Tieto zákusky som piekla na svadbu do daru pred dvoma rokmi, mám aj nové, ktoré som piekla minulý týždeň, pošlem nabudúce.

Komentáre
ty si určite cukrarka ,že mam pravdu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sú krásne!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prekrásne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pekne ďakujem.Cukrárka nie som, pečiem len tak, väčšinou do daru. Chcem Vás všetkych pochváliť za nádherne diela, ktoré tu prezentujete. Nemôžem odpovedať jednotlivo, lebo sme štyria na internet a som rada, keď mi umožnia, aby som sa pokochala tými Vašimi perfektnými prácičkami. Veľa zdaru do Vašej/našej/ dosť náročnej práce.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak klobúk dole pred tebou je to super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nádherné a bezchybné zákusky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
krajsie som este nevidela,tie modre su slahackovo zelatinove?ako si to krajala??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
krásne ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dani,nádhera tieto som ani nevidela,si naozaj šikulka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Vám všetkým, tie modré sú šľahačkovo-agárove, krájala som ich horúcim nožom /nôž máčam do horúcej vody a utriem/.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sú ozaj krásne , bola by som zvedavá koľko želatíny dávaš do koľkej šľahačky, Ďakujem !
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zákusky sú pekné,
ale hlavná vec,že už viem čo to je "redový"
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Edka, na 1/2 litra vody dávam 2 kávove lyžičky AGAR/nie želatína/ a asi 250dkg cukor, ja väčšinou dávam nejaký sirup a dochutím cukrom, nechať zovrieť a do vlažného 1 250ml vyšľahanú šľahačkovú smotanu, vyliať na potretý piškotový plat /lekvárom/ do formy, lebo vytečie, keď je skoro tuhé, opatrne naliať GLAZÚRU. Glazúra - 3dcl vody,dochutiť cukrom, sirupom, farba, 1 KL agar, zovrieť, trocha vychladiť. Na celý plech som robila z 1 litra vody, 2 šľahačky. Niekedy robím na veľký plech z 1,5 litra vody, ale robím dvojfarebné. Je to dosť komplikované, dufam, že som ti trocha pomohla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Velmi pekné
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
velmi peknéééé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za odpoveď ! Ešte otázka : Kde sa dá kúpiť Agar ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je to fakt nadherná praca chcem ti popriat vela sil do dalsej skvelej prace,a chcela by som sa spýtat tie srdiečka su plnene klasickým kremom?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj mna zaujima ten Agar,napis nam kde sa to da kupit,a inak co je to redovy??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Redový tanec tancuje nevesta , už mladá žena až po polnoci keď už vyzlečie biele šaty. Tancuje s každým kto s ňou chce tancovať a u nás, na východe každý musí zato zaplatiť. Po tanci dostane výslužku : vypiť a krásny zákusok , medovník alebo kúsok torty.Všade je ale iný zvyk.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prekrásne koláčiky
Čo je presne Agar a kde ho dostať kúpiť?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a u nas v Turci sa to vola ,,VENCEKOVY TANEC"
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, agar je taká prášková "želatína". Dostať ho v niektorých potravinách, ale predáva sa na váhu, väčšinou v 5 - 10 dkg balení. Je dosť drahý okolo 1.500-Sk za kilogram. V Košiciach ho majú v Zeelandii, stojí okolo tisícky, ale nemám ho odskúšaný. Bola som upozornená, že niekedy je agar aj slabší, nehustne tak ako je treba, ale ta cena je lákova, tak ho najbližšie vyskúšam. Želatína sa nesmie variť a dlho trvá, kým stuhne. Agar treba prevariť, pracuje sa s vlažným a hneď je tuhý.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za perfektné rady ,všetky som si uložila.- Zákusky sú dokonalé . Vedieť ,takto úhľadne nakrájať zákusky je môj asi nesplnitelný sen.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Srdiečka sú plnené klasickým krémom, obalené kokosom, na vrchu srdiečko z marcipánu /falošného/
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
V ktorých potravinách konkrétne v Košiciach sa dá Agar kúpiť - okrem Zeelandie? A kde sa nachádzajú? Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Anka, neviem, kde v Košiciach dostať kúpiť agar, ja ho kupujem v potravinách v Rozhanovciach/dedina blízko KE/
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dandy, veľmi pekne ti ďakujem za odpoveď. Agar je už "na ceste ku mne" - teším sa na koláč podľa tvojho receptu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Anka, kde si zohnala agar a za koľko? Keď budeš robiť s tým agarom, keď zovrie, vyskúšaj na tanier troška, či dobre stuhne a až potom ochlaď a daj šľahačku. Veľa zdaru!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dandy, ďakujem za radu! Agar mi kúpili včera v Zeelandii - majú však len 1 kg balenie za 800 Sk bez DPH.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podobné obrázky