reklama

Zlé poťahovky


reklama

Prosím Vás, uz ozaj neviem co robit...
Najviac mi chuti potahovka MMF, ktoru si doma vytvorim, avsak, strasne rychlo po vyvalkani ztuhne, neda sa znova zapracovat a ostane taka sucha ....

Problem 2: teraz som si kupila marcipanovu hmotu, ale zas po vyvalkani sa strasne trhala, zle sa s nou pracovalo ...

a 3: isla som kreslit na marcipan... tvar a tricko a podobne... farba mi vobec neschla, zmiesala som troska alkoholu a praskovu, no neviem...

neviem co robim zle a ako by sa to dalo vylepsit... ak by ste vedeli, prosim pomozte, dakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

ja som skúsila všetky okrem rdi a zostala som pri smartflex velvet a nedám naň dopustiť, krásne sa farbí , dobre sa s ním robí aj ked je veľmi tenko rozvalkaný, skvelá chuť - rozne príchute.

S MMF Ti neporadim, neskusala som ho, pravy marcipan sa trha, hej a je drahy... ale odporucam Ti White Icing, nie je taky tvrdy ako Velvet a je krasne pruzny, na modelovanie sa mi osvedcili oba Smartflexy. Malujem a kreslim po potahu tiez praskovou farbou rozmiesanou v par kvapkach alkoholu, krasne zasychna, skorej nez gelovky Kvietok

asi dávaš vela cukru, ale záleži aky maš recept, ja robím iba sMMF, a dávam cukor z lid.a,... považsky sa mi neosvedčil , strašne sa lepi hmota na ruky a je taka mľandrava Mrkám ked zapracuvávaš cukor musíš vsypať do tepleho naraz aspon pol kila,a potom dopracovať na doske,.. nie po troche ,tým pádom to schladí ..., lebo ked je hmota tepla zoberie vela cukru, a tým padom to maš tvrde nie elasticke .dufam že sa podarí.... Slnko

da sa aj s pravým marcipánom, je pravda , že sa trošku treba viac potrápit, lebo sa trhá...ale len ho treba dobre spracovať a rýchlo s ním robiť a od fy C...a je super. Robila som pre nich s ich marcipanom.

ja robím prevažne s MMF (nechce sa mi, ale najviac ju žiadajú Vyplazený jazyk ) alebo so Smartlexom. MMF si urob deň pred poťahovaním, alebo v ten deň, keď budeš poťahovať a daj ju na hodinku, dve do chladnej špajze. Trošku stuhne a robí sa s ňou potom perfektne. Nedávaj veľa cukru, ja dávam necelý kg (Považský, alebo z Lídlu, to je jedno)na 300g cukrírov, 3 PL citrónovej šťavy, 2 Pl vody, asi PL Cery a trošku mandľovej príchute. Takmer všetok cukor dám do misky, nechám skoro celkom vychladnúť a spracujem na doske so zbytkom cukru. Potom si natriem ruky Cerou, ocápem hmotu a dám do mikroténového vrecka oddýchnuť. Maľuje sa mi na ňu dobre práškovými farbami rozpustenými v alkohole, maľovala som aj na Smartflex, v pohode, na marcipán nie. So Smartflexu rada modelujem, ale na poťahovanie je taký tuhší a jeho chuť sa zdá niekomu umelá. Sama musíš prísť na to, čo ti najlepšie vyhovuje. Z marcipánu sa robí ťažšie, ale dá sa naň zvyknúť. Prípadne skús hmoty namiešať, veľa cukrárok to tak robí, aj ja sa chystám, ale opäť chcú MMF...

Gitula, Ut, 12. 11. 2013 - 18:16

ja tirž len na poťahovanie používam MMF ale ked to zarábam tak som si kupila jednorazove rukavice a je to stym super robota

Ahoj,ja na potahovanie najradsej pouzivam MMF,farbim ju gelovkami a kvety malujem praskovimi farbami.300g americke cukriky co su na opekanie dam do hrnca nad paru a pridam 2PL vody 1PL cery a 2CL citrodeka ,nie stavu z citronu lebo hmota po pridani praskoveho cukru by bola sypka a praskala by.Toto roztopim a pridam povazsky alebo lidlacky preosiaty cukor do hrnca a ked je to hustejsie tak si to dam vareskou z plastu na silikonovu podlozku a pridavam praskovy cukor az je to skutocne ako plastelina.Ked zacinam miesat rukami tak si ich natriem cerou a hmota sa na ruky nelepi.Je krasny leskly a ohybny ale kvety z toho neviem robit,tazko sa z toho robi ale na potahovanie ja inu ani nechcem. Mrkám Nech sa dari a nevzdavaj to Kvietok Slnko

tkatka, Ut, 12. 11. 2013 - 20:41

Ahoj matarevak! Ja používam tiež MMF len ju robím inak a podľa mňa veľa ušetrím, hlavne na pr.cukry. Napíšem ti recept ak chceš môžeš vyskúšať.

MMF trochu inak:

480 g práškový cukor
60 g gustin (kukuričný škrob)
300 g marshmallow cukríky
6 čl. olej

Práškový cukor, gustin preosejeme do nadoby ktorú môžeme dať do mikrovlnky, pridáme cukríky a dáme na 30 sekúnd do mikrovlnky zohriať. Po vybrati začneme miesit. Dovtedy miesime kým sa nám hmota nespojí (môžeme dať ešte do mikrovlnky zohriať lepšie sa potom pracuje s ním ) , potom pridáme olej a zapracujeme do hmoty. A máme hotový poťah, ktorý môžeme použiť hneď. Pred valkanim môžeme ešte zohriať vtedy sa super valká. Valkam ju na 2-3 mm. Držím palce nech sa podarí Úsmev

Dakujem velmi pekne vsetkym :) raz mi potahovka z MMF vysla super, recept som samozrejme na nete nasla :) ale potom dvakrat uplne na prd tuha, zle sa robilo, no katastrofa... a najviac mi chuti, aj vsetkym naokolo ...
Najblizsie skusim podla vas :) dakujem moc Tlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama