VATA Torta
Pozrite si aj
pozri: 20. máj 2009 - 13:54 poslal emmilly.
6 vajec, 200 g kryštálového cukru, 140 g maizeny(solamyl), 1/2 balíčka kypriaceho prášku.
Postup: cukor a vajcia šľaháme nad parou do zhustnutia a zmes necháme za občasného premiešania vychladnúť. Potom pridáme maizenu a kypriaci prášok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj ja robim len tento
8 vajec
250 g kryst. cukru
175 g hl. muky
75 g skrobu
vajcia s cukrom vyslahat do peny a primiesat muku so skrobom, korpus je do okruhlej formy 28 cm
v pripade, ze robim kakaovy alebo orechovy, tak 150g muky, 50g skrobu a 50g orechy,alebo kakao
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
6 vaj.+21 dkg kr.cukor spolu mixujeme min.10 minut,potom pridáme 16dg maizeny/alebo 4 pudingy,podla chuti a farby/ a 1/2 PDP
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vatová torta
6 vajec
200 g cukor kryštálový
120,5 g Solamyl
1/2 bal. prášok do pečiva
Cesto rozdelíme na dve časti a do jednej pridáme kakao.
Plnka: 2 dl mlieko
1 Zlatý klas
250 g maslo
250 g cukor
kakao
- to som našla cez vyhľadávač
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
velmi pekne dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte šikulky, obraciam sa na vás s prosbou o recept na korpus. Má to byť piškótový korpus, kde časť múky alebo celá múka má byť nahradená maizenou. Moja prababka to volala VATA Torta a aj mamka spomína, že to cesto bolo jemnulinké a nadýchané, vraj ako vata. Hľadala som už recept kde-kade, ale nedopátrala som sa. Poradíte prosím????