Zapichnutie kvietkov do torty
Pozrite si aj
ja neviem o slamkách :) ja rovno napichám ,ale používam drotiky pomenej
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Celé odstrojenie takejto torty je vytiahnutie rúčky a kytice kvetov, ktorú ja umiestňujem do takého držiačika /zápichu, neviem ako sa to volá/ ktorý sa použína na živé kvety. Kupujem v cikrárenských obchodoch.
http://tortyodmamy.sme.sk/narodeninove/kosik-kvetov-k-50-tke
Takže žiadne množstvo zapichnutí, ale pekne kytičku zviazať dokopy a tú potom zapichnúť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
niekedy sa nedá zapichnúť kytička kvetov, napríklad, keď je na svadobnej trojposchodovej torte kaskáda kvetov cez všetky poschodia. Vtedy zapichujem, ale drôtiky vždy obaľujem do potravinárskej fólie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja nedávam do slamky..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
takéto niečo napríklad
http://tortyodmamy.sme.sk/svadobne/svadobna-9044
http://tortyodmamy.sme.sk/svadobne/svadobna-9017
http://tortyodmamy.sme.sk/svadobne/svadobna-9015
Tam to nevyhnutne človek musí zapichnúť, či?
Osobne si tiež myslím, že ten drôtik nespraví žiadnu galibu, na druhej strane, ak sa to nemá, tak asi vedia prečo, či? O oficiálnych normách asi neviete nikto?
Ďakujem, za požičané obrázky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
samozrejme,že existujú hygienické normy nerozumiem o čo ti konkrétne ide ale začni HCCP normany, hygienickými normamy a potravinárským právom a dakde najdeš odpoveď osobne začinam mať alergiu na Codex Alimentarius, ale keď ta to zaujmá hor sa do štúdia https://www.google.sk/?gws_rd=ssl#q=styk+s+potravinami&start=0
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
v prvom rade ma to zaujalo z toho titulu, že keď sa zapichnúť nemôže, ako inak to upevniť. A hľadám konkrétnu informáciu, len bohužiaľ, všade kopec omáčok a nič konkrétne. Ďakujem budem googliť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ono sa to v podstate má si takto, je material čo použiješ vhodný na styk s potravinami? reaguje material, ktorý požiješ s potravinou, môže dochádzať k uvolneniu škodlivín z materialu v reakcii s konkrétnou potravinou? toto môže byť od potraviny k potravine rôzne. napr: plastové obaly určené pre potraviny sa nemôžu použivať na potravinárské arómy pretože z nich uvolnujú nežiadúce látky musia sa použiť vhodne plasty pre styk s arómamy.preto v mnohých prípadoch nie je univerzálne pravidlo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Presne na takéto torty som myslela v predošlom príspevku. Kvety mám pripravené predom, niekedy sa dajú porobiť menšie kytičky, niekedy nie. Drôtiky obalím kúskami potravinárskej fólie,zapichnem do torty. Samozrejme, že na to upozorním, nikdy sa ešte nestalo, že by fólia ostala v torte, je pružná a prilne k drôtiku. Ale ak by boli obavy, pomôže kvapka jedlého lepidla. Osobne to ale považujem za zbytočné. Je mi úplne fuk, že je torta samá dierka, veď je to len chvíľu pred tým, ako skončí v ústach , stále si myslím, že je to lepšie, ako z torty odtŕhať prilepené kvety.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
o normách neviem nič, ani ma to netrápi,pečiem pre rodinu a známych. Keď už sme pri tých normách, neviem, či je v súlade s nimi, keď sa predáva na zaprášenej jarmočnej ulici cukrov vata, turecký med a pod. To tie drôtiky v torte aj neobalené sú proti tomu úplne poriadku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja veľa kytičiek nerobím ,nie som daaky profík,,ale nikdy nepicham drôtik do torty,,,, ked robím ruže, väčšinou urobím na špajlu stredovy kužeľ z hmoty , necham zaschnuť- urobím ružu,,, ked chcem k tomu lístočky na drôtiku, tak ich priviažem paskou k tej špajli-iba kusok omotam aby držala,,,,, ked som robila väčšiu kyticu tak som ju uviazala a koniec kytičky som zase priviazala k špajli, tym pádom picham iba drevenu špajlu,, take ťažie kytičky dávam do slamky, tym padom sa mi to pri prevoze nevyloga , asi pridám fotopostup
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
bože....neviem čo sa tu riešia aké normy:).....to majú riešiť profesionáli a žiaľ asi ani žiadne neexistujú...tie čo boli už nespľňajú súčasnú legislatívu a nové ešte nanapísali ...aspoň vo väčšine prípadov...neviem ako to funguje vonku /EÚ/ ...keď aj najväčší majstri / a to je kopec na youtube/ neriešia tieto problémy.....
osobne si myslím , že ak by torta mala spľňať dané kritéria , nemôže tam byť nič nejedlé ...a to ani drôtik , ani špajľa....
ale je to celkom zaujímavá diskusia a rada sa dozviem niečo čo neviem....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak každý rieši to, čo ho zaujíma, ja som niekde zachytila, že u nás na Slovensku na cukr. súťaži sa nemohli použiť žiadne iné materiály ako jedlé, drôtik len keď bol v lupienkoch al. lístkoch, nie na zapichnutie. Preto mi to napadlo spýtať sa, ako to robia žienky, keďže ja sa na kvietky nechytám a ten jeden, dva, čo občas zapichnem asi veľa škody nenarobia. Ale prečo to nerobiť správne, človek nikdy nevie, kedy sa od amatéra posunie k profesionálovi. Osobne som zástancom minimálneho použitia čohokoľvek nejedlého pri tortách, avšak vzhľadom k požiadavkám ľudí to niekedy nie je možné...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Už som tu viac krát zachytila, že kvietky pri zapichnutí dávate do slamky, neviete mi niekto poradiť, kde nájdem nejaké oficiálne hygienické normy alebo čo, ktoré takéto veci ošetrujú? A tiež, keď máte krásne nazdobenú tortu, obsypanú kvetmi, to je fakt všetko v slamkách? Odľahčím to - pri krájaní to musí byť sranda taká oslamkovaná torta