
Recept s fotopostupom na osviežujúcu ovocno smotanovú tortu.
Ingrediencie
Korpus: | ||
3 | kusy | vajce |
100 | gramov | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | olej |
100 | gramov | polohrubá múka |
1⁄2 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
3 | polievkové lyžice | kakao |
Višňová náplň: | ||
750 | litre | višňový kompót |
60 | gramov | Zlatý klas |
100 | millilitrov | voda |
Smotanová náplň: | ||
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
250 | millilitrov | kyslá smotana |
250 | gramov | jemný tvaroh |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
3 | plátky | želatína |
Postup
Korpus:
Vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny, prišľaháme olej a ručne primiešame preosiate - múku, kakao a prášok do pečiva. cesto rozotrieme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie o priemere 24cm. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Višňová náplň:
Višne scedíme. Šťavu zohrejeme a primiešame k nej škrob rozmiešaný vo vode, uvaríme hustú "kašu" , pridáme višne a ešte malú chvíľu povaríme. Višňovú hmotu rozotrieme na vychladnutý korpus. necháme vychladnúť.
Smotanová náplň:
Šlahačku s vanilkovým cukrom vyšľaháme do tuha. Jemný tvaroh premiešame s práškovým cukrom: Obe hmoty zľahka spojíme s kyslou smotanou a pridáme želatínu, (ak kyslú smotanu nahradíte mascarpone, nebudete potrebovať želatínu) pripravenú podľa návodu na obale. Smotanovú náplň rozotrieme na višňovú vrstvu a tortu dáme na pár hodín do chladničky.




- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.