
Osviežujúci jahodový koláč s tvarohom a želatínou.
Ingrediencie
Korpus: | ||
5 | kusy | vajce |
5 | plátky | kryštálový cukor |
6 | polievkové lyžice | výberová múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
Krém: | ||
250 | gramov | maslo |
2 | kusy | kyslá smotana |
500 | gramov | tučný tvaroh |
1 | balík | vanilkový cukor |
Postup
Korpus:
Bielka vyšľaháme s cukrom, zľahka primiešam žltka a múku a korpus upečieme
Krém:
Vyšľaháme dobre maslo s cukrom, pridáme tvaroh a smotanu a dôkladne vyšľaháme na krém. Rozotrieme ho dáme na upečenú piskotu a na chvíľu dáme do chladničky,aby krem trosku stuhol.
Na krém poukladáme čerstvé jahody a vrch zalejeme želatinou pripravenou podľa návodu a dáme na noc stuhnúť do chladničky.
Plech musí byt hlboký,aby vám želatina nevytiekla. DOBRU CHUT.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový rez
katarinalucanova
Pistáciový rez
Výborný pistáciový zákusok, ktorý spája obľúbenú orechovú chuť pistácií s jemným krémom a nadýchaným piškótovým korpusom.
Linecké orechové rezy s citrónovou polevou
Martuška 123 | Linecké orechové rezy s citrónovou polevou
Linecké orechové rezy s citrónovou polevou
Krehké linecké orechové rezy spájajú voňavé orechy, svieži džem a citrónovú polevu do lahodného zákusku, ktorý vďaka tomu, že je bez krému, vydrží