reklama

Koláčiky

Pridal/a lubkapav dňa 23. 10. 2009 - 16:07
Koláčiky, torta, Zákusky, lubkapav, 1

reklama

reklama

reklama

Komentáre

agnesa, Pi, 23. 10. 2009 - 17:17

aky je postup pri vyrobe tychto špicov?dakujem za odpoved

Najprv urobiť buflery/piškoty pod špice, potrieť ich čokoládou, nechať stuhnúť. Nanášať krém pomocou špeciál. špičky na špice, do stredu vaječný likér, navrchu urobiť čapičku ozdobnú z krému, nechať chvíľu stuhnúť a oblievať čokoládou. Je to vyčítané z tejto strány niekde ale 4 mesiace dozadu. Recept je vynikajúci, strašne nám chutia ale odporúčam radšej kúpiť do nich hustejší vaječný.
Buflery : 1bielok,1 žltok, 2O g kryšt.cukor, 40 g hl. múka špec. 5 g krém.prášok.Bielky vyšlahať s 2/3cukru, žltky s 1/3 cukru do peny.Pridať múku zmiešanú s práškom krémovým, striekať na plech malé piškoty, piecť na 180 st. C.
Krém : 60 dkg kryšt. cukor, 50 g krém. prášok, 3,5 dcl čerst. mlieko, 1/2 balíčka vanil. cukru, 150 g maslo a 150 g margarínu/dávam Palmarín/, 20 g kakao.Vyplazený jazyk

Bea40, So, 24. 10. 2009 - 09:21

Ľubka, nemáš náhodou chybu v tom kréme, podľa mňa by tam malo ísť 60 g cukru, lebo ten pomer, čo si Ty udala sa mi zdá na toľko masla veľmi veľa.Mrkám

Bea bolo to tam tak písané a ja to tak aj robím. So 60 g cukru by nebol ten krém vôbec sladký. Aj mne sa to zdalo prvý raz veľa a dala som len 30 dkg, ale nemal takú chuť,ako by mal mať. Na ďalší raz už boli v pohode. Vyskúšaj.Úsmev

Bea40, Pi, 23. 10. 2009 - 19:51

Prosím Ťa aký krém si použila na tie špice? Ja som práve dokončila moje, ale je to hrozné. Použila som krém šľahaný nad parou (nie je to šľahačka), dala som ho schladiť, ale po nastriekaní na piškóty začali mi padať. Som z toho znechutená Smútok , lebo som chcela potešiť mojich chlapov a kamarátku, ktorá sa zajtra sťahuje. Ty ich máš pekné, vysoké.Áno Áno Áno Tlieskam Tlieskam Tlieskam

Bea toto je vraj originál. krém na špice opíš si ho je vypísaný vo vyššie opísanom postupe. Držím palce, aby sa nabudúce špice vydarili.Úsmev

Bea40, Pi, 23. 10. 2009 - 22:07

Ľubka veľmi pekne ďakujem, znovu to vyskúšam, dúfam, že sa podaria. Slnko Áno Áno Áno Áno Áno Kvietok

live.el, So, 24. 10. 2009 - 11:37

Ja keď som použila krém zo zlat. klasu/pudingový/ ako tento, krém bol super ale ako som ťahala špice tak mi padaliSmútok . Musela som si zohnať iný /so sojovou múčkou/.

Bea40, So, 24. 10. 2009 - 19:08

Ahoj, mne včera padali špice, nakoniec som urobila nové, recept nájdeš na stránke www.mimibazar.sk/recept.php?id=14186&order=1.
Dnes som znovu skúsila recept Ľubky a podaril sa aj ten, tajomstvo je v tom, že si dáš do vrecka iba trošku krému, aby sa Ti netopil, radšej dopĺňaj častejšie a špice nebudú padať a nerob ich veľké.
Ešte jedna vychytávka aj pre ostatné babuľku - ak máte pri sebe pomocníka, dajte mu do ruky niť a tou Vám odreže od špičky krém, špička je pekne zarovnaná - nie zubkatá a krásne sa dá ukončiť čiapočkou, nehrozí Vám, že by krém vytiekol.Bozkávam Zlomené srdce

zuzu61, Ne, 25. 10. 2009 - 07:40

noo tak s tou nitou to musim niekedy skusit lebo je pravda ze najhorsie je oddelit krem od spicky a aj ked sa spic podary tak vtedy sa moze pokazit.diky za typ.Áno


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama