Dobre sa z nich priberá...

Komentáre
Až sa mi slinky zbiehajú!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nájdem tu niekde aj receptík
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mám sem niekde dať aj recept? Neviem kde....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ak budeš mať trocha času, skús na jana_pavlanska@azet.sk
ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňam mňam..skurát pijem kávu, tak by bodli vyzerajú pekne, úhľadné sú..
hoď prosím ťa ten recept tu..k receptom, normálne do " pridaj recept", ako keď obrázky pridávaš..dík
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerajú vééééééééééééééééééľmi chutne, veru by som sa dala ponúknuť...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kočky, chcela som Vám ten recept hodiť do kolonky "pridaj recept", ale je to všetko v angličtine, čo nie je moja silná stránka, vôbec sa z toho neviem vysomáriť, a decká, ktoré by ma navigovali zrovna nemám po ruke...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja to napíšem sem, prípadne niekto to môže prekopírovať do "receptov".
CESTO:
25 dg práškového cukru
1 PL masti
3 PL medu
4 PL mlieka
2 vajicka
1 KL sodabikarbony
To všetko zmiešať a dať zohriať. Potom vmiešať 60 dg hladkej múky.
Cesto rozdelíme na 3 časti. Do jednej pridáme trocha kakaa - od oka.
2 časti vyválkame na veľkosť plechu, upečieme.
3. časť - kde sme pridali kakao - vyšúlame na 9 rovnakých šulcov (na dlžku plechu) a tiež upečieme.
KRÉM:
1 liter mlieka
3 zlaté klasy
3 PL hl. múky
1 vanilkový cukor
Uvariť. Keď vychladne vmiešame 1,5 palmarínu, čo sme vymiešali s 30 dg práškového cukru.
Spodný medový plát natrieme lekvárom, na to dáme polovicu krému, na ktorý poukladáme šulce (9 kusov), pokryjeme druhou polovicou krému a nakoniec vrchný medový plát, čo sme pred tým tiež natreli lekvárom.
Polejeme čokoládou. Zmäkkne až na druhý deň.
P.s. Cesto je dosť lepkavé(ako každé medové cesto), treba dobre pomúčiť dosku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ženy,ne ve rim!!! že vy na to krajanie nemate stroj vy isto dákeho robota s laserovym zamerievanim mate doma
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Henka, mame laserovo-zamerane ruky!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj očiská mate laserove
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To zas nie... Na to služi pravitko!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojky.Aj mna by zaujmalo ako tie kolace krajate.Mne to nikdy tak pekne nejde.A potom este aj ta cokolada sa niekedy polame.Prosim poradte.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Wierocka, ja tie kolace krajam zubkatym nozom. A ked je moc tvrda cokolada, tak "horuco-mokrym" nozom. Zohrejes ho pod tecucou horucou vodou, troska otrasies od vody a krajas.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojky. Aj ja noze davam do horucej vody,ale nie zubkate.Skusim to. A ten tvoj kolacik spravim na sviatky velkonocne.Manzel bude mat meno.Bude to nieco nove.Do teraz som platy kupovala.Ale toto je lakave. AHOJ.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Len rataj s tym, ze to medove cesto je lepkave, jak slak... z dosky na plech musis dat velmi rychlo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobre.Take veci robim na folii.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
katka, ja to vhodím medzi recepty.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
KatkaRF si sikulka, vyzera to vyborne!!!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kati,do cesta nejdú žiadne vajíčka ani práš.do peč.?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Alenka, ja uz si sypem popol na hlavu, strasne sa ospravedlujem... samozrejme ze idu aj vajicka aj sodabikarbona!!! Ja som to omylom vynechala! Idem to dopisat do receptu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Katka,
aj v tomto recepte mas palmarin. Je to len preto, lebo si tak zvyknuta, alebo ma palmarin nejake vlastnosti, ktore nema maslo?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Spagi,takto som dostala recept od kamošky,takto som vyskúšala, mne to chutilo, tak takto som vám to aj poslala dalej.O žiadnych zvláštnych vlastnostiach palamrínu neviem, možno s maslom to bude este lepšie...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tie vyzerajú dobré...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerajú velmi dobre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak tomu verím
