reklama

Ako urobiť marcipán smotanovej farby


reklama

Ahojte moji sladký, idem robiť tortu na svadbu, chcela by som ju urobiť smotanovej alebo maslovej farby. Len kto mi poradí ako to spraviť ?? Dakujem za každú pomoc Tlieskam

Pozrite si aj


reklama


reklama

marta02, Ut, 26. 06. 2012 - 18:12

už dlho sledujem výtvory a skúsenosti šikovných žienok, ktoré dávajú svoje rady a skúsenosti na túto stránku a často sa písalo, že mliečny marcipán nie je bielej ale maslovej farby, tak vyskúšaj či by sa ti hodil. Dúfam, že skúsené žienky ti určite napíšu a poradia, držím palce Kvietok Kvietok Kvietok

Ja robievam ruže z PDT a farbím kulérom a hmota získa krásne smotanovú farbu.......
(kulér urobíš tak, že upáliš cukor na karamel-taký tmavší a zaleješ vodou necháš povariť aby sa dobre rozvaril a potom už len necháš vychladiť- mala by si dostať konzistenciu medu)
Keď som doma robievala mliečny marcipán ten mi prišiel skôr tak do žlta ako smotanova, ale záleží asi aj od mlieka... Zlomené srdce

anusa, Ut, 26. 06. 2012 - 18:39

Ivka zmiešaj trochu ivory a pomarančovú ,ale pridávaj veľmi málinko ,ja som na moju svadobnú robila ,tak pozri,radila mi to jedna cukrárka odtiaľto Áno

ave17, Ut, 26. 06. 2012 - 20:34

Ja farbím žltou gelovkou ale veľmi,veľmi máličko na začiatok a potom si pridám už len podla potreby aky chcem odtien./potahujem WI/

ahoj,ja som akurat robila akože maslové kvety-a dala som trošku telovej-ale naozaj málinko-ked sa mi zdalo málo,ešte som trošku pridala-...obyčajná telová...a krásna jemná maslová vyšla Bozkávam

Bez servitky (bez overenia), Ut, 26. 06. 2012 - 23:16

Normálne daj trošku žltej gélovky a máš super maslovú farbu!!!!!!!!!!!!

Ivory pouzivam najcastejsie aj na farbenie telicka ked potebujem babatko...

Sigetka, St, 27. 06. 2012 - 08:40

Záleží aj od toho, akú hmotu farbíš. Ja som skúšala tieto spôsoby:
MMF - hnedá gelovka + trošku žltej Golden Yellow (nie citronovú)
MMF urobiť z kosoštvorcových cukríkov 5ks + trošku žltej + l bal. bielych cukríkov
MMF - žltá gelovka golden yellow len máličko pridať ku cukríkom pri roztápaní - urobila som si trošku tmavšej hmoty a tú som potom "riedila" bielou podľa potreby aby som mala viac odtieňov z toho istého
MMF - ivory gelovka
MMF - hnedá gelovka
MMF - žltá tekutá
sušené mlieko - žltá golden yellow
sušené mlieko - champagne (prášková rozrobená vo vode)
smaretflex flower + champagne prášková, neviem presný odtieň - je ich viac - už som ju minula, ale tá sa mi zdala najkrajšia, ale to som robila len na kvietky, nie na poťah
každá z nich bola iná. Najlepšie sa mi robilo tak, že som si urobila kúsok tmavšej a potom dorábala bielou podľa potreby.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama