Veterníky - koľko dní do predu?
Pozrite si aj
nie je nad cerstve veterniky.ja akurát rozmýšlam či ich nebudem robiť aj ja.ale určitie nie skor ako v sobotu a mozno až v nedelu, aby boli pre šibačov eňo-ňuňo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
súhlasim, ja tiez budem piect az v nedelu... "gumove" veterniky nelubime
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja ich uz od vcera mam v chladnicke, plnit budem v sobotu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zdenkakl super, tak viem čo budem robiť zajtra cez obed, keď bude malá spať..a si ich aj prekrojila, alebo až v sobotu ich budeš? a ako ich máš v tej chladničke, v nejakej dóze alebo vo fólii zabalené?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja keď som robila take miniveterničky, tak som stale dala aj do mrazaku a keď ich odtiaľ potom vybrala a po chviľke jedla, tak som mala zmrzlinku.... Mňam...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nemam ich prekrojene, mam ich v sacku zauzlene. tiez som ich robila, ked mala spinkala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kludne mozes aj dnes, ja ich v den pecenia aj komplet naplnim, nam naopak chutia spravne odlezane-aspon 1 den..ak vydrzia , v pondelok som robila z dvoch davok, su tam dva posledne, zajtra budem znova k sviatkom, polovicu naplnim slanou plnkou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kludne mozes aj dnes, ja ich v den pecenia aj komplet naplnim, nam naopak chutia spravne odlezane-aspon 1 den..ak vydrzia , v pondelok som robila z dvoch davok, su tam dva posledne, zajtra budem znova k sviatkom, polovicu naplnim slanou plnkou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Akou slanou plnkou???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem vám všetkým za odpovede, takže zajta sa do toho pustím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievcata, tu su ine ako tradicne naplne do veternikov:
Syrovo – cesnaková náplň: 200 g eidamu, 300 g bieleho jogurtu, 4 kocky mäkkého syru bez príchute (napr. Lipno) , štipka soli, 1 – 2 strúčiky cesnaku, 100 g majonézy
400 ml smetany ke šlehání, 4 balení ztužovače šlehačky, 200 g kaštanového pyré, 100 g čokoládové polevy,
nivová plnka - 1 niva, 2 kocky syrokrému, 1/2 perly - spolu dobre premiešať do hladkej peny
lososová plnka - 1 fľaštička nepravého lososa, 2 kocky syrokrému, 1/2 perly - spolu dobre premiešať do hladkej peny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím ťa, ešte poraď, čo dať na vrch, aby to pekne vyzeralo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, prosim ta, nemohla by si to pridat aj do receptov? chcela by som potom niekedy vyskusat, ale lahsie sa to bude hladat tam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ak by sa dalo nejaký dobrý receptík nba veterníky aj s postupom a dobrou plnkou, veľmi by ste ma potešili, ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nech sa paci, tieto ma xkrat vyskusane, ludia okolo mna ich stale nemaju dost
Veterníky
60 dkg vody, 30 dkg palmarin, 30 dkg hladkej múky špeciál, 8 vajec,
2 zlaté klasy , 1 l mlieka, 4 lyžice mletého cukru, 1 vanilínový cukor,
20 lyžíc kryštálového cukru, 3 šlahačky,1 stužovač na šlahačku, cukor
Cesto: 60 dkg vody, 30 dkg palmarínu necháme zovrieť a do toho zavaríme 30 dkg hladkej múky špeciál. Do vychladnutého pomaly vmiešame 8 celých vajec. Na pomastený plech tvarujeme ozdobným vreckom veterníky /3 x 5 na jeden plech-ďalej od seba, aby sa nezlepili/. Rúra musí byť úplne rozohriata. Pečieme 15 minút na 250 st.C. Rúru neotvárame, potom stíšime na 170 st.C a dopečieme asi 20 minút /aby boli dobre vysušené/.
1.krém: 2 zlaté klasy uvaríme v 8 dcl mlieka, 4 lyžicami mletého cukru a 1 vanilkou. Vychladnutý puding zmiešame s vyšťahanou 1 šlahačkou + stužovač a naplníme veterníky.Môžme si krém uvariť aj deň vopred a vychladnutý dať do chladničky.
2.krém: upálime 10 lyžíc kryštálového cukru na karamel a pomaly zalejeme dvomi šlahačkami. Vychladnuté za občasného miešania dáme na 24 hod. do chladničky. Vyšľaháme a nastriekame ozdobným vreckom na prvú plnku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nech sa paci, tieto ma xkrat vyskusane, ludia okolo mna ich stale nemaju dost
Veterníky
60 dkg vody, 30 dkg palmarin, 30 dkg hladkej múky špeciál, 8 vajec,
2 zlaté klasy , 1 l mlieka, 4 lyžice mletého cukru, 1 vanilínový cukor,
20 lyžíc kryštálového cukru, 3 šlahačky,1 stužovač na šlahačku, cukor
Cesto: 60 dkg vody, 30 dkg palmarínu necháme zovrieť a do toho zavaríme 30 dkg hladkej múky špeciál. Do vychladnutého pomaly vmiešame 8 celých vajec. Na pomastený plech tvarujeme ozdobným vreckom veterníky /3 x 5 na jeden plech-ďalej od seba, aby sa nezlepili/. Rúra musí byť úplne rozohriata. Pečieme 15 minút na 250 st.C. Rúru neotvárame, potom stíšime na 170 st.C a dopečieme asi 20 minút /aby boli dobre vysušené/.
1.krém: 2 zlaté klasy uvaríme v 8 dcl mlieka, 4 lyžicami mletého cukru a 1 vanilkou. Vychladnutý puding zmiešame s vyšťahanou 1 šlahačkou + stužovač a naplníme veterníky.Môžme si krém uvariť aj deň vopred a vychladnutý dať do chladničky.
2.krém: upálime 10 lyžíc kryštálového cukru na karamel a pomaly zalejeme dvomi šlahačkami. Vychladnuté za občasného miešania dáme na 24 hod. do chladničky. Vyšľaháme a nastriekame ozdobným vreckom na prvú plnku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prepacte, nechcem to davat 2x, nejako chaosim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím žĺtkové venčeky:) 6dcl vody,3dcl oleja dám variť.Keď sa to varí pridám 30dkg hl. múky a dobre šľahám kým sa cesto neodlepuje od kastróla.Nechám trochu vychladnúť.Potom šľahám a pridávam po jednom 8 vajec.Nastriekam na suchý pekáč nie veľké venčeky ďalej od seba,lebo dosť vyskočia.Plním ich žĺtkovým krémom: 1,5l mlieka,60dkg kryš.cukru,6žĺtkov,21dkg zlatého klasu uvariť kašu,nechať vychladnúť a pridať 75dkg tuku a podľa chuti rumu. Ja dávam polovicu masla a polovicu hery.Dobrú chuť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ešte som zabudla na polevu.Polievam ich citrónovou polevou.Múč.cukor,trošku oleja, citrónovú šťavu a podľa potreby horúcu vodu.Nesmie byť ani moc hustá ani moc riedka.Dám do mikroténového vrecka,odstrihnem rožok a popíšem po vrchu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
babka Katka a koľko ti výjde z jednej dávky veterníkov?..... budem ich dnes skúšať, dúfam, že sa mi vydaria
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
babka Katka a koľko ti výjde z jednej dávky veterníkov?..... budem ich dnes skúšať, dúfam, že sa mi vydaria
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj šikulky, potrebovala by som poradiť, chcem teraz na sviatky robiť veterníky, ale neviem či môžem ich už zajtra napiecť, teda či vydržia a nestvrdnú. A tiež by som potrebovala poradiť, že kedy ich plniť či môžem už v piatok alebo až v sobotu.
Ďakujem pekne za rady.