reklama

Zákusky na redovy

Pridal/a dandy dňa 21. 09. 2008 - 17:59

Tieto zákusky som piekla na svadbu do daru pred dvoma rokmi, mám aj nové, ktoré som piekla minulý týždeň, pošlem nabudúce.

Zákusky na redovy, torta, Zákusky, dandy, 1

reklama

reklama

reklama

Komentáre

dandy, Ne, 21. 09. 2008 - 18:48

Pekne ďakujem.Cukrárka nie som, pečiem len tak, väčšinou do daru. Chcem Vás všetkych pochváliť za nádherne diela, ktoré tu prezentujete. Nemôžem odpovedať jednotlivo, lebo sme štyria na internet a som rada, keď mi umožnia, aby som sa pokochala tými Vašimi perfektnými prácičkami. Veľa zdaru do Vašej/našej/ dosť náročnej práce.Kvietok Kvietok Kvietok

adika, Ne, 21. 09. 2008 - 18:59

Áno Áno Áno krajsie som este nevidela,tie modre su slahackovo zelatinove?ako si to krajala??Áno Áno Áno

susi, Ne, 21. 09. 2008 - 19:18

Dani,nádhera tieto som ani nevidela,si naozaj šikulkaÁno Áno Áno Tlieskam Tlieskam Tlieskam Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

dandy, Ne, 21. 09. 2008 - 19:42

Ďakujem Vám všetkým, tie modré sú šľahačkovo-agárove, krájala som ich horúcim nožom /nôž máčam do horúcej vody a utriem/.

Edka, Ne, 21. 09. 2008 - 19:46

Sú ozaj krásne , bola by som zvedavá koľko želatíny dávaš do koľkej šľahačky, Ďakujem !Tlieskam Tlieskam Tlieskam Áno Áno

fani, Ne, 21. 09. 2008 - 19:57

Zákusky sú pekné,Tlieskam Tlieskam ale hlavná vec,že už viem čo to je "redový"Tlieskam Tlieskam

dandy, Ne, 21. 09. 2008 - 20:14

Edka, na 1/2 litra vody dávam 2 kávove lyžičky AGAR/nie želatína/ a asi 250dkg cukor, ja väčšinou dávam nejaký sirup a dochutím cukrom, nechať zovrieť a do vlažného 1 250ml vyšľahanú šľahačkovú smotanu, vyliať na potretý piškotový plat /lekvárom/ do formy, lebo vytečie, keď je skoro tuhé, opatrne naliať GLAZÚRU. Glazúra - 3dcl vody,dochutiť cukrom, sirupom, farba, 1 KL agar, zovrieť, trocha vychladiť. Na celý plech som robila z 1 litra vody, 2 šľahačky. Niekedy robím na veľký plech z 1,5 litra vody, ale robím dvojfarebné. Je to dosť komplikované, dufam, že som ti trocha pomohla.

Edka, Po, 22. 09. 2008 - 09:05

Ďakujem za odpoveď ! Ešte otázka : Kde sa dá kúpiť Agar ?Zlomené srdce Kvietok

Je to fakt nadherná praca chcem ti popriat vela sil do dalsej skvelej prace,a chcela by som sa spýtat tie srdiečka su plnene klasickým kremom?Áno Áno Áno Áno Áno Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam

adika, Po, 22. 09. 2008 - 11:13

aj mna zaujima ten Agar,napis nam kde sa to da kupit,a inak co je to redovy??Mrkám

Edka, Po, 22. 09. 2008 - 13:14

Redový tanec tancuje nevesta , už mladá žena až po polnoci keď už vyzlečie biele šaty. Tancuje s každým kto s ňou chce tancovať a u nás, na východe každý musí zato zaplatiť. Po tanci dostane výslužku : vypiť a krásny zákusok , medovník alebo kúsok torty.Všade je ale iný zvyk. Zlomené srdce Zlomené srdce Kvietok Úsmev

Prekrásne koláčiky Áno Áno Áno Čo je presne Agar a kde ho dostať kúpiť?

dandy, Po, 22. 09. 2008 - 20:05

Dievčatá, agar je taká prášková "želatína". Dostať ho v niektorých potravinách, ale predáva sa na váhu, väčšinou v 5 - 10 dkg balení. Je dosť drahý okolo 1.500-Sk za kilogram. V Košiciach ho majú v Zeelandii, stojí okolo tisícky, ale nemám ho odskúšaný. Bola som upozornená, že niekedy je agar aj slabší, nehustne tak ako je treba, ale ta cena je lákova, tak ho najbližšie vyskúšam. Želatína sa nesmie variť a dlho trvá, kým stuhne. Agar treba prevariť, pracuje sa s vlažným a hneď je tuhý.

Ariela, Po, 22. 09. 2008 - 20:15

Ďakujem za perfektné rady ,všetky som si uložila.- Zákusky sú dokonalé . Vedieť ,takto úhľadne nakrájať zákusky je môj asi nesplnitelný sen.

dandy, Po, 22. 09. 2008 - 20:26

Srdiečka sú plnené klasickým krémom, obalené kokosom, na vrchu srdiečko z marcipánu /falošného/

V ktorých potravinách konkrétne v Košiciach sa dá Agar kúpiť - okrem Zeelandie? A kde sa nachádzajú? Ďakujem

dandy, Ut, 23. 09. 2008 - 18:31

Anka, neviem, kde v Košiciach dostať kúpiť agar, ja ho kupujem v potravinách v Rozhanovciach/dedina blízko KE/

Dandy, veľmi pekne ti ďakujem za odpoveď. Agar je už "na ceste ku mne" - teším sa na koláč podľa tvojho receptu Hambím sa

dandy, Ut, 23. 09. 2008 - 21:52

Anka, kde si zohnala agar a za koľko? Keď budeš robiť s tým agarom, keď zovrie, vyskúšaj na tanier troška, či dobre stuhne a až potom ochlaď a daj šľahačku. Veľa zdaru!!!

Dandy, ďakujem za radu! Agar mi kúpili včera v Zeelandii - majú však len 1 kg balenie za 800 Sk bez DPH.


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama