila poťahový stupeň č. ...
už len tú stupnicu vymyslieť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://www.tortyodmamy.sk/forums/kupovane-potahovacie-hmoty/ktoru-potah… tu je všetko o poťahovkách určite nájdeš to čo potrebuješ
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
podla mna je najlepsia na leto massa ticino. kupila som si ju na skusku a je suepr. vcera som robila velku krstinovu tortu, kde som potahovala s nou..zijem v ita a mame tu 37 stupnov.super praca, robi sa s nou ako s wi , ale ked bola vonku z ladnicky vobec netiekla nic...viezla som ju skoro hodinu autom a nic..este aj na stole bola polozena. takze doporucujem na leto len tuto hmotu..je ista
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
There are abounding allowances for you to buy bags in itLongchamp outlet. Firstly, it accommodates their bags at a amount that you can never imaginelongchamp 2012. If you go to the specialty storeslongchamp outlet online, it will be added expensivelongchamp bags. Not every one accept bombastic money to buy itlongchamp outlet online. The affluent ones are few afterwards allLongchamp le pliage
. It is a abode area accepted humans can buy the acclaimed brands to become added fashionable. So there are consistently a lot of humans buy bags in itLongchamp Travel Bag
Longchamp Backpack Bags
.
Second, longchamp outlet is in abatement during the accomplished yearLongchamp Purses
Longchamp Totes Bags
. No amount what time you go, you will buy the abatement shoes in itLongchamp Bags 2011
Longchamp Limited Edition
. It is helpful. As we all know, women are consistently crazy in abatement seasonLongchamp Gatsby Handbag
Longchamp Luggage Bags
. In those seasons, that can buy things cheaper than before. HoweverLongchamp Briefcase Bags
Longchamp Cosmetic Bag
, it does not consistently accept those abatement seasonsLongchamp Leather Handbag
. Thanks to Longchamp outlet for it is acceptable if barter buy bags.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Čaute, opäť sa na vás obraciam s problémom. Teraz v lete mám dilemu: akú hmotu na poťahovanie torty, aby sa mi neroztiekla. Používam zellandiu, ale tá nie je v týchto horúčavách vhodná. Potrebujem robiť ďalšiu svadobnú tortu poschodovú a mám z toho obavy. Už viackrát som si vďaka vám pomohla, tak dúfam, že aj teraz mi poradíte. Ďakujem.