žltková poleva
Pozrite si aj
100 rokov robia koláč so žĺtkovou polevou naše babičky a prababičky a je to tak dobré, načo to teraz riešiť? takýto koláč robievam pravidelne a nikdy v živote nikomu nič nebolo, keď ho robím na sviatky, tak ho jeme aj 6 dní a platí pravidlo, že čím je starší, tým je lepší Je tam predsa kopec cukru, ktorý pôsobí ako stabilizátor.. A ak narážaš na salmonelózu a pod., tak tá sa nachádza na škrupinke vajíčka, nie vo vnútri, čiže to už je o dezinfekcií rúk po styku s vajíčkami... A ešte jedna vec ma napadla, v živote som nemala salmonelózu - a to u babičky sme jedávali tiež koláče takého typu, chovali sa prasce a pod., u mojich rodičov podobne a odkedy mám svoju domácnosť, tiež sa u nás nič také nevyskytlo a to môj muž miluje občas len tak si vymiešať žĺtka s cukrom v pohári (blee
) a na posedenie to zjesť... Salmonelózu mal akurát tak môj syn a ten ju dostal v škôlke...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak tak je to, ja ho poznám od malička a je môj oblúbený a veru ho robievam aj ja doma, a je to lahôdka, a myslíš že po rozbití vajíčka si všetci pri varení a pečení umývajú hneď ruky?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem za rozšíreny výklad
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
babenky aký mate názor na žltkovú polevu,myslím na to že tam idú surové žltka ďakujem