reklama

Vanilkovy struk - ako pouzit?


reklama

Zienky prosim o pomoc. Peciem sice uz dlhsie ale dnes som chcela prvykrat pouzit do vanilkoveho kremu slahaneho nad parou aj pravy vanilkovy struk od Dr.Oetkera ale ked som to otvorila tak sa mi nevidi ci je dobry. Ake to ma byt? ja ho mam taky akoby vlhky a ked ho rozrezem tak mi tie zrniecka vo vnutri pripominaju sos z kavy. Ma to tak byt? ak ano kolko toho treba asi dat do kremu? Dakujem vopred za odpovede!

Pozrite si aj


reklama


reklama

evi, Št, 19. 05. 2011 - 11:29

Ja ked davam cerstvy vanilkovy struk, tak rozrezem a niekedy su tie "zrniecka" prilepene a niekedy take akoby volne. To akoby "zrezem" nozikom z toho a dam do kremu ci slahacky, ci pudingu.....hocikde.
A kolko zalezi podla toho, kolko kremu ci coho budes robit. Na pol litra pudingu by som mozno dala polocu struku. Vyskusaj a ked bude malo, mozes primiesat aj druhu polovicu, ide to v pohode. Mrkám

Ano, mas to OK, tak ako napisala evi zoskrabat s nozikom malilinkate zrniecka. A zvysok struku dat k vanilkovemu cukru so vzduchotesnej nadoby a budes ho mat inak prevonany Chichocem sa

evi, Št, 19. 05. 2011 - 11:59

Presne tak, s tym vanilkovym cukrom to robievam tiez. Lepsi vanilkovy cukor nekupis nikde Úsmev

Tamik, Št, 19. 05. 2011 - 14:37

no,ja som to dala do kryš.cukru ako mi poradili dať do nádoby a bude z toho vanilkový cukor,lenže keď som to otvorila tak mi to smrdelo a nie voňalo za vanilkou,tak som to vyhodila a zostala pri klasickom vanilkovom cukre

fani, Št, 19. 05. 2011 - 17:33

Kryštálový cukor s vanilkovým luskom nesmieš mať zatvorený. Zdusí sa ti. Stačí ho iba "zahrabať" do kryšt.cukru a občas premiešať. Pohoda Pohoda Pohoda

veve04, Št, 19. 05. 2011 - 15:26

Ten zoskrabany vanilkovy struk, mozes pouzit aj tak, ze ho "vyvaris" v mlieku na vanilkovu plnku, alebo co potrebujes...a potom ho vyberies a zahodis. A ten vyzor ako kavovy sos je uplne v poriadku. Raz som videla jednu relaciu, ze ako zaposobit...o vareni. A tam akoze do praveho vanilkoveho kremu nasypali trosku zomletej kavy, aby to vyzeralo, akoze je tam prava vanilka, lebo ved ta nestoji par centov... Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

Sausen, Št, 19. 05. 2011 - 17:29

Tamik presne aj mne to smrdelo a smrdel aj cukor ked som ho vlozila,tak slo vsetko do kosa,ale nebol to cukor Dr.Oetkera,tak neviem.

fani, Št, 19. 05. 2011 - 17:40

Mne sa zdá, že už sme asi zabudli, ako krásne vonia prírodná vanilka. Preto nám chemická viac vonia a aj chutí. No..doba ide dopredu Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev

daska.t, Št, 19. 05. 2011 - 17:59

presne ako hovori Fani, prava vanilka voni uplne inak ako Slnko Vanilinovy cukor, Slnko preto tam nie je napisane ani vanilkovy, ten okolo vanilky ani nechodil...... Chichocem sa Chichocem sa

evi, Št, 19. 05. 2011 - 19:20

Aj ja sa pripajam a tvrdim, ze vanilkovy cukor nieje vanilkovy a vlastne vsetko, co sa nazyva vanilkove. Ved ani vo vanilkovej zmrzline niekedy nieje ani len stipka ozajstnej vanilky. Vsetko a vsade su len prisady, aromy.....uz to nieje to prirodne. Mrkám

kovka, Št, 19. 05. 2011 - 23:39

baby tu v Anglicku pouzivaju len vanilkove struky a je to suprove.. taky vanilkovy cukor ako my ani nemaju, lebo ten nas je miesany z umelej aromy, ale je fajn, mam ho rada, no vanilka je vanilka. Maju tu aj "pravy" vanilkovy cukor, dost drahy Úsmev a je to cukor zmiesany s cerstvym strukom a struk je nechany v tom cukre. Ked nieco vanilkove kupim a vidim, ze to ma male cierne bodky, viem, ze v tom je prava vanilka Úsmev
Maju tu aj aromu, tiez ju vyuzivam... ale tiez su dvojake, kde jedny su robene tiez z pravej vanilky..

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama