reklama

torta s čerstvým ovocím


reklama

zdravím všetky sladké sestričky a prosím o radu - skúsenosť.O 2 týždne mám objednávku na 3 poschodovú /10 kilovú torticu/,ktorá má byť potiahnutá marcipánom - /mám prichystanú WI/ a ozdobenú dookola iba čerstvým ovocím.To ovocie - myslím,že by som použila biele a tmavé hrozno,jahody,čučoriedky,maliny,ríbezle,len neviem či to mám trochu z vrchu "zakonzervovať"čírou želatínou,alebo agarom,budúca nevesta mala prianie aby to ovocie bolo tak napoly pomáčané v krupicovom cukre.Mne pripadá vhodnejší ten agar,nemyslíte? a potom neviem či nejako "zareaguje" poťahová hmota na to ovocie.Treba ovocie poukladať na malé množstvo krému?Ďakujem za každý pomocný výmysel a raduÚsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

ja by som ovocie lepila jedlym lepidlom radsej, a maliny by som nedavala maju tendenciu rychlej skazy a je teplo.tak mozno len to hrozno a cucoriedky a rybezle.Úsmev .tak nech sa dari

Lyduna, Ne, 04. 07. 2010 - 23:17

agar nedavaj na potahovku,bude sa roztekat, hrozno môžeš potriet gelom, jahody namočit do bielej čokolady nie cele len asi jednu tretinu samozrejme nie celkom zrele a davat take ovocie ktore nepodlieha hnilobeSlnko

Sausen, Ne, 04. 07. 2010 - 23:34

presne suhalsim s babami zelatina sice efektna,ale rozpusti potah naisto!ta cokolada je krasny a elegantny napadÁno,ak by to bol nejakry velky problem mozes ovocie aj vymodelovat a nestrachovat saMrkám ak by suhlasili teda,vela stastia nech sa ti dielo vydari,rada si ho pozriem take torty su krasneÁno

JakubTN, Po, 05. 07. 2010 - 15:42

ja sa chystam teraz na taku ale nie poschodovu, ja by som kazde jedno ovocie ponoril na zelatiny aby bolo ako tak cele takonzervovane...a na tortu by som ho ukladal tak ze by som si vyslahal ceru s praskovym cukrom( bude to biele ako WI) a na miesto kde by som polozil ovocie by som tortu potrel tymto kremom aby to nebolo moc videt a potah sa nebude urcite topit...moj nazor je taky ze to ovocie vyzera lepsie, aj cerstvejsie ked je ponorene v zelatine ako ked je len tak polozene na torte...za necely den bude na ovoci vidno ze uz nie je uplne cerstve...

díky,JAKUB,ty si ma asi najviac pochopil.To ovocie bude akože také "MOKRé"KED TO JEMNE šPRICNEM šTETCOM želatínou,ale už som sa rozhodla,nepoužijem želatínu,použijem agar,je pevnejší Pod to ovocie dám len minimum krému - len v takých bodoch.A ozdobovať ju budem tesne pred odovzdaním,takže sa ani nebude mať kedy topiť.Dúfam že sa mi vydarí,potom to sem hodím.Dakujem všetkým za rady.

JakubTN, Ut, 06. 07. 2010 - 20:28

do certa ja zase neviem co je ten agar..:) to je nejaka pevnejsia zelatina? ja by som to ovocie napacal, ale tak to uz je jedno:)a aby nebol nahodou vidiet coko krem ak budete robit a davat pod to ovocie...vela stastia aj ja idem taku robit teraz len tak pre rodinu boli sviatky a pocestujeme s nou 300 km..tak hadam to vydrzi...

Hambím sa želatína je vlastne živočíšny produkt a agar rastlinný - také riasy.ahoj,všetko dobréHambím sa

JakubTN, Ne, 11. 07. 2010 - 16:10

Potah som robil MMF a ovocie je v zelatine a pod ovocim je ten krem z cery a cukru..dokoca som oblieval ovocie zelatinou na torte aj mi sem tam stiekla po torte a nic sa netalo potahu...takze to su len ,,famy,, by som povedal,Áno ze sa potah roztpusti...

čauko,niečo tu práve pozerám,baby tu spomínajú cukráreň Ludvik a predstav si medzi poschod.svadob.tortami som našla niečo podobné ako čo mám robiť.Trochu som sa inšpirovala,neviem aký bude skutočný výsledok,no ceny sú tu neskutočne zaujímavé...mrkni a posúd´

JakubTN, Po, 12. 07. 2010 - 20:56

presne tymi tortami od ludvika som sa inspiroval aj ja..:)

JakubTN, Po, 12. 07. 2010 - 20:57

presne tymi tortami od ludvika som sa inspiroval aj ja..:)

no ahoj,pozri medzi moje fotky už tam je tá svadobná poschodová s čerstvým ovocím.Myslím že to celkom dobre vyšlo aj sa dobre robila,som spokojná,myslím že aj kupujúci boli nadšení a spokojní.........

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama