
Kamila | Výborný ríbezľový koláč
Skvelá kombinácia ríbezlí a orieškov.
Ingrediencie
4 | kusy | vajce |
100 | gramov | maslo |
100 | gramov | práškový cukor |
150 | gramov | bezlepková múka tmavá |
80 | gramov | kryštálový cukor |
80 | gramov | mleté mandle |
500 | gramov | červené ríbezle |
Postup
Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny.
Postupne prišľaháme dva žĺtky a dve vajíčka. Na záver primiešame múku s práškom do pečiva.
Do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie rozotrieme cesto. Moja forma mala priemer 23cm, ak dáte do väčšej, cesto bude nižšie. Na to navrstvíme ríbezle (odstopkované, umyté a odkvapkané) a pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 minút.
Pred uplynutím tejto doby vyšľaháme z dvoch bielkov a kryštálového cukru tuhý sneh, do ktorého zľahka zamiešame mleté mandle. Vyberieme koláč z rúry, rozotrieme naň sneh a pečieme ešte 15-20 minút.
Ďalšie recepty na ríbezľové koláče

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem - určite vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To nikoho nezajímá, kolik tam patří toho kypřícího prášku?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ten recept som robila davno, ale na to mnozstvo muky mu mala stacit 1 cajova lyzicka prasku do peciva.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Domáca orechová torta
LiViera
Domáca orechová torta
Orechový korpus preliaty rumovým sirupom s bohatou vrstvou marhuľového džemu a výborným čokoládovo-orieškovým krémom v božskej domácej orechovej torte.
Mramorový korpus na tortu
LiViera | Mramorový korpus na tortu
Mramorový korpus na tortu
Vláčny mramorový korpus na tortu. Môžete plniť vaječným krémom vanilkovým alebo kakaovým.