
reklama
Osviežujúci jahodový koláč s tvarohom a želatínou.
Ingrediencie
Korpus: | ||
5 | kusy | vajce |
5 | plátky | kryštálový cukor |
6 | polievkové lyžice | výberová múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
Krém: | ||
250 | gramov | maslo |
2 | kusy | kyslá smotana |
500 | gramov | tučný tvaroh |
1 | balík | vanilkový cukor |
Postup
Korpus:
Bielka vyšľaháme s cukrom, zľahka primiešam žltka a múku a korpus upečieme
Krém:
Vyšľaháme dobre maslo s cukrom, pridáme tvaroh a smotanu a dôkladne vyšľaháme na krém. Rozotrieme ho dáme na upečenú piskotu a na chvíľu dáme do chladničky,aby krem trosku stuhol.
Na krém poukladáme čerstvé jahody a vrch zalejeme želatinou pripravenou podľa návodu a dáme na noc stuhnúť do chladničky.
Plech musí byt hlboký,aby vám želatina nevytiekla. DOBRU CHUT.
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.