želatínová poťahovka - skúsenosti?
Pozrite si aj
skúšala som aj MMF, ale to sa mi nejak nedarilo, tak som skúsila želatínovú. a nedám na ňu dopustiť, výborne sa rozpracuje, farbí, a krásne sa s ňou poťahuje a aj stuhne. ale pokiaľ chceš na vytvrdnutie nejakú super hmotu práve testujem z poslednej dortománie čo používajú na figurky. včera som si ju zarobila, dnes sa z nej môže tvarovať, tak pôjdem na to.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dobre tvrdne so suseneho mlieka a aj to drži tvar,ale horšie sa s nou potahuje.nech sa podari.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja milujem zelatinovu potahovku ale namiesto glukozy pouzivam kukuricny alelo iny sirup
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Katrinka tak napiš prosim ta recept aj ja by som vyskušala,je dobra aj na ružičky ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tato potahovka je super!!!!robim z nej vsetky kvietky,vytvrdne to do uplne tvrda.potahuje sa s nou super bo je plasticka dost, takze vrele odporucam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Z glukózou tvrdne postupne, s kukuričnym mi rýchle stvrdla, ale dá sa,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vsetko robim z tejto potahovky aj ruzicky a super sa z nej robia len napr cervenu sytu neide mi nafarbit a o ciernej ani nehovorim inac je ruper ja len tuto pouzivam a sem tam MMF...takze uz podla seba upravena potahovka,teraz len takto robim:pol balicka praskovej zelatiny a 60ml vody dam na chvilu napucat a rozpustam v mikrovlnke.pridam 1lyricu glicerinu,3lyzice kukuricneho sirupu(uz som robila aj ryzoveho a z psenicneho,podla toho co dostat a vsetky su super) a trocha aromi.dalej rozpustam v mikrovlnke a potom uz cca 900g praskoveho cukru pridavam(jedine povazsky)...cukor davam od oka,niekedy menej niekedy viac podla toho ako sa s tym pracuje.ak je to skoro tuhsie tak nahrievam v mikrovlnke a dalej pridam cukor.mavam to ja v mrazaku je to naozaj dobra hmota
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prave som 1x skusala urobit tuto hmotu..a moje dojmy?? :
1. dala som za malu lyzicku mandlovej aromy---nabuduce dam viacej, vobec ju nieto citit..a to by bola jedina kritika, inak parada
2. hmota je velmi tvarna, po vypracovani sa nelepi, staci pomazat val a ruky Cerou, +podsypavat bud pov.(modrym) cukrom ci solamylom....pripomina mi tu novu plastelinu - Play Dooh, hodvabna, mäkka...nie ako ta volakedy, tuha, tvrda ako hlina....
3. zarabala som ju s glukozovym sirupom - uvarila som si ho doma, z praskovej potravinarskej glukozy (100g na 1dcl vody), hmota zostala krasne biela....nasledne som farbila na viacej odtienov oranzovej-gelovkami, aj praskovou rozpustenou v kvapke alkoholu, chytala fajn
.............dalsie dojmy dodam po pouziti, no uz teraz je mi jasne, ze potahovat sa s nou bude vyborne...modelovanie ukaze cas...vraj z hmoty s glukozou kvety tvrdnu pomalsie, ako ked sa zaraba napr. s medom, ci psenicnym sirupom...tak uvidime...taka som nadsena, ze sa musim podelit...lebo predvcerom som robila marcipan so Salkom, a to dopadlo katastrofalne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
janulka, tak nadsene o tom rozpravas, ze ihned zajtra idem zhanat gluk. sirup alebo praskovu glukozu.....
aj ja to chcem vyskusat....ja pracujem iba s white icingom...
dakujem za kazdu radu....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja musím tiež zdielať nadšenie pre túto hmotu...ja som ju objavila na youtube ako "handmade marshmallow". Tak som preklikala videa a našla som ju aj ako poťahovú hmotu. Tak som si kupila ryžovy sirup, lebo iný nemali, glukózu a želatinu, pridala som arómu...na začiatku bola ako gumená a potom sa pekne rozpracovala a bola krásne tvárna...nechutila vôbec po želatíne a bola krásne biela...no paráda...už nemusím kupavať tie drahé penové cukríky a poťahové hmoty
..ale na kvety iba smartflex flower..to by som neriskovala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
objavila som vo svojej knihe recept na "cukrovú masu" je zo želatíny, glukózy a pr. cukru , ide o želatínovú poťahovku?
a aké máte s nou skúsenosti, v knihe píšu , že veľmi dobre vytvrdne , a práve preto som o nej začala , rozmýšlať , minule sa mi totiž stalo, že som záhlavie svadobnej postele spravila na poslednú chvílu a sklopila sa mi , tak som to musela vystužovať slamkami a odvtedy sa akosi bojím , hlavne teraz ako je teplo, minule som potom spravila , tak , že som podľa rady chigie poťiahla tortové oplátky , ale potom tie okraje nie sú pekné hladké a mám pocit , že sa minie aj viac marcipánu , používam WI , prípadne MMF ,
