reklama

Velka torta

Spagi , 28. 11. 2010 - 21:21

reklama

Ahojte. Potrebujem poradit. Mam objednavku na tortu s rozmerom 40x60cm.
Mam nasledujuce problemy:
1. velkost plechu cca 26x36cm
2. do chladnicky dam podlozku len cca 35x49cm
3. ma byt plnena tvarohovym kremom s ovocim
Predpokladane riesenie
1. chybajuce centimetre nadpojim - teda upeciem v plechu, narezem na prislusny rozmer. Naplnim velku tortu, naplnim pasy na doplnenie...
2. tortu necham zatuhnut v stave - velky kus a male kusy extra. Pred potahovanim prenesiem tortu na velku podlozku, tam ju spojim, potriem, potiahnem,ozdobim a hned odovzdam.
3. najvacsi problem - neviem si to predstavit kvoli rovnosti torty a hlavne kvoli nadpajaniu a naslednej rovnosti torty.
Poprosim akekolvek rady a najma skusenosti ako postupovat pri skladani takejto velkej torty.
Dakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

ja som teraz skladala takto z dvoch casti otvorenu knihu len este nemam foto. Robila som to ako pises ty. Co sa tyka tych nerovnosti tak ja by som si najskor naplnila tu vacsiu cast a potom bysom plnila tu mensiu s tym, ze by som to stale prirovnavala aby to bolo vyskovo rovnake ako ta velka. Potom pred potiahntuim by som este spoje a nerovnosti zahladila kremom pripadne redsou puncovinou ak by boli vacsie. Ale isto poradia aj skusenejsie

JANAAB, Ne, 28. 11. 2010 - 22:00

ja také torty cez zimu davam vytuhnúť na povalu alebo do špajze, keď je teplo využijem pultový chladiak, ale ak bývaš na byte tak neviem, asi tak ako si písala, ibaže by som najprv urobila celú veľkú tortu prepolila na 2 rovnaké kusy a tie potom spojila, potom by to nemalo byť vydieť ako keď priložiš malé kúsky Úsmev,

Ja som robila meter dlhý kamión, nadpájala som z troch kusov. Stačí si dať záležať pri plnení, aby to bolo rovnako vysoké.Po zatuhnutí som to poskladala na veľkej podložke, nerovnosti boli minimálne, stačilo zahladiť krémom a potiahnuť, ale keby tam nejaké boli, tak zamaskujem odrezkami z korpusu a krémom. A samozrejme, keď som ju dokončila, hneď som ju odovzdala... vlastne museli si ju odniesť dvaja chlapi Veľký úsmev Neboj, podarí sa ti Mrkám

adka30, Po, 29. 11. 2010 - 08:08

no ja som takto velky rozmer mala firemnu, dam ju do obrazkov, rozdelila som si to po odpečení na dve rovnake časti, plnila som rovno na velkej podložke spolu,spajala som kremom, bývam na byte, tak torty v zime chladim na balkone prikryte utierkou .... neboj zvladneš ...

Zlata09, Po, 29. 11. 2010 - 08:45

Ja som robila tortu rozmerov 54x76 cm, nerovnosti boli len minimálne, ale najväčší problém pre mňa bolo rozvaľkanú marcipánovú hmotu preniesť na tortu - problém bol v tom, že ten veľký plát bolo treba vziať do rúk a bála som sa, že sa roztrhne. Dokonca aj priestor na vaľkanie - stôl - vyhovoval len tak-tak. Musíš tiež počítať s asistenciou inej osoby, ktorá ti tortu podsunie pod ruky Áno

Spagi ja som tak robila rescue znak mal priemer 50 cm a teiž som musela spávjať 4 diely, vyrezávať , dorovnávať a potom poťahovať a hneď odovzdať ale boli spokojní a do večera bolo po torte , neboj sa toho a sprav tak ako píšeš, pokiaľ by si mala nejaké nerovnosti, pokús sa to dorovnať ešte dopečením toho chýbajúceho kusu piškóty a potom len dorovnaj krémom a ke´d tak si vyvaľkaj poťahovku na hrubšie aby sa ti pri prenášaní neroztrhla, ona sa ti aj tak pri uhladzovaní ešte stenší

Spagi, Po, 29. 11. 2010 - 10:04

Baby, len mne sa nepozdava ten tvarohovy krem - to bude robit sarapatu. Vzdy si robim mantinel, ten je niekedy vyduty, potom ked to chcem zahladit tak miestami presakuje tvarohova plnka. Dotvarovanie puncovinou je tiez dobry napad ( to ma nenapadlo ).
Este to riesim so zakaznickou.
Ale ked uz som nacala tuto temu...
porezradte mi ako plnite velke obdlznikove, stvorcove torty tak aby ste ich mali vsade rovnako vysoke - teda hlavne aby neboli rohy torty ohnute smerom dole - to sa mne stane vzdy.
Cesto pred pecenim dokladne vyhladim stierkou, po upeceni preklopim "hore dnom"
Uz na upecenom korpuse vidim nerovnost na rohoch. Pri plneni sa snazim krem vtisnut aj do rohov - az krem preteka cez korpus. Naplnenu tortu v strede zatlacim rukou aby sa zarovnala.
Skusila som pred plnenim orezat korpus, ale naplnena torta aj tak nebola pekna rovna. Viac sa mi pozdava orezat uz naplnenu stuhnutu tortu. Ibaze co ak je naplnena prave tvarohovym kremom?
Dakujem za rady. Zlomené srdce

Lyduna, Po, 29. 11. 2010 - 11:40

Spagi neviem aký maš recept na tvarohový krém,ale ja mám tvaroh, šlahačka, cukor, stužovač a nakoniec džem podla chuti,miesto džemu môžeš dať ovocie, keď kompotované tak dobre odkvapkané, a tento krém dobre zatuhne.Povrch torty potri klsika maslo, cukor, môžes pridat nutelu a pekne zrovnaj.Ja som piekla tortu velkosti 110cm x 55 cm. spajana bola 4x ale nedokazala som ju sama potiahnuť, chýbali ešte 2 ruky bola som nútena zavolať pomoc. ale ty máš krasne tortičky a určite aj dosť skusenosti dakže neboj dokážeš to Slnko

mariad, Po, 29. 11. 2010 - 11:43

moja rada,upeceny korpus uz na doske ak je nerovny polozim nam pekac na ktorom som piekla na par sekund cesto sa pekne zarovna a nie su ziadne kopce,krem nanasam roztieram dlhym nozom takze zase by to malo byt rovne no nakoniec ked je vsetko naplnene a zdaju sa byt nejake nerovnosti zase prilozim na vrch rovny pekac a trosku zatazim len na malu chvilku ,,inak posleny plat davam vzdy ten co bol na na spodku pekaca je vzdy zarucene
rovny,,kraje dorovnam nozom potriem kremom a potahujem vid galeria a torty su vzdy rovne Pohoda Pohoda Pohoda Pohoda nech sa dari a este k tomu obalovaniu velkych rozmerov tiez jedna rada ked si marcipan vyvalkam na potrebnu velkost neprenasam rukami ale mam taky dreveny valcek priemet asi6 cm dlhy tal asi 70 cm hmotu natocim na valcek a v pohode to prenesiem na tortu dufam ze je to zrozumitelne ak nie rada odpoviem

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama