Vedel by mi niekto pomoct?
Pozrite si aj
robila som salku, je to celkom jednoduche. Zobrala so si salku s podsalkou, ktora sa mi pacila. Podsalku aj salku som poprasila skrobom. Na podsalku som vyrezala kruh podla tanierika a potom som ten kruh polozila na tanierik a pekne uhladila. Nechala som ho tam vyschnut. Na salku som vyrezala kruh a vlozila ho do salky dovnutra. Pekne som to uhladila, zvysne kraje, ktore pretrcali som obstrihla. Nechala som dobre vytvrdnut - asi tyzden. Zhotovila som osobitne usko, nechala vyschnut. A po vysuseni uz len malujes, zdobiš podla svojej predstavy. Robila som zo smrtflex flower. Ako kavu dovnutra som pouzila nad parou roztopenu cokoladu, zamieasla som do nej trochu pomletej kavy kvoli voni a vlaznu som do hotovej salky naliala. Ozdobila som bielou cokoladou. Aj teraz mam jednu rozrobenu a prave sa mi susi. Keby nieco, napis....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Teraz som lepsie pozrela na obrazok, ktory si poslala a pozeram, ze ty si asi chcela salku vo velkosti torty. Ja som napisala postup na salku na tortu ako dekoreciu. Ale pri torticke nevidim problem, v com potrebujes poradit?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som takyto tvar korpusu mala, ked som robila loptu (tortu mam v albume). Korpus som s malou dusickou piekla v sklenenej miske, ktoru pouzivam na salat, ale prezila to :D
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak nemáš misku v takomto tvare,upeč klasickú guľatú tortu.Naplň,orež do požadovaného tvaru,potiahni ,ozob podľa fantázie.Uško si urob skôr z poťahovky,aby dobre vytuhlo.Môžeš vytvarovať z pevnejšieho drôtu,nechaj z každej strany neobalený-to potom zapichneš do torty.Držím palce,nech sa vydarí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som robila podobnú šálku http://tortyodmamy.sme.sk/netradicne/salka-kavypred upiekla som si ju v nerezovej miske, naplnila, nechala riadne vychladiť, medzitým som si vykrojila tanierik a nechala vysušiť a vytvrdnúť, tortu som klasicky potiahla a znova nechala riadne stuhnúť /šálka bola stále otočená akoby hore dnom/ a potom som ju pomocou dvoch podložiek /na jednej bola, kým som ju poťahovala a druhú - na ktorej mala stáť som priložila navrch aj spolu s pripraveným tanierikom/ som ju pretočila, okraje zarovnala, ak potrebuješ mať na vrchu čokoládu akoby kávu, tak teraz ju tam môžeš opatrne nalievať a celú šálku dozdobiť ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mile cukrárky,chcem vás poprosiť o pomoc.Hladám názov,alebo recept na tortu,o ktorej viem len tolko,že korpus nebola pečená piškóta,ale bol z keksov a niečo v ňom praskalo, ako čokolada s chrumkami.Krém bol čokoládový,vysoký asi 6-7 cm,a na ňom bol ešte asi centimetrový biely nejaky krém,ale neviem čo to bolo.Možno je môj opis nedostatočný,ale z kúska torty čo som dostala, to inak nedokážem. Žiaľ ten, kto ju robil nechce povedať ani len názov tej torty. Ďakujem za každú odpoved.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte