
Kamila
Kakaovo-maslová jogurtová s tvarohovým krémom s jahodovou príchuťou a s mandarínkami.
Korpus: | ||
250 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | práškový cukor |
200 | gramov | maslo |
250 | millilitrov | biely jogurt |
1 | polievková lyžica | kakao |
2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | vanilkový cukor |
2 | kusy | vajce |
1⁄2 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | polievková lyžica | ocot |
2 | čajové lyžičky | potravinárska farba gélová červená |
Krém: | ||
150 | gramov | cukor krupica |
1 | balík | jahodový puding |
300 | millilitrov | mlieko |
150 | gramov | maslo |
500 | gramov | tvaroh mäkký jemný |
jahodový džem | ||
1 | plechovka | mandarínkový kompót |
Na ozdobu: | ||
1 | balík | rastlinná šľahačka |
gélová farba |
Korpus:
Na korpus vyšľaháme v miske maslo s cukrom a s vanilkovým cukrom, pridávame vajcia, potom pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva, jogurt zmiešaný s gélovou farbou a nakoniec dáme sódu rozmiešanú s octom. Pečieme asi 40min pri teplote180°C
Krém:
Z pudingového prášku, cukru a mlieka uvaríme hustý puding. Vychladnutý ho zašľaháme do vyšľahaného masla a nakoniec vmiešame opatrne tvaroh.
Korpus rozkrojíme na tri pláty, na spodný natrieme džem, poukladáme mandarínky, nanesieme krém, na krém znova natrieme tenkú vrstvu džemu a prikryjeme druhým plátom.
Postup zopakujeme. Tortu ozdobíme vyšľahanou zafarbenou šľahačkou.
Pri príprave torty boli použité gélové farby Dr.Oetker, ktoré iveta02 dostala na testovanie v súťaži na Tortyodmamy.sk.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty