
Komentáre
Najprv urobiť buflery/piškoty pod špice, potrieť ich čokoládou, nechať stuhnúť. Nanášať krém pomocou špeciál. špičky na špice, do stredu vaječný likér, navrchu urobiť čapičku ozdobnú z krému, nechať chvíľu stuhnúť a oblievať čokoládou. Je to vyčítané z tejto strány niekde ale 4 mesiace dozadu. Recept je vynikajúci, strašne nám chutia ale odporúčam radšej kúpiť do nich hustejší vaječný.
Buflery : 1bielok,1 žltok, 2O g kryšt.cukor, 40 g hl. múka špec. 5 g krém.prášok.Bielky vyšlahať s 2/3cukru, žltky s 1/3 cukru do peny.Pridať múku zmiešanú s práškom krémovým, striekať na plech malé piškoty, piecť na 180 st. C.
Krém : 60 dkg kryšt. cukor, 50 g krém. prášok, 3,5 dcl čerst. mlieko, 1/2 balíčka vanil. cukru, 150 g maslo a 150 g margarínu/dávam Palmarín/, 20 g kakao.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ľubka, nemáš náhodou chybu v tom kréme, podľa mňa by tam malo ísť 60 g cukru, lebo ten pomer, čo si Ty udala sa mi zdá na toľko masla veľmi veľa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Bea bolo to tam tak písané a ja to tak aj robím. So 60 g cukru by nebol ten krém vôbec sladký. Aj mne sa to zdalo prvý raz veľa a dala som len 30 dkg, ale nemal takú chuť,ako by mal mať. Na ďalší raz už boli v pohode. Vyskúšaj.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím Ťa aký krém si použila na tie špice? Ja som práve dokončila moje, ale je to hrozné. Použila som krém šľahaný nad parou (nie je to šľahačka), dala som ho schladiť, ale po nastriekaní na piškóty začali mi padať. Som z toho znechutená , lebo som chcela potešiť mojich chlapov a kamarátku, ktorá sa zajtra sťahuje. Ty ich máš pekné, vysoké.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Bea toto je vraj originál. krém na špice opíš si ho je vypísaný vo vyššie opísanom postupe. Držím palce, aby sa nabudúce špice vydarili.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ľubka veľmi pekne ďakujem, znovu to vyskúšam, dúfam, že sa podaria.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mas krasne kolace
urcite su chutne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja keď som použila krém zo zlat. klasu/pudingový/ ako tento, krém bol super ale ako som ťahala špice tak mi padali . Musela som si zohnať iný /so sojovou múčkou/.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, mne včera padali špice, nakoniec som urobila nové, recept nájdeš na stránke www.mimibazar.sk/recept.php?id=14186&order=1.
Dnes som znovu skúsila recept Ľubky a podaril sa aj ten, tajomstvo je v tom, že si dáš do vrecka iba trošku krému, aby sa Ti netopil, radšej dopĺňaj častejšie a špice nebudú padať a nerob ich veľké.
Ešte jedna vychytávka aj pre ostatné babuľku - ak máte pri sebe pomocníka, dajte mu do ruky niť a tou Vám odreže od špičky krém, špička je pekne zarovnaná - nie zubkatá a krásne sa dá ukončiť čiapočkou, nehrozí Vám, že by krém vytiekol.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
noo tak s tou nitou to musim niekedy skusit lebo je pravda ze najhorsie je oddelit krem od spicky a aj ked sa spic podary tak vtedy sa moze pokazit.diky za typ.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aky je postup pri vyrobe tychto špicov?dakujem za odpoved