Výborný ríbezľový koláč

Popis

Skvelá kombinácia ríbezlí a orieškov

Výborný ríbezľový koláč - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

4kusyvajicka
100gramovmasla
100gramovpráškového cukru
150gramovpolohrubej múky (použila som tmavú bezlepkovú)
80gramovkryštálového cukru (poučila som trstinový)
80gramovmletých mandlí alebo iných orieškov
500gramovčervených ríbezlí

Inštrukcie

Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Postupne prišľaháme dve žltka a dve vajíčka. Na záver primiešame múku s práškom do pečiva. Do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie rozotrieme cesto. Moja forma mala priemer 23cm, ak dáte do väčšej, cesto bude nižšie. Na to navrstvíme ríbezle (odstopkované, umyté a odkvapkané) a pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 minút.

Pred uplynutím tejto doby vyšľaháme z dvoch bielkov a kryštálového cukru tuhý sneh, do ktorého zľahka zamiešame mleté mandle. Vyberieme koláč z rúry, rozotrieme naň sneh a pečieme ešte 15-20 minút.

Výborný ríbezľový koláč - recept postup 1
Výborný ríbezľový koláč - recept postup 2
Výborný ríbezľový koláč - recept postup 3
Výborný ríbezľový koláč - recept postup 4
Výborný ríbezľový koláč - recept postup 5
Výborný ríbezľový koláč - recept postup 6
Výborný ríbezľový koláč - recept postup 7
Výborný ríbezľový koláč - recept postup 8
Výborný ríbezľový koláč - recept postup 9
Výborný ríbezľový koláč - recept postup 10

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamKvietokSlnko

Vyplazený jazykÁnoTlieskamKvietok

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceÁnoÁnoÁno

Ďakujem - určite vyskúšam ObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamObjímam

To nikoho nezajímá, kolik tam patří toho kypřícího prášku? 

Ten recept som robila davno, ale na to mnozstvo muky mu mala stacit 1 cajova lyzicka prasku do peciva.

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.