veterniky
Pozrite si aj
Čas pečenia nemôžeš dávať podľa receptu.Každý má inú rúru.Podľa mňa boli surové.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja si myslim že si ich mala ešťe dosušiť pri nišej teplote nabuduce to určite vyjde tu su veími šikovne a hlavne ochotne dievčatá ktoré ti určite dobre poradia držím palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prepecene sa mi zdali dost...ak by som ich nechala dlhsie, tak by asi boli cierne...este som niekde citala, ze by sa mali hned po vybrati rozkrojit aby nesplasli alebo, to ma napadlo, dat ich hned prec z toho druheho plechu...taka som nabrusena, ze zajtra ich idem skusit spravit znova...je to sice dost vajicok ale musia sa mi podarit...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
keď sa ti aj zdali upečené, určite neboli skús nižšiu teplotu a dlhšie piecť, spľasnúť upečené nesmú a vnútri si ich nemala náhodou lepkavé? ak ano tak boli 100% nedopečené, tak zajtra veľa zdaru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Určite neboli dobre prepečené. Z odpaľovaného cesta treba najskôr piecť pri vyššej teplote, aby sa zdvihli a potom teplotu stlmiť a dopiecť. V žiadnom prípade počas pečenia neotváraj rúru, chlad im urobí zle a tiež padnú.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
najlepšie je dat do rúry hrnček s vodou, lepšiesa prepečú,bez vody už nepečiem veterníky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neboj a skus znova...ja peciem podla mojej babky na dvesto stupnoch 20-30minut podla velkosti vencekov a este mi neklesli ani raz
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
odpaľované veterníky sa volajú preto odpaľované lebo sa pečú pri vysokej teplote a až keď pekne napuchnú a zafarbia sa zníž teplotu pri mojej trúbe ich mám najprv na 250-ke a potom asi na 220-200 stupňoch celý čas pečenia asi 20 minút pred pečením ich pokropím vodou, ktorá slúži ako "kypridlo" a trúbu v žiadnom prípade neotváram lebo by spľasli, pri nízkej teplote sa cesto vysuší a nenapuchne ako by malo, pred tým ako ich budeš vyberať treba pozrieť veterník z opačnej strany a keď je pekne sfarbený aj spodok a poklepeš a majú dunivý zvuk tak vyberaj určite budú
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jani, takze ich das na plnu teplotu a potom dopekas pri nizsej...a ak sa ti zdaju ze su dopecene, tak ich este skontrolujes zospodu a poklepes po nich...ak nie su zospodu prepecene, tak ich este das do rury? a nesplasnu potom? som v tom zaciatocnik a odpalovane cesto je pre mna vyzva...toto je uz moj 3-ti pokus a marne...tak idem este raz, veterniky budu pre mna asi nedobitna pevnost
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja tiez peciem na 220 stupnoch pred tym ako ich dam do truby pokropim vodou a peciem tych 20-25 min a su perfektne,drzim paste pri dalsom pokuse
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vcera som pozerala v telke na paprike, piekol veterniky, najprv na 250°C asi 10 min. a potom 20 min. 160 °C a neotvárať a po vypnutí ešte nechať v rúre dosušiť až do vychladnutia...... potom sa až krájajú... aspon tak bolo na paprike..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vlnka ja znižujem teplotu až keď sú pekne sfarbené asi 8-10 minút pred dopečením a keď kontrolujem spodok veterníkov už sú prakticky dopečené takže sa nemôže stať že spľasnú ale neotváraj zbytočne často lebo teplota dosť klesne a zbytočne sa vysušia a pri krájaní sa z nich odlamujú kúsky korpusov a sú zbytočne ozobané nechám ich len chvíľu v trúbe a vyberám ja v žiadnom prípade nenechávam veterníky až do vychladnutia v trúbe to by z nich boli sucháre korpus ma byť vo vnútri mäkký a vláčny nie kompletne vysušený ve´d by si to ani nerozkrojila ale keď sa ti nepodaria chyba môže byť aj v recepte v pomeroch surovín vyskúšaj ešte raz a keď sa nepodarí ani teraz pozrem mala by som mať recept z noriem a tam je všetko na váhu takže pomer surovín bude ok daj vedieť dúfam, že to zaregistrujem ak máš skype vieme byť
v spojení a hneď odstrániť prípadné nedostatky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Včera som ich piekla, stále ich pečiem na jednej teplote 175 stupnov a sú krásne dvihnuté, prepečené, jedna báseň. Neviem si predstaviť, ako by som ich mohla nechať vysušiť vo vypnutej rúre, keď som piekla tusím 5 plechov. To akože po každom plechu mám nechať vypnúť rúru, vychladiť a potom znova rozohrievať a piecť ďalší plech?
Srandisti na tej paprike. Sa im machruje, keď pečú len pred kamerou pár kúskov!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja pečiem pri teplote 220 10 minút a potom teploti znížím na 180 a pečiem ďalších 15 minút a potom skontrolujem spodnú stranu ak je pekne upečená vyberám a ešte teplé krájam. Tiež nenechávam vychladnúť v rúre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte....dakujem dakujem za vsetky rady...tak som kvoli veternikom nespala, rano som uz o siestej sedela pri pocitaci a citala a hladala a zase citala...tak som sa do toho dnes pustila...musim povedat, ze mi vysli uplne krasne...nadherne zdvihnute a krasne prepecene...musim povedat, ze tie ktore som pokropila vodou boli este krajsie...naplnila som ich vanilkovym pudingom a karamelovou slahackou...priatel sa zalizuje az za usami...takze som rada
naozaj vam este raz vsetkym dakujem za rady...velmi som sa ich bala, ale zvladla som ich...takze si musim dat dalsiu metu ktoru chcem v peceni zdolat...pekny vikend vam vsetkym...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
som rada,že ti to vyšlo nevien nepíšeš ale ak nedávaš daj šľahačku vyšľahanú aj do uvareného a vychladnutého pudingu ten najprv vyšľahaj samostatne a potom ručne primiešaj sľahačku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte, mozno sem tato otazka nepatri...ale...prave som dopiekla veterniky podla osvedceneho receptu, ktory sa kazdemu podaril, len mne nie...piekla som ich podla receptu, boli v rure tak ako bolo na recepte...ked som ich vytiahla boli nadherne, narastene a pred ocami mi padali dole..zostali z nich len placky...je mi do placu, ked som jeden rozkrojila, tak je to uplne zadrhnute...nemate prosim skusenosti, co sa mohlo stat zle? preco je to takto...naozaj som postup dodrzala...
