reklama

Bodkované medové rezy

Pridal/a KatkaRF dňa 31. 01. 2008 - 14:25

Dobre sa z nich priberá...

Bodkované medové rezy, torta, Zákusky, KatkaRF, 1

reklama

reklama

reklama

Komentáre

ketrin, Ne, 03. 02. 2008 - 14:32

mňam mňam..skurát pijem kávu, tak by bodliMrkám vyzerajú pekne, úhľadné sú..Tlieskam Áno hoď prosím ťa ten recept tu..k receptom, normálne do " pridaj recept", ako keď obrázky pridávaš..dík

Elena, Ne, 03. 02. 2008 - 15:38

Vyzerajú vééééééééééééééééééľmi chutne, veru by som sa dala ponúknuť...Chichocem sa Tlieskam Slnko

KatkaRF, Po, 04. 02. 2008 - 18:07

Kočky, chcela som Vám ten recept hodiť do kolonky "pridaj recept", ale je to všetko v angličtine, čo nie je moja silná stránka, vôbec sa z toho neviem vysomáriť, a decká, ktoré by ma navigovali zrovna nemám po ruke...

KatkaRF, St, 24. 09. 2008 - 19:42

Ja to napíšem sem, prípadne niekto to môže prekopírovať do "receptov".

CESTO:
25 dg práškového cukru
1 PL masti
3 PL medu
4 PL mlieka
2 vajicka
1 KL sodabikarbony
To všetko zmiešať a dať zohriať. Potom vmiešať 60 dg hladkej múky.

Cesto rozdelíme na 3 časti. Do jednej pridáme trocha kakaa - od oka.
2 časti vyválkame na veľkosť plechu, upečieme.
3. časť - kde sme pridali kakao - vyšúlame na 9 rovnakých šulcov (na dlžku plechu) a tiež upečieme.

KRÉM:
1 liter mlieka
3 zlaté klasy
3 PL hl. múky
1 vanilkový cukor

Uvariť. Keď vychladne vmiešame 1,5 palmarínu, čo sme vymiešali s 30 dg práškového cukru.

Spodný medový plát natrieme lekvárom, na to dáme polovicu krému, na ktorý poukladáme šulce (9 kusov), pokryjeme druhou polovicou krému a nakoniec vrchný medový plát, čo sme pred tým tiež natreli lekvárom.

Polejeme čokoládou. Zmäkkne až na druhý deň.

P.s. Cesto je dosť lepkavé(ako každé medové cesto), treba dobre pomúčiť dosku.

henka, Pi, 22. 02. 2008 - 11:29

ženy,ne ve rim!!! že vy na to krajanie nemate stroj Prekvapenie vy isto dákeho robota s laserovym zamerievanim mate doma Tlieskam Zlomené srdce Kvietok

Ahojky.Aj mna by zaujmalo ako tie kolace krajate.Mne to nikdy tak pekne nejde.A potom este aj ta cokolada sa niekedy polame.Prosim poradte.

KatkaRF, St, 05. 03. 2008 - 11:25

Ahoj Wierocka, ja tie kolace krajam zubkatym nozom. A ked je moc tvrda cokolada, tak "horuco-mokrym" nozom. Zohrejes ho pod tecucou horucou vodou, troska otrasies od vody a krajas.

Ahojky. Aj ja noze davam do horucej vody,ale nie zubkate.Skusim to. A ten tvoj kolacik spravim na sviatky velkonocne.Manzel bude mat meno.Bude to nieco nove.Do teraz som platy kupovala.Ale toto je lakave.Áno AHOJ.

KatkaRF, St, 05. 03. 2008 - 14:46

Len rataj s tym, ze to medove cesto je lepkave, jak slak... z dosky na plech musis dat velmi rychlo.

Alena R, St, 24. 09. 2008 - 16:32

Kati,do cesta nejdú žiadne vajíčka ani práš.do peč.?

KatkaRF, St, 24. 09. 2008 - 19:40

Alenka, ja uz si sypem popol na hlavu, strasne sa ospravedlujem... samozrejme ze idu aj vajicka aj sodabikarbona!!! Ja som to omylom vynechala! Idem to dopisat do receptu.

Spagi, St, 24. 09. 2008 - 19:46

Katka,
aj v tomto recepte mas palmarin. Je to len preto, lebo si tak zvyknuta, alebo ma palmarin nejake vlastnosti, ktore nema maslo?

KatkaRF, St, 24. 09. 2008 - 19:53

Spagi,takto som dostala recept od kamošky,takto som vyskúšala, mne to chutilo, tak takto som vám to aj poslala dalej.O žiadnych zvláštnych vlastnostiach palamrínu neviem, možno s maslom to bude este lepšie...Veľký úsmev


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama