
Tortička je výborná, osviežujúca a kto má rád broskyne, príde si na svoje.
Korpus: | ||
5 | kusy | vajce |
7 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
7 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | voda |
1 | polievková lyžica | holandské kakao |
Ovocná plnka: | ||
500 | millilitrov | voda |
1 | kus | Bolero broskyňový džús v prášku |
1 | kus | Zlatý klas |
Tvarohová plnka: | ||
250 | gramov | jemný tvaroh |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
1 | kus | Smeta-fix |
práškový cukor | ||
1 | kus | vanilkový cukor |
720 | millilitrov | broskyňový kompót |
1 | kus | tortové želé číre |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
1 | kus | Smeta-fix |
Korpus:
bielky vyšľaháme so štipkou soli dopenista, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rozdelíme na polovicu a do jedne časti pridáme kakao. Upečieme v tortovej forme, priemer 24 cm, ktorú vymastíme a pomúčime. Najskôr nalejeme žlté cesto a naň kakaové cesto. Teplota 180°C 25 minút, sú iba orientačné, vyskúšame špajdlou.
Tvarohová plnka:
tvaroh si vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom podľa chuti a trochou šťavy s kompótu. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so smetafixom na požadovanú hustotu a pridáme ju do pripraveného tvarohu.
Ovocná plnka:
v 500 ml vody rozmiešame broskyňový džús Bolero ( môže byť aj iný broskyňový) a uvaríme puding. Necháme vychladnúť.
Šľahačkovú smotanu na zdobenie vyšľaháme dotuha.
Korpus si prekrojíme priečne na polovicu, pokropíme troškou broskyňovej šťavy z kompótu a natrieme ovocnú broskyňovú plnku. Necháme stuhnúť v chladničke. Potom natrieme tvarohovú plnku. Prikryjeme druhou polovicou korpusu. Natrieme tenkou vrstvou šľahačky a poukladáme plátky nakrájaných broskýň z kompótu nahusto vedľa seba. Číru želatínu si pripravíme podľa návodu, keď začne tuhnúť, lyžicou nalejeme na broskyne a necháme stuhnúť. Povrch dozdobíme zvyšnou vyšľahanou šľahačkovou smotanou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč
Biele špice
Lahodné biele špice , ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.