
Komentáre
ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a to je aka karamelova púlnka ak ano ako robite vy karamelovu plnku na tie veterniky dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som mala asi 4 recepty na veterníky aj na venčeky a z každého som niečo vybrala a teraz robím už len plnku, ktorú mám z venčekov :). Robila som aj karamelovú plnku aj karamelovú šľahačku, ale nám doma viac zachutila tá na venčeky.Napíšem Vám recept na tie karamelové krémy.
karamelový krém:10 dkg kryštálového cukru, 350ml smotany na šľahanie, 4 dkg vanilkového pudingu, 4 dkg práškového cukru, 1 žĺtok, 20 dkg masla, 1/2 vanilk. cukru. Cukor roztavíme na karamel a zalejeme 2oo ml smotany a rozvaríme. Vo zvyšnej smotane rozmiešame puding. prášok a žĺtok a prilejeme spravený karamel so smotanou, zavrie a povaríme ešte cca 2 min. Miešame kým vychladne. Maslo, prášk. c., vanilkový cukor vymiešame s krémom.
karamelová šľahačka: 150g kryštálového cukru, 3 šľahačky, 4 lyžice práškovej želatíny Dr. Oetker. Cukor roztavíme na karamel, zalejeme šľahačkou, miešame kým sa karamel neroztopí. Dobre vychladíme. Studenú spravenú šľahačku vyšľaháme. Želatínu s metličkou vyšľaháme s trochou vody a ihneď zamiešame do šľahačky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tie vyzerajú úžasne !!!!
