reklama

Zdobenie medovníkov, čo robím zle ??


reklama

Ahoj dievčatá, dnes som zdobila medovníky a vôbec sa mi nedarilo. Kúpila som si v papierníctve tie sáčky čo sa dajú aj zatvoriť, a zdobila som tím, leže ked som si urobila dierku nešlo mi to také pekné gulaté ale také ploské, neviem prečo. Ako zdobíte vy, aby to bolo také pekné ???

Pozrite si aj


reklama


reklama

Boyle, Po, 10. 12. 2012 - 15:01

Ivka, problém môže v hustota polevy, tvare dierky, alebo držani sáčka. Špičku sáčka zastrihujem tak, ako je zložený, ale pri zdobenie ho držím tak, aby bol zvar hore, vtedy má linka okrúhlejší tvar. Skús, či sa to nezlepší. Príliš hustá poleva okrem nepekného tvaru aj opadáva. Kvietok

Treba sáčok nastrihnúť dva krát - na kríž. aby bol otvor okrúhly.

Janka22, Po, 10. 12. 2012 - 19:07

a nemas nahodou sacok co ma este pod zvarom taky kusok? ak ano to preto nemas gulate, lebo v takom sacku ti vadi ten kusok pod tym spodnym zvarom.

Podla mna hlavne hustota polevy. Skuska spravnosti: daj si polevu do sacku, odstrihni spicku a kusok vytlac naspat do misky s polevou. Ak velmi tecie a sa hned rozplynie v poleve v miske, je prilis riedka. Ak ide tazsie a odpadavaju kusky, je prilis husta. Ak sa pekne ulozi na zvysok polevy, je akurat.
Viem, je to tazke odhadnut, chce to cvik.
Ak na medovnicek malujes a rozlieva sa ti a nedrzi tvar, je pririedka, pridaj cukor. Ak sa nan nechce prilepit a kruti sa, je moc husta, rozried bielkom.
dolezite je poriadne preosiat praskovy cukor na velmi jemnom sitku - ja dva-trikrat na cajovom sitku. Potom pridam bielok a elektrickym slahacom poriadne rozslaham. Podla potreby pridavam cukor/ bielok.
a skusat, skusat, skusat...
drzim palce

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama