reklama

Veľká prosba

Janais , 06. 09. 2010 - 16:35

reklama

Ahojte super cukrárky, mám na Vás teraz trochu viac otázok. Verím, že mi pomôžete, vždy ste strašne zlaté a ochotné :)
1. Idem robiť svadobnú posteľ a chcem sa Vás spýtať, či volán okolo stačí prilepiť len vodou, aby to tam riadne držalo. Volán bude z WI a posteľ bude potiahnutá MMF? A čelo postele, ktoré bude vysušené z mliečneho marcipánu mám k posteli nalepiť krémom?
2. Kvietky robené na drôtiku normálne napichnete do torty? A obyčajné ružičky lepíte na krém? Lebo mne potom vždy trocha zmäknú, hlavne lístky?
3. Idem robiť plnku z jogurtového zeesanu a v návode je pomer 500g zeesanu a liter vody a liter šľahačky ale tu som sa dočítala pomer 100g zeesanu, 200ml vody a 500ml šľahačky - je takýto krém dostatočne cítiť tou jogurtovou chuťou, chcem aby bol výrazný? Akú máte skúsenosť?
4. Posledná otázka je, tie krásne podnosy pod tortu čo sa robia z kartónu a obalia sa baliacim papierom - je to klasický papier z papierníctva? Myslím ten lesklý? A nebude potom púšťať svoj motív na tortu?
Ďakujem, Ďakujem a ešte raz ďakujem...Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

borca, Po, 06. 09. 2010 - 16:42

ahoj ja som už robila posteľ aj volány všetko som lepila vodou ale len trochu, tak na štetec a potrela som to, lebo inak by sa šmýkal, rúžičky lepím tiež vodou ale iba tak štetcom, lebo z vodou sa začnú roztekať ako si písala, stačí fakt máličko. z ostatným nemám skúsenosti, veľa šťastiaVáľam sa od smiechu po podlahe Áno Kvietok Slnko

evala, Po, 06. 09. 2010 - 16:56

ahoj, ja len k tomu papieru, ja používam klasický z papiernictva a na to vždy dám aj celofán, takže nič nepúšťa, ale dávala som už aj ten lesklý bez celofánu a tiež nepúšťal Slnko Úsmev Slnko

lslebo, Po, 06. 09. 2010 - 16:57

Ja ti môžem poradiť zas podnosom, ten baliaci papier ja osobne ešte potiahnem potravinovou fóliouÚsmev

zlatat, Po, 06. 09. 2010 - 17:59

Aj ja. Úsmev

Kvietky lepím na tortu len s vodou, ale iba so štetcom, mierne navlhčeným.
Keď som robila kvietky na drôtiku, tak ten drôtik obalený floristickou páskou som ešte zabalila do potravinovej fólie a až tak zapichla do torty.

Posteľ som nerobila, takže s tým ti neporadím, ale ja by som volánik len prilepila vodou tak ako to robím s kvietkami.

Nech sa ti darí Slnko

jujanta, Po, 06. 09. 2010 - 17:23

ja som robila svadobnú posteľ práve minulý týžden. Síce som robila len s WI, ale myslím, že to bude kludne platiť aj pre MMF. Volán bol nalepený len vodou. Plochu, ktorá sa priliepa jemne potriem štetcom namočeným vo vode, nech už je to väčšia plocha alebo ružičky. Držalo to bezproblémovo. A čelo som robila z tortovej oblátky, ktorú som obalila WI a okraje ozdobila klieštikmi. Potom som si to dala stuhnúť do chladničky, následne som celú zadnú stranu postele natrela štetcom s vodou a prilepila čelo, chvíľu podržala a bolo. čelo sa ani nepohlo a vydržalo cestu i celú noc na svadobnom stole. Tortovú oblátku som nenatierala žiadnym krémom, bála som sa aby z toho krému nezmäkla.
Podnosy vždy robím z klasického kartonu v dvoch, troch vrstvách, ktorý potiahnem baliacim papierom z papiernictva. Ešte sa mi nestalo, že by sa otlačil vzor a to nedávam žiadnu foliu.
So zeesanom však nemám žiadnu skúsenosť.
Snád som pomohla.
http://www.tortyodmamy.sk/?q=svadobne/svadobna-postel-78
Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

Torta ja na baliaci dávam potrav.fóliu a keď je torta celkom ozdobená nakomplet,tak ho dookola odstrihnem,tak aby to nebolo vidno,čiže pod tortou vždy zostáva,a všetky ozdoby lepím vodou,ahoj

Majenka, Po, 06. 09. 2010 - 18:35

Ahoj, ja som teraz častejšie robila zo zeesanu v pomere 250g zeesanu, 400ml vody, 500ml šľahačka. Robila som tak moju ovocnú pre dcéru - mám v albume, všetci chválili a chutilo im. Dcéra, keď poviem, že urobím ovocný koláč, tak len podotkne ten jogurtový so šľahačkou však?? Úsmev
Toto je môj osvedčený recept a je aj dosť tuhý. Dúfam, že som pomohla. Mrkám

Janais, Po, 06. 09. 2010 - 19:04

A šľahačku používaš rastlinnú alebo živočíšnu?

alager, Po, 06. 09. 2010 - 21:32

Všetko tu už bolo povedané. Ja ti len k tým podnosom. Používala som klasický baliaci papier, ktorý som ešte obalila celofánom. Pred nedávnom som skúsila papier, ktorý sa používa na obaľovanie poličiek v špajzi. Je taký akoby trochu mastný, tak sa dá aj pekne poutierať, ak sa stane nehoda a hlavne ho nemusím obaľovať celofánom ani fóliou. A je podstatne pevnejší ako klasický baliaci papier. Nech sa darí. Bozkávam Bozkávam Bozkávam

annie.b, Po, 06. 09. 2010 - 21:54

k tomu zeasanu, drž sa návodu čo je tam, ani pomer má napr. tiramisu zeasan, mne viac chutí jogurtový, robím presne podľa návodu, čelo postele som aj ja robila z fal. marcipánu, napichala som doň špáratka, natrela lepidlom a tak "zapichla" do torty, volán lepím vodou, na podnos používam sadrokarton obalený papierom z tesca, tam majú rôzne baliace papiere zabalené po dvoch kusoch v celofáne, vyjde to na cca 6 SK, nič už na to nedávam a je to v pohode

Seeervuste....ja presne ako ALAGER som zacala pouzivat papier,ktory sa dava bud do spajze alebo do kuchynskych liniek...ked som davala darcekovy papier obycajny,tak na niektorych bolo vidiet flaky,ked bola nehoda,ale na tomto...super robota..ked daco..pekne utriem a nic nevidno a nemusim ani nic podkladat...skratka paradzina..Úsmev)

Jogurtový zeesan robím ako Majenka a používam šľahačkovú smotanu, s rastlinnou nám to nechutilo. Ale koľko ľudí, toľko chutí. Čelo postele som prvý krát robila z falošného marcipánu, posteľ bola potiahnutá Wi a prilepila som to len vodou. Druhú posteľ som mala celú potiahnutú WI, čelo bola tiež torta, ale postavená postojačky a len priložená k posteli, po chvíľi to stuhlo a nič sa nepohlo.Slnko Slnko Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama