reklama

žeatín. stužovač za studena - ako naň?

Petina , 01. 06. 2011 - 12:54

reklama

Ahojte všetci, prepáčte mi ale znova sa na Vás obraciam s prosbou o radu. Prvý krát idem skúsiť šľahačkovú plnku. Prečítala som toho veľa ale to čo chcem ja, sa spomína len okrajovo a po niekoľkých stránkach ma prešla trpezlivoť (aj pri mojom superrýchlom nete). No, chcem ušľahať cca tri šľahačky + 1 kyslá a klásť čerstvé jahody. Kúpila som si želat. stužovač za studena od Dr. Otekera. Len teraz neviem či je dosť jeden. Budem mi toto množstvo stačiť na štvorec 22 cm 2xprekrojený + vrch a boky? Mám ten stužovač len metličkou zmiešať so šľahačkami alebo mixérom? Ďakujem vám za odpovede. Bozkávam


reklama


reklama

Zakulka, St, 01. 06. 2011 - 13:16

ahoj, ja som robila schwardwaldsku tortu, a išli tam 3 šlah.smotany a jeden ten stužovač, mala som ten isty priemer ako ty, dvakrat prerezany, takže ked ty tam maš ešte aj tu kyslu smotanu, v pohode vystači, a ten stužovač som robila presne podľa navodu: najprv vyšlahať šlahačky do tuha plus kysla smotana a zvlašť v miske väčšej som vyšlaha la metličkou stužovač s vodou - studenou podla navodu, šlahala som asi pol minuty a vyzeralo to ako ked ideš miesiť bielka s cukrom , no a potom som tam pridavala šlahačku po velkych lyžiciach a stale miešala metličkou a miešala až kym som tam nedala celu smotanovu zmes.a bola super sa podarila

Našla som ho na tejto super stránke: 1 šľahačka 250 ml, 1 stužovač, 1 kyslá smotana, 2 mandarínkové kompóty - celé aj so šťavou, 1 vanilkový puding Creme OLe, do torty s priemerom 24 cm som dala dvojitú dávku. Alebo 2 šľahačky, 2 pudingy Creme ole, 2 mandarinkové kompóty. Všetko spolu vyliať do uzatvárateľnej nádoby, zatvoriť a triasť, kým nebudeš cítiť, že je to dosť tuhé. Robila som aj tak, že som dala len šťavu z kompótu, mixovala som mixérom na malých otáčkach a nakoniec som pridala ovocie. Je naozaj výborný a hustý.Skús si tie ingrediencie nejako dať dokopy podla tohto receptu,zdá sa mi veľa šlahačiek na 1 olé puding.
Možno iné dievčatá majú lepšiu skusenosť.Nech sa ti darí

Korona, St, 01. 06. 2011 - 14:13

Jarušš2, stužovač za studena Dr.Oetker je niečo úplne iné ako puding Olé Dr. Oetker. Tá plnka, ktorú opisuješ ty, to je trasená plnka, do ktorej sa dáva práve ten puding Olé, z neho je tá plnka pretože sa nemusí variť, on zhustne práve tým trasením alebo miešaním. Stužovač Dr.Oetker za studena sa dáva do ovoc. plniek , šľahačk.atď., to je prísada na stuhnutie. TortaTortaTorta

Koronka,už aj ja som na to došla,ale ďakujem.Vymazať to neviem,možno sa niekomu zíde recept na trasený krém Chichocem saChichocem saChichocem sa
Ešte raz sorry,že som sa zamiešala do diskusie

Sigetka... prečo si to nenapísala tu? Mňa to tiež zaujíma... lebo chcem teraz robiť... rastlinná šľahačka (neviem či 0,5 litra alebo celý liter), tvaroh (0,5 kg) a ten želatinovy stužovač... tak neviem ako na to a ani v akom pomere... chcem to dať na zakusok... taku vysoku plnku... rozmery formy: 35 * 23 cm... ) Sa teším na Tvoj príspevok... Ďakujem ... Úsmev

sona7, St, 01. 06. 2011 - 21:25

..jeden zelatinovy stuzovac,je na 7 dc hmoty, tak na pol litra slahacky a 2 tvarohy ,by som pouzila 1 zel.stuzovac uplne staci..

marikas, St, 01. 06. 2011 - 22:44

Podľa návodu pripravím želatínový stužovač za studena Dr.Oetker,pridám dva višňové jogurty-smotanové,zľahka vmiešam dve vyšľahané šľahačky,podľa potreby prisladím.Je to super svieža,ľahká plnka a dávam ju na višňový gél alebo višňový frutaffil.

pumpel, Št, 02. 06. 2011 - 09:34

a prečo nepoužívate želatínové plátky od dr.oetkera?sú super a dajú sa použiť do všetkého a držia krém super pokope.odporúčam.

Petina, Št, 02. 06. 2011 - 13:12

Pumpel pretože sa želatíny akosi bojím, priznám sa. Nikdy som s ňou nerobila a toto mi prišlo najednoduchšie Chichocem sa Ale ak sa ti chce vysvetli mi polopate prácu so želat. plátmi. Dík

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama